Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Prosvjeta

Ideja godine - natjecanja za srednjoškolce

  hrt.hr           12.01.2016.         1500 pogleda
Ideja godine - natjecanja za srednjoškolce

'Ideja godine' jedino je business plan natjecanja za srednjoškolce koje se održava treću godinu za redom, a organizira ga portal srednja.hr.

Natjecanjem se želi potaknuti učenice i učenike srednjih škola da osmisle inovativne projekte te da ih, uz razradu poslovnog plana i tehnoloških rješenja, prezentiraju žiriju i javnosti. Ovo je treća godina natjecanja, a organizatori pozivaju srednjoškolce da šalju svoje ideje prvo do 15. veljače, a krajnji rok je 18. ožujka.

Kakve su poduzetničke ideje dobrodošle i koje su dosad bile nagrađene u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su Ivan Bukvić iz Visoke škole za informatičke tehnologije i Marko Matijević, Osnivač i glavni urednik portala srednja.hr.

Ivan Bukvić je zajedno sa svojim timom prijatelja i kolega prošle je godine ispred Elektrotehničke škole Zagreb poslao svoju ideju. Učenici iz tima Lex pod mentorstvom profesorice Dalme Mišura prezentirali su aplikaciju koja bi malim poduzetnicima trebala olakšati snalaženje u gužvi koja vlada u zakonskoj regulativi RH te su s tom idejom osigurali treće mjesto u konačnom poretku. Ove školske godine Ivan je postao student.

Prijavljeni poslovni planovi ocjenjuju se prema nekoliko kriterija – plan u cjelini, struktura,  tržišna opravdanost ideje, tehnološki aspekt, inovativnost, ali i gramatika i društvena odgovornost. Svi članovi žirija ocjenjuju sve pristigle projekte, a 10 najboljih ulazi u finale.

Na velikom zagrebačkom finalu timovi prezentiraju odabranim poduzetnicima svoju ideju. Poduzetnici ocjenjuju i ideju i prezentaciju, a ideja tima koji prikupi najviše bodova proglašava se Idejom godine, a pobjednički tim osvaja studijsko putovanje u neku europsku destinaciju. 

Cilj ovog projekta je potaknuti srednjoškolce da uđu u poslovni svijet i nauče nešto što uglavnom ne mogu tijekom svog redovnog školovanja, te da ako je moguće svoju ideju realiziraju i da im ovo iskustvo bude poticaj za daljnji rad.

Na natjecanje se timovi zapravo mogu prijaviti dva puta. Prvi puta do 15. veljače. Radovi pristigli do tog datuma bit će pregledani i vraćeni uz recenzije, a zadnji rok za prijavu, nakon eventualnih korekcija, je 18. ožujka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta