Sabor: MIP predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića
Sabor u petak o konačnom prijedlogu Zakona o službenoj statistici
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Kina: najranije cjepivo protiv koronavirusa biti dostavljeno na ispitivanja krajem travnja
Samsung se ispričao zbog slučajne obavijesti poslane korisnicima
Amsterdam planira erotski kompleks umjesto Crvene četvrti

  Politika

I Virovitičani vijest o oslobođenju generala dočekali na središnjem trgu

        16.11.2012.         4122 pogleda
I Virovitičani vijest o oslobođenju generala dočekali na središnjem trgu

I u Virovitici, na Trgu kralja Tomislava,  građani su imali prilike izravno vidjeti što se događalo u Haagu i doživjeti zajedničko veselje i sreću što su generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni. Osim branitelja, predstavnika braniteljskih udruga i građana pod satom su se okupili i čelnici jedinica lokalne uprave i samouprave. „To smo i očekivali. Bili smo uvjereni da su oni nevini jer ne mogu ljudi koji su branili i oslobađali domovini biti okrivljeni za zločinački  pothvat", izjavio je novinarima saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e  Josip Đakić.

On, gradonačelnik Ivica Kirin, župan Tomislav Tolušić  i skupina virovitičkih branitelja  otputovala je u Zagreb gdje su, u zračnoj luci,  zajedno s ostalim  građanima dočekali generale Markača i Gotovinu.

Slavlje se s trga preselilo u mnoge kafiće, a caffe-noćni bar Bolero u povodu oslobođenja generala do 20 sati gostima služi besplatna pića.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

općinaSlatina
12.2.2015. 0:17
plavi
11.2.2015. 22:05
Osobito mi je drago vidjeti da Vas još uvijek uznemirava vijest o oslobođenju naših genarala.
DRAGO MI JE DA vaša opcija nije pobjedila.
općinaSlatina
10.2.2015. 23:25
Poštovani,
stole i ostali na

kaže bać joza 16.11.2012
Ma vi ste zaslužni za sve! Samo i dalje laprdajte po forumima i tu osvojite vlast. Pijte mlijeko iz mljekomata s gradske tržnice! A ja ode na spavanac kako bi mogao moju Jagodu ujutro pomusti!!
dr. evil
1.12.2012. 10:22
Vidim da je tema naših generala iz D. Haga zanemarena kao i presuda. Samo jedna sličica: "Što se efekta presude tiče, naša je javnost euforično reagirala, a bilo je i nepotrebnih reakcija, poput bdijenja i mobilizacije Crkve. Presuda je bila napisana mjesec i pol ranije a osim toga oslobodili su ih Židov, Turčin i Protestant, a dva katolika su glasala za kaznu!" Kaj god!
1911
21.11.2012. 19:28
sorry, ne ide mi prebacivanje cijelog teksta. tko želi može samo zagooglati na naslov:

"Otvoreno pismo dvanaestorice hrvatskih ratnih zapovjednika hrvatskoj javnosti od 28. rujna 2000. godine"
1911
21.11.2012. 19:25
braniteljima i invalidima Domovinskog rata govori samo kroz šačicu onih koji su se stvarno ogriješili o njegovu čistoću, ili o pozitivne zakone, a istodobno prešućuje sve ono pozitivno i veličanstveno u čemu je sudjelovala golema većina najboljih hrvatskih sinova. Jer to u konačnici, htio to tko priznati ili ne, vodi kriminalizaciji same volje hrvatskog naroda da se brani i obrani od velikosrpske agresije i okupacije. Napokon, treba li danas ikoga uvjeravati da svi oni, a tu ubrajamo i sebe, koji su po cijenu vlastitog života branili i obranili hrvatsku slobodu, nisu to činili zbog nekih prizemnih interesa ili privilegija, nego iz najviših ideala, jer na bojišnici su jedine privilegije bile smrt i neizvjesnost?!
1911
21.11.2012. 19:22
Otvoreno pismo dvanaestorice hrvatskih ratnih zapovjednika hrvatskoj javnosti od 28. rujna 2000. godine


Budući da se naša imena već mjesecima povlače po medijima u sklopu sve raširenije kampanje kriminalizacije Domovinskog rata, kao i vrijeđanja i omalovažavanja Hrvatske vojske, te s obzirom na činjenicu da mnogi od onih, od kojih bi to bilo očekivati, nisu protiv toga odlučno podignuli glas, mi, hrvatski generali i ratni zapovjednici, smatramo svojom moralnom obvezom upoznati hrvatsku javnost s našim stavovima i gledištima. Na to nas obvezuje i povjerenje, a i zadaća koju nam je hrvatski narod ukazao u najtežim trenucima obrane zemlje i koju smo izvršili ne samo uspješno nego i časno.
1. S ogorčenjem konstatiramo da dobar dio medija i političara o Domovinskom ratu govori još samo i jedino kao o nečemu negativnom, problematičnom pa i sramotnom, premda je Domovinski rat temelj na kojem su izrasle hrvatska sloboda, suverenost i neovisnost. Držimo nedopustivim i nečasnim da se o bra
MMMM
18.11.2012. 17:12
@ vizla - vi se već u nekoliko tema zalažete za cenzuru i zabranu mišljenja i izražavanja istog. Valjda vam je jasno da to nije niti demokratično niti moralno, ili niti ne shvaćate da promovirate diktaturu?
miško
18.11.2012. 10:42
A tko bi terbao raspravljati: oni koji su iskoristili rat da bi nas opljačkali?
vizla
18.11.2012. 9:59
Kako ste jadni, gledate tko je gdje i tko je šta na ovako važan dan u Hrvatskoj povijesti, kada se skida ljaga s domovinskog rata i svih onih koji su u njemu sudjelovali,da li ste vi uopće svjesni što znači ova oslobađajuća presuda za RH i domovinski rat.Jadnici ste koji koriste i ovu priliku da bi pljuvali i više ste dosadni jer mi se čini da ste stalno po forumima copy/paste ako znate što to znači.Velike poštenjačinje i domoljubi,da sam urednik portala zabranila bi vam da sudjelujete u raspravama koje se odnose na domovinski rat, branitelje i noviju Hrvatsku povijest jer je očito u njoj niste sudjelovali nego se skrivali po podrumima i inozemstvu.Samim time gubite i pravo da o tome raspravljate.
miško
18.11.2012. 9:13
Naravno vobrado. Predvidljiv si. Licemjerno, u skladu s naukom koju proklamiraš.
skandinavija
17.11.2012. 23:20
zar gospoda kirin i kožnjak imaju obraza dočekati generale ,pa svi znamo da su na temelju nesposobosti bivšeg gradonačelnika kožnjaka i bivšeg ministra unutarnjih poslova gosp. Kirina isti ,točnije Markač i izručen Sudu za ratne zločine.
Zar to nije licemjerstvo i bacanje pijeska ljudima u oči....
vobrado
17.11.2012. 23:16
Ja nikoga ne podržavam! Podržati ću onoga tko bude izabran, a to će reći narod, ili glasači!
miško
17.11.2012. 22:34
Ne znamo tko će biti, odakle ti to?
Naprosto smo zgroženi činjenicom da nam na izbor nude čovjeka koji je priznao da je sudjelovao u pljačkanju države. Ne znaš tko je nemoralniji: onaj tko ga je predložio, on koji se ne povlači ili ti koji ga podržavaš.
vobrado
17.11.2012. 22:16
I još je živ i živahan. Koliko znam mjenjale su se vlasti i demokratskoj Hrvatskoj, i na državnoj razni i na gradskoj i županijskoj. Pamtim premijera, župana i gradonačelnika koji nisu bili članovi HDZ-a. Dakle, imali su priliku popraviti stanje i u državi, i u županiji, i u gradu. Prema tome! Demokracija je. Slijedeći izbori će to ponovno pokazati. Oni kojima narod vjeruje dobiti će izbore. Tko će to biti, ja ne znam! Vi, poštovani komentatori izgleda već znate. Vjerojatno onda izbora niti ne treba ako se već znaju pobjednici. Čekajmo izbore i pomozimo pobjednicima da nam svima bude bolje!
miško
17.11.2012. 21:17
I sam podržavam poštenu i čistu vlast koja sve čini da bi bilo bolje onima koji su je ovlastili da umjesto naroda vodi - reče Vobradi i ostade živ.
Templarius
17.11.2012. 18:51
vobrado provocira i to u necijem insteresu. tvrdim, iako neznam, da je prpiceva strnaka nastala bas kao odgovor na tu nepravdu pokradeinma iz kreditne zadruge... a vlast koja je omogucila lopovima da nekaznjeno prodju ima svje ime... HDZ i njihova ekipa... i jos nesto. vobrado se stalno poziva na vjeru katolicku i kriscansku, lipi moj nemas ti o toj vjeri poima... jer da imas znao bi sto je tolerancija, prastanje i ljubav prema bliznjem... samo provociras, placaju te za to? ili imas neki debeli interes da branis te hdz bandite?
OPG-
17.11.2012. 18:19
Gore navedeni likovi su najmanje pozvani da idu dočekati genarale,lopine jedne, prodali su ih pod pritiskom EU,opljačkali nam lijepu našu do bola i sada se busaju o prsa veliki domoljubi.
....ali,ako je bilo boga da generali izađu slobodni,i možda ono najbitnije da je rat bio legitimno pravo hrvata da se obrane od velikosrpske agresije,imamo se puno pravo nadati da će NAM idotična gospoda kad tad položiti račun za stanje nacije.
I zato, sretno SVIM braniteljima,imamo zašto biti ponosni.
Ne kvarite mi dan spominjanjem onih gore likova.
siniša prpić
17.11.2012. 16:48
@nicko, nemojte tako oštro..., teško je bilo reći "Ne", dr. Ivi. Mnogi su mu s pravom klicali : "Ti si Pastir naš i u ničemu mi ne oskudjevamo..."
E, pa došao i Pastir "na rupu"....., prava muškarčina.
I Hrvatina. A i oni što mu se stadom zvaše.
vobrado
17.11.2012. 16:37
I sam se sa svim ovim konstatacijama slažem. Bože daj da ovaj naš svijet počne živjeti pošteno kako bi u njemu bilo lijepo i ugodno živjeti.
siniša prpić
17.11.2012. 16:33
@vobrado, ako što rekoh, pravda je spora, ali dostižna. Kako za naše generale, tako i za Sanadera.
Kako za štediše Ljubljanske banke, tako i za štediše ŠKZ. To što je HSPD-u ŠKZ postala "pretijesna", te se otvorilo niz drugih pitanja na lokalnoj ( regionalnoj ) razini, to je svakako dobro, kako za oporbu, tako i za vladajuće. To su osnovna načela demokracije. Borba protiv korupcije i kriminala, temelji su HSPD-a. Dakle, predstoji još puno posla. To nam je ostavština ( prvenstveno ) Sanaderovog HDZ-a.
Dati će Bog, dragi @vobrado, dati....., kako ono kaže narod..."možeš kako hoćeš, ali ne i dokle hoćeš". To, hvala dragom Bogu, vrijedi i za Viroviticu. Živjeli nam naši branitelji, i slobodna i pravedna Hrvatska !!!!!!!!
nicko
17.11.2012. 16:25
"I sam podržavam poštenu i čistu vlast koja sve čini da bi bilo bolje onima koji su je ovlastili da umjesto naroda vodi. Dao Bog da takva vlast na idućim izborima pobijedi, pa bila to i dosadašnaj vlast."

i šta da ti sad netko kaže na ovo? tvoj pošteni gradonačelnik je priznao da je pomogao maznuti 15 000 000 kuna, čisti župan sam sebe hvali i ilegalno dolazi do tuđih podataka itd.
mikeš
17.11.2012. 15:38
štedna-ljubljanska,koja razlika,čini mi se po nekim komentarima, janezi će vratiti kune(marke ili eure) samo zato što su se vjerovnici jako pobunili.
Znam jedino da su isti likovi zaj..li narod koji im i daje vjeruje.
Što netko kao Siniša nebi pokušao na drugaćiji način.
I moj japa je ostao bez novca(kojeg nije ukrao) za koji su mu govorili u štednoj da je siguran, a nikada ga neće moći brojati jer je završio na marinovom.
vobrado
17.11.2012. 14:39
Zanimljiva je ova tvrdnja! Da su doista ljudi toliko oštećeni u propasti Štedno kreditne Zadrzge Virovitica, bilo bi nereda i velike bune po Virovitici. Znam da je jako nezgodno ostati bez samo jedne kune, a kamo li ne većih svota, no izgleda da ima nešto jako tajnovito glede te propasti. Male kazne vinovnicima te propasti i nepovrat novca izazivaju veliku sumnju. Da li se to moglo drugačije rješiti. Osnivanjem političke stranke zaboravilo se na sami smisao pokreta koji se eto pretvorio u stranku u kojoj pojedinci pokušavaju profitirati participirajući u vlasti, osim ako su ipak viši interesi u pitanju. I to je moguće. Volio bi da je tako. I sam podržavam poštenu i čistu vlast koja sve čini da bi bilo bolje onima koji su je ovlastili da umjesto naroda vodi. Dao Bog da takva vlast na idućim izborima pobijedi, pa bila to i dosadašnaj vlast.
siniša prpić
17.11.2012. 13:54
Neka su naši dečki na slobodi, a za izbore ćemo lako.
No jedno je sigurno - više se neće moći tako lako trpati u privatne đepove.....
vobrado
17.11.2012. 8:33
Tko će samo dočekati tu nedjelju pa da vidimo te blažene izbore.
siniša prpić
17.11.2012. 7:35
Na izborima, "druže" joza, na izborima....., ne zadugo. Slatko snivaj, i ne budi se u goloj vodi, sanjajući treću nedjelju u svibnju 2013.
konjica
17.11.2012. 7:29
Shvatite ljudi dimenziju čina oslobađajuće presude?????PONOS na obranjenu DOMOVINU koji su nam zatirali od jučer ima LEGITIMITET,sada je na redu OD AGRESORA NAPLATITI počinjenu RATNU ŠTETU..
bać joza
16.11.2012. 23:34
Ma vi ste zaslužni za sve! Samo i dalje laprdajte po forumima i tu osvojite vlast. Pijte mlijeko iz mljekomata s gradske tržnice! A ja ode na spavanac kako bi mogao moju Jagodu ujutro pomusti!
siniša prpić
16.11.2012. 21:42
@nicko, nadišli ste samog sebe (...očekujem neku njihovu oštroumnu izjavu tipa: "hdz je najzaslužniji za ovo, jer da ih nismo prodali sada ne bi bili ni oslobođeni" ). Kapa dolje.
miško
16.11.2012. 18:48
Bravo "nicko" u potpunosti podržavam sve što si napisao. Sjetimo se samo kako i uz čiju pomoć je Markaš PONOVO završio u DEN HAAGU, a lica smo im vidjeli na telki, bez srama su stali pred TV kamere u Virovitici pa i u Zagrebu.
drug
16.11.2012. 17:44
Hvala Bogu, valjde će Virovitica barem u ovaj pobjednički petak biti pošteđena četničkih pjesama u Virovitičkim narodnjačkim klubovima. Nadam se da danas neće "da cepaju cece ražnjatovičke" i ostale istočnjačke kuje bez obzira na besplatno piće
Templarius
16.11.2012. 17:31
u bolero ionako idu samo adezeovci i njiovi simpatizeri... prodali smo antu a sad slavimo njegovu slobodu... svaka im cast
nicko
16.11.2012. 17:10
ove gore navedene, kao i njihovu zločinačku organizaciju, je trebalo zatvoriti i osuditi zbog veleizdaje onog trena kada su odlučili prodati generale za ulaznicu u smeće od unije koja će se raspasti prije nego u nju uđemo
još imaju obraza ići na doček? nadam se da će njih neko identificirati, locirati i transferirati na traumatologiju
očekujem neku njihovu oštroumnu izjavu tipa: "hdz je najzaslužniji za ovo, jer da ih nismo prodali sada ne bi bili ni oslobođeni"
bolero služi besplatna piča? jesu i danas cajke na repertoaru ili će se pričekati do sutra?


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.