Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

I službeno - ostavke u virovitičkom HSS-u

        21.07.2012.         2696 pogleda
I službeno - ostavke u virovitičkom HSS-u

Kao što je ranije najavio predsjednik virovitičko-podravske Županijske organizacije HSS-a Mato Barukčić dao je u četvrtak, 19. srpnja ostavku na tu dužnost zbog, kako ističe, nedosljednosti članova odbora Županijske organizacije u provođenju stranačkih odluka.

Posebice je prozvao zamjenika virovitičko-podravskog župana Zdravka Dijakovića, predsjednika virovitičko-podravske Županijske skupštine Josipa Novogradeca i zamjenicu županijskoga pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu Ana Mariju Petin jer kao članovi Županijskog odbora HSS-a nisu provodili stranačke interese. Barukčić pretpostavlja da su to učinili zbog osobnih interesa.

HSS u Virovitičko-podravskoj županiji obnaša vlast u koaliciji s HDZ-om, a "kap koja je prelila čašu", ističe Barukčić, jest posljednja sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici HSS-a, suprotno stranačkoj odluci, poduprli HDZ-ov rebalans proračuna, "vjerojatno zbog ucjena koje dolaze iz HDZ-a".

Voditi jedan takav odbor za koji ne znaš kad donosi odluku da li će iza nje stajati doista je teško, i meni kao ozbiljnom čovjeku nije preostalo ništa drugo nego da se povučem i to prepustim onima koji su spremni tako raditi jer ovo je ozbiljan posao, to više što naša županija po svim gospodarskim parametrima mora i može bolje. Vjerojatno smo i mi mogli više napraviti, ali ovi osobni interesi su se nametnuli ispred interesa i građana, a i 1600 članova HSS-a", istaknuo je danas na konferenciji za novinare Mato Barukčić.

Kazao je da kad se izabere novi predsjednik Županijske organizacije, prepustit će mu i svoje mjesto u predsjedništvu HSS-a, na koje će tada dati ostavku.

Osim Barukčića, ostavku je zbog istih razloga dao i tajnik virovitičko-podravske organizacije HSS-a Robert Piljek.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
23.7.2012. 17:08
Poštena i časna odluka, no nažalost HSS je zahvaljujući prodanim dušama i izdajnicima seljašta Josipu Friščiću i Božidaru Pankretiću već odavno postao podrepak HDZ-a.
konjica
23.7.2012. 12:33
potpis na komentar neutralnog
mika
23.7.2012. 9:32
Moralan čovjek daje ostavku i za datu riječ, a nemoralan ni kad je optužen(a bit če i osuđen). To je razlika među ljudima, ili si čovjek ili nisi.
SIDRO
22.7.2012. 11:25
Ali jedno je sigurno gospodine Mato.
Što ste dalje od hdz-a bliže ste bogu!
neutralan
22.7.2012. 10:08
Počele su predizborne " kockalice" !!!!!!!
fortitude
22.7.2012. 9:39
hrala je taj hss i uništio i dao ga u ruke u tekstu prozvanima...odluka je moralna a koliko mudra, vidjet će se.
Nano-59
21.7.2012. 21:24
još jedan naivac progledao
Cvetko
21.7.2012. 21:16
Gospodine Barukčiću vi ste pošten i častan čovjek koji nije imao čvrstu ruku da obuzda nečije privatne interese mislim da se Hrala mora ponovo vratiti na kormilo HSS VPŽ jel jedino Hrala može ujedinit HSS VPŽ


Još iz kategorije Politika