Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

I ove godine virovitičko-podravsko gospodarstvo uspješno na sajmu Ekobis u Bihaču

        07.09.2010.         2931 pogleda
I ove godine virovitičko-podravsko gospodarstvo uspješno na sajmu Ekobis u Bihaču

Četrnaest tvrtki iz Virovitičko-podravske županije predstavilo se na  8. međunarodnom sajmu ekologije, turizma i proizvodnje zdrave hrane „Ekobis" koji je od 2. do 5. rujna 2010. održan u Bihaću, u Bosni i Hercegovini. U organizaciji HGK-Županijske komore Virovitica izlagali su Apis iz Cabune (ugostiteljski med), Astro iz Orahovice (oprema sajma), Dam iz Lozana (ljekovito bilje, kamilica), Diba iz Suhopolja (vino, merkantilna proizvodnja, sjemenska pšenica, soja, kukuruz, ječam), Eurovoće iz Orahovice (konzervirano voće i povrće Doora zimnica), Herbarium iz Pitomače (ljekovito bilje, čajevi i tinkture), Medena iz Virovitice (med i pčelinji proizvodi), Pan Parket iz Čačinaca (parket), PP Orahovica ( vina Silvanac zeleni, Pinot sivi, Rizling rajnski, Graševina,  Frankovka, Chardonay i Sauvignon), Pustara Višnjica (batat, turistička ponuda), Silosi Vtc (ocat), Stari podrum iz Slatine (vina graševina i frankovka), TVIN (uredski namještaj, parketi, klompe) i Vitaflora iz Čačinaca (tekuća gnojiva).

Na sajmu u Bihaću kojeg još zovu „festival zdravog života", na oko 10 tisuća četvornih metara
otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora na Gradskoj otoci sudjelovalo je 250 izlagača iz deset zemalja. Ovogodišnja regija partner sajma je Posavska Županija.
Stručna suradnica za trgovinu i prmociju u HGK-Županijskoj komori Virovitica Ivona Odalj i poslovni tajnikHGK-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura ostvarili su niz kontakata sa zainteresiranim poslovnim partnerima iz regije koji su posjetili sajam. Najviše interesa iskazano je za ljekovito bilje te proizvode TVIN-a i Pan Parketa. Posebno su se sastali s predstavnicima Privredne komore Unsko-sanskog kantona. Od virovitičko-podravskih izlagača na sajmu su sve vrijeme boravili predstavnici tvrtke Medena. „I ove godine sajam je za našu tvrtku bio iznimno koristan. Osim niz kontakata sa partnerima razmijenili smo iskustava s kolegama pčelarima, a na samom sajmu uspjeli smo prodati značajnu količinu meda i pčelinjih proizvoda", kaže najveći hrvatski proizvođač meda Slavko Švraka.

Sajam je ponudio koncept interregionalne i prekogranične suradnje u turizmu i zaštićenim područjima. U fokusu interesa bili su upravo turizam i nacionalni parkovi, s posebnim naglaskom na Nacionalni park "Una", što je i bila tema međunarodne konferencije "Nacionalni parkovi u funkciji turizma." Ovogodišnji sajam gotovo u cijelosti je posvećen turizmu jer je gornji tok rijeke Une i službeno proglašen Nacionalnim parkom, čime je otvorena mogućnost da se kroz razvoj ove oblasti privredno pokrene ne samo ovo već i šire područje. Uz promotivni film „Divljina, raznolikost, ljepota, sloboda" predstavljen je Nacionalni park Sjeverni Velebit.

U četiri dana organizirano je više od četrdeset različitih sadržaja - okruglih stolova, konferencija i prezentacija. Sajam je, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, organizirala Privredna komora Unsko-sanskog kantona (USK) s kojom HGK-Županijska komora Virovitica ima potpisan Sporazum o suradnji.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica