Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Turizam

I Mali park odlazi u povijest - revitalizacijom postaje medeni turistički punkt

  vn           14.06.2017.         4846 pogleda
I Mali park odlazi u povijest - revitalizacijom postaje medeni turistički punkt

Na početnoj konferenciji “Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute” predstavljen je projekt uređenja i revitalizacije Malog parka u Ulici Stjepana Radića. Aktivnosti projekta uključuju stvaranje Strategije za razvoj pčelarstva, razvoj prekogranične “Bee-safari” turističke rute, edukacije za pčelare, kao i pčelarski program obuke za nezaposlene, organiziranje natjecanja i studijskog putovanja. „Uspostavit će se 35 točaka gdje se nalaze naši najpoznatiji pčelari, što će u budućnosti biti jedna nova turistička ruta. Mali park će biti uređen na temu meda i pčelarstva te će ujedno biti i polazišna točka turističke rute“, rekla je ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju turizma i poboljšati turističku ponudu u prekograničnom području uspostavljanjem novih turističkih točaka i stvaranjem zajedničkog brenda. Također, žele se prezentirati svojstva meda i pčelinjih proizvoda, kao i njihov značaj za zdravlje čovjeka. Kroz projekt će ojačati i suradnja s pčelarima u prekograničnom području, uspostavit će se “Bee-safari” tematske turističke rute, kao i zaštitni znak koji će omogućiti jamstvo kvalitete.

„Ovo je dio niza projekata kojim nastavljamo uređenje grada kako bi posto pravi srednjoeuropski gradić. Nakon što je odobren za financiranje projekt obnove Dvorca Pejačević i Gradskog parka, na red je došao i Mali park čijim će uređenjem Virovitičani dobiti još jedan prostor koji će im služiti i za rekreativne svrhe i za odmor. Projekt je zamišljen da bude edukativan i potiče ono što je naš potencijal – pčelarstvo. Virovitički med je nadaleko poznat u cijeloj Europi i na ovaj način ujedno zahvaljujemo i pčelarima na njihovu trudu i radu“, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Projekt je odobren u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom, vrijedan je 252.314,36 eura, a stopa sufinanciranja od strane EU je 85 posto, odnosno 214.467,19 eura. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a provodit će se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA. Projekt će se provoditi tijekom 20 mjeseci.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam