Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Dossier Dolci

I Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika smatra Mate Vukušić zlonamjerno obmanjuje javnost o projektu izgradnje akumulacije Marjanac

  vn           29.01.2023.         2630 pogleda
I Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika smatra Mate Vukušić zlonamjerno obmanjuje javnost o projektu izgradnje akumulacije Marjanac

U svezi nekoliko objavljenih članaka tijekom siječnja 2023. na portalu Virovitica.net pod raznim naslovima autora Mate Vukušića, predsjednika SDP-a Virovitičko-podravske županije i potpredsjednika Županijske skupštine VPŽ a u ime Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije a u svojstvu predsjednika Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika upućujem ovaj demanti te molim glavnog urednika portala da ga objavi sukladno članku 56. Zakona o medijima („Narodne novine“ 59/04., 84/11., 81/13. I 114/22.).

Dana 15. prosinca 2022. godine oko 10,30 sati tijekom aktualnog sata na 7. sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije (aktualni sat je putem radijskog prijenosa bio dostupan svim slušateljima) gospodin Boris Ćaleta-Car vijećnik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije iz redova Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i predsjednik Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika postavio je 3 pitanja gospodinu županu I. Androviću i županijskoj upravi, pri čemu je jedno od pitanja bilo vezano za prosvjed mještana s. Dolci (koji se u to vrijeme odvijao) i projekt izgradnje akumulacije Marjanac te imovinsko-pravne odnose vezano za navedeni projekt (što je i bio glavni razlog i povod za prosvjed mještana s. Dolci) te da li u tim radnjama vezanim za projekt ima protuzakonitosti i radnji koje su na „uštrb“ mještana i vlasnika posjeda s. Dolci i prostora na kojem je predviđena realizacija projekta za izgradnju akumulacije Marjanac. Isto pitanje je vidljivo u zapisniku sa 7. sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

 Na postavljeno pitanje u ime Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove, odgovor je dala pročelnica gospođa Zorica Hegedušić, dipl. iur., koja je pojasnila cjelokupno stanje i dala cjelovit i sveobuhvatan odgovor na postavljeno pitanje vezano za projekt izgradnje akumulacije Marjanac te imovinsko-pravne odnose vezano za navedeni projekt, sa posebnim osvrtom na to što je županijska uprava uradila da pomogne mještanima s. Dolci kako bi ostvarili sva svoja prava po svim pitanjima ali i prvenstveno po pitanju imovinsko-pravnih odnosa i financijskih naknada za posjede vezano za projekt izgradnje akumulacije Marjanac. Ja sada nisam u mogućnosti precizno citirati odgovor gospođe Zorica Hegedušić te sam ga naveo okvirno iz razloga što ne želim pogriješiti, ali isti odgovor je zapisan u transkriptu 7. sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i biti će vidljiv u zapisniku sa 7. sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

Ono što je važno naglasiti je da sam ja i svi vijećnici Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika (a mi smo oporbeni klub) bili zadovoljni sa odgovorom koji je dala pročelnica gospođa Zorica Hegedušić, uz našu primjedbu da ćemo pratiti daljnja događanja i stanje te rad županijske uprave vezano za akumulaciju Marjanac te imovinsko-pravne odnose. U Klubu HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika za praćenje rada i koordinaciju zadužili smo vijećnika gospodina Mirka Bušljetu koji inače već duže vrijeme prati sva događanja vezana za projekt izgradnje akumulacije Marjanac, i na čiju inicijativu je i postavljeno pitanje u aktualnom satu Županijske skupštine. Nakon našeg postavljenog pitanja na sjednici ŽS VPŽ pokrenuto je novinarsko, radijsko i TV praćenje događanja vezano za akumulaciju Marjanac, te je postala „top tema“.

Ovdje želim posebno naglasiti da se nitko od vijećnika iz Kluba SDP-a (drugi oporbeni klub Županijske skupštine) nije javio za riječ i tražio dodatno pojašnjenje ili stavio primjedbu na iznesene činjenice i dani odgovor pročelnice gospođe Z. Hegedušić, a kad je već to pitanje bilo otvoreno to je bilo vrijeme i mjesto da se iznesu neslaganja i primjedbe i da se to izreče javno Županu i pročelnici, a ne ovako politikantski kroz medije i uz ignoriranje našeg oporbenog doprinosa . Ovdje također moram izreči da na toj sjednici (7. Sjednica ŽS VPŽ) kad se vodila rasprava koju je potakao Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika vezano za projekt izgradnje akumulacije Marjanac gospodin vijećnik Mate Vukušić nije bio nazočan na sjednici. Klub SDP-a od dana kad je konstituirana Županijska skupština VIII. saziva nikad nije pokrenuo pitanje vezano za projekt izgradnje akumulacije Marjanac.

Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika je oporba HDZ-u i redovito u svojim istupima daje primjedbe, kritizira i napada rad HDZ-a, ali i podržava kad je to opravdano i u općem interesu, odnosno želimo biti konstruktivna i oštra, ali i kvalitetna oporba i podržati kvalitetne prijedloge. Do sada je HDZ kao vladajući podržao neke oporbene prijedloge našeg Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika što jasno pokazuje da cijeni naš rad i dobre prijedloge. U tom duhu mi pratimo sva zbivanja i rad županijske uprave vezano za projekt izgradnje akumulacije Marjanac i što je do sada napravljeno, i ne želimo to stanje ignorirati i nastupati politikantski po medijima već ćemo kao oporba ako treba voditi žestoku bitku sa HDZ-om na sjednici Županijske skupštine u cilju promjene stanja. Ali, u svom radu i djelovanju mi kao ozbiljni političari ne možemo ignorirati slijedeće činjenice: 1. da je Županijska skupština Virovitičko-podravske županije na 16. sjednici održanoj, 10. srpnja 2007.g, usvojila Izmjene i dopune Prostornog plana Virovitičko-podravske županije, kojim je planirana i obuhvaćena akumulacija Marjanac; 2. jasno je definirana Zakonom propisana procedura za donošenje prostornih planova na lokalnoj i regionalnoj razini; 3. u danom odgovoru pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove gospođa Zorice Hegedušić je jasno izrekla da će županijska uprava pružiti svu moguću pravnu pomoć mještanima s. Dolci da ostvare punu financijsku naknadu za svoju zemlju i posjede pri prodaji istih Hrvatskim vodama; 4. Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika je pratio sva događanja vezano za dolazak djelatnika županijske uprave dana 17. siječnja 2023. g u Dolce; 5. Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika prati sve aktivnosti i radnje županijske uprave kao i transparentnost i u slučaju nepoštivanja zakona i drugih protupravnih radnji i sl. spremni smo pokrenuti kazneni i sudski progon odgovornih.

 Ponovno ističemo da nije cilj ovog demantija i nas Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika kao oporbe da branimo HDZ i njegov rad, ali zadržavamo pravo da budemo po svom političkom svjetonazoru oštra i konstruktivna oporba, danas i ubuduće.

 Medijski istup i članci gospodina vijećnika Mate Vukušić u kojima niti jednom riječju ne spominje rad našeg oporbenog Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika te nas ignorira i sebe prikazuje kao jedinog „dušobrižnika“ i svoju političku opciju kao borca za mještane s. Dolci i za projekt izgradnje akumulacije Marjanac,

prešućujući činjenicu da smo mi Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika (dan nakon što je novinar gospodin Gazdek objavio članak/ne Vukušić i SDP već g. Gazdek 13. prosinca 2022.g. o prosvjedu mještana s. Dolci o projektu izgradnje akumulacije Marjanac) pokrenuli to pitanje na Županijskoj skupštini na kojoj nisu bili nazočni i nisu imali primjedbi vijećnici SDP-a na dani odgovor te se može zaključiti da su bili nezainteresirani i da ih nije zanimao ishod vezan za imovinsko-pravne odnose mještana s. Dolci i za projekt izgradnje akumulacije Marjanac. U svojim člancima ne spominje rad i angažman nas oporbenog Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika za pomoć mještana s. Dolci i za projekt izgradnje akumulacije Marjanac u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, što je neprimjereno i politikantsko nastupanje sa ciljem podizanja rejtinga SDP-a i uvod u kampanju za predstojeće izbore negirajući rad stranaka HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika. Ovim politikantskim istupom negira rad i doprinos oporbenih vijećnika HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika koji vode političku borbu sa vladajućim HDZ-om za govornicom Županijske skupštine, sudjelovanjem u svim raspravama i davanjem kritika, primjedbi i prijedloga po svim temama dnevnog reda Županijske skupštine ali i izvan toga kroz pitanja u aktualnom satu, a ne politikantskim istupima u člancima.

Gospodin M. Vukušić, kojeg smo mi oporbeni Klub HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika podržali u izboru za potpredsjednika Županijske skupštine čime smo mu ukazali čast i poštovanje, pri čemu dana potpora g. Vukušiću naših oporbenih stranaka nosi i obvezu da u svojim istupima ističe i naš oporbeni doprinos kad istupa s pozicije potpredsjednika Županijske skupštine iz redova oporbe. Istupom u svojim člancima uporno prešućuje naš oporbeni rad i doprinos vezano za pomoć mještanima s. Dolci i za projekt izgradnje akumulacije Marjanac u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Stoga cijenimo da je istup usmjeren isključivo u dnevno-političke svrhe sa ciljem na obmanjivanje javnosti na štetu ugleda HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika i marginaliziranja nas i našeg rada i doprinosa kao oporbenih vijećnika i političkih stranaka – time je politički istup gospodina Mate Vukušić neistinit i nama neprihvatljiv, i politički neetičan.

HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisni vijećnici vjeruju da će na lokalnim izborima građani znati prepoznati političke vrijednosti i odabrati nas koji vodimo oštru i konstruktivnu političku borbu sa vladajućim HDZ-om sudjelovanjem u svim raspravama davanjem kritike, primjedbi i prijedloga, a ne politikantstvom kroz istupe u medijima i prikupljanjem jeftinih političkih poena po principu „mi i samo mi „ i negiranjem političkog rada i doprinosa drugih oporbenih stranaka.  

Predsjednik Kluba HSU, DP, Mosta, Zelene liste i nezavisnih vijećnika,  vijećnik prof.  Boris Ćaleta-Car mag. ing. el.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Dolci