Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Virovitica

I Ivica Kirin pod istragom zbog poslovanja s Fimi Medijom?

  Ivanka Toma/Večernji list           01.10.2010.         1967 pogleda
I Ivica Kirin pod istragom zbog poslovanja s Fimi Medijom?

Istražujući krađu državnog novca preko Fimi Medije policija provodi kriminalističko istraživanje i u svojim redovima, a sumnjiv je podatak da je u nekoliko godina iz stavki Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama na račun firme koju je vodila Nevenka Jurak otišlo čak 26 milijuna kuna. Izvor upućen u istragu kaže da se radi o razdoblju kada je na čelu Ministarstva unutarnjih poslova bio Ivica Kirin.

Premda su sumnjive uplate izvršene u vrijeme Kirinovog mandata na čelu MUP-a, valja napomenuti da nije Kirin vodio Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama, već je na njegovu čelu bio Ivica Buconjić, državni tajnik MUP-a koji funkciju drugog čovjeka ministarstva policije, kao i funkciju osobe zadužene za provedbu Nacionalnog programa obnaša i u ministarskom mandatu Tomislava Karamarka.

- Nabave za Nacionalni program su radile službe MUP-a koje su i inače bile nadležne za javne nabave, a nije ih provodila radna skupina - izjavio nam je Buconjić. Državni tajnik MUP-a kaže da se sjeća kako su na poslovima promidžbe koja je sastavni dio preventivnih aktivnosti radi povećanja sigurnosti na cestama angažirali upravo Fimi Mediju. Na pitanje je li mu išta bilo sumnjivo pri dodjeljivanju poslova upravo firmi Nevenke Jurak, Buconjić je odgovorio negativno i pritom ustvrdio kako „su svi poslovi oko promidžbe koji su rađeni preko Fimi Medije bili napravljeni dobro".

Za promicanje sigurnosti na cestama Fimi Mediji je uplaćen vrlo visoki iznos, no valja pripomenuti da se televizijski spotovi koji su u pravilu najveća stavka u ovakvim troškovima emitiraju po posebnim tarifama koje su bitno niže od redovnih, pa je upravo i ovaj detalj sumnjiv istražiteljima.

Premda je cijelo vrijeme na čelu Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama Ivica Buconjić, preispituje se uloga Ivica Kirina i to zato što su sumnjive uplate išle u vrijeme njegova mandata. Navodno je čak zbog toga ispitan i Dražen Krtanjek, tadašnji šef kabineta ministra policije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica