Banner
Sabor u petak o izmjeni Zakona o članarinama u turističkim zajednicama
Demografski plus najveći na Jadranu i sjeveru Hrvatske
Fuchs: Ne razmišlja se o zatvaranju škola i sveučilišta
Umro najstariji stanovnik Irana u dobi od 138 godina
Mogu li prva cjepiva protiv koronavirusa stvoriti imunitet krda? Stručnjaci dvoje
Istraživanje: Do 2050. 4 milijarde ljudi imat će prekomjernu tjelesnu težinu
Krajem listopada ovršeno 247 tisuća potrošača s dugom od 17,4 mlrd kn

  Županija

I do 100.000 kuna za kapitalne investicije temeljene na razvoju i unapređenju lovstva

        28.02.2009.         1598 pogleda
I do 100.000 kuna za kapitalne investicije temeljene na razvoju i unapređenju lovstva

Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije usvojena je Odluka o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije u 2009. godini. Pod novčanom potporom smatraju se subvencije i donacije, a korisnici istih mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo ili veći dio državnog lovišta u Virovitičko-podravskoj županiji) na području VPŽ, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnina i koncesije te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije određene ovom Odlukom.

Najviši ukupni godišnji iznos županijske subvencije za razvoj i unapređenje lovstva koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 30.000,00 kuna. Najviši ukupni godišnji iznos županijske donacije za razvoj i unapređenje lovstva koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 100.000,00 kuna. Subvencionirati će se: unose pernate divljači u lovište (za fazansko pile - 15,00 kn, za odraslog fazana - 40,00 kn, matično jato - 40,00 kn, odrasla trčka - 40,00 kn, odrasla divlja patka 40,00 kn); Unos zeca običnog u lovište; Premiju osiguranja lovišta (subvencija se odobrava do 40 posto iznosa od uplaćene premije za tekuću godinu); Odstrel lisice (50,00 kn po  odstrijeljenoj lisici); Kupovine zemljišta za osnivanje remize za divljač (subvencija iznosi 50 posto iznosa cijene kupljenog zemljišta, a najviše - 10.000,00 kuna); Izobrazba lovnih pripravnika (50 posto od cijene ispita o osposobljavanju lovnog pripravnika, najviše - 1.000,00 kuna); Razvoj lovnog turizma (do iznos od 3.000,00 kuna); Ishođenja dokumentacije za izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata za obradu i čuvanje mesa divljači i lovačkih domova (subvencija iznosi 50 posto iznosa ukupnih dokumentiranih troškova, a najviše do 10.000,00 kuna po jednom lovozakupniku i koncesionaru.

Lovozakupniku i koncesionaru koji u tekućoj godini na području VPŽ izgradi ili adaptira objekt za obradu i čuvanje  mesa divljači, odnosno lovački dom, može se odobriti kapitalna donacija u iznosu od 50 posto ukupnih dokumentiranih troškova, a najviše do 100.000,00 kuna po jednom lovozakupniku ili koncesionaru); Izgradnja novih i adaptacija postojećih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata (do 100.000,00 kuna)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.