Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Dossier: Đakić

I Đakić upleten u aferu pisanja šefovima Hrvatskim šumama o zaposlenjima

  Telegram           01.02.2023.         3496 pogleda
 I Đakić upleten u aferu pisanja šefovima Hrvatskim šumama o zaposlenjima

Nakon što je tjednik Nacional objavio opsežnu korespondenciju između ključnih suradnika premijera Andreja Plenkovića i bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića iz koje proizlazi da utjecajni HDZ-ovci za određene ljude traže vezu za posao u Šumama ili se pak raspituju o suradnji nekih privatnih tvrtki s ovom javnom kompanijom, list 24sata objavio je novu kolekciju poruka sličnog sadržaja.

Dok je Nacional objavio poruke glasnogovornika Vlade Marka Milića, ministra gospodarstva i svojedobnog predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma Davora Filipovića, glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića i predstojnika Ureda premijera Zvonimira Frke Petešića, 24sata navodi da ima poruke novoimenovanog ministra graditeljstva i donedavnog šefa Kluba HDZ-a Branka Bačića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković i saborskog zastupnika Josipa Đakića.

‘Ministrice, naravno da ćemo primiti’

Jakupčić s ministricom Vučković, prema porukama, krajem 2019. i početkom 2020. razgovara o zaposlenju izvjesnog Domagoja Magdića koji je bio upravitelj Šumarije u Josipdolu, ali ministrica poručuje da “ima ambicije za drugo radno mjesto”, na što Jakupčić obećava da će “ispitati” što se može. Vučković se raspituje i za angažman pripravnika iz Više šumarske škole Dalmacija, na što joj direktor Šuma odgovora s “Ministrice, naravno da ćemo primiti” pa je upućuje da pripravnik njemu osobno pošalje životopis.

Bačić je, kako otkriva 24sata, poruku tijekom 2020. godine poslao šefu splitske podružnice Hrvatskih šuma Ivanu Melvanu, koji je u međuvremenu bio i uhićen. Poslao mu je popis s imenima šest osoba, ali sada tvrdi da pojma nema tko su oni, već da je samo proslijedio molbu jednog mjesnog odbora da vidi može li ih se tijekom ljeta angažirati na sezonskoj protupožarnoj zaštiti.

Đakić uz bakalar o drvnoj masi

Đakić se pak u lipnju 2019. dopisivao s Jakupčićem s kojim je dogovarao ručak na kojem se, kako donosi list 24sata, uz bakalar raspravljalo o ugovorima jedne tvrtke iz Novske o prodaji drvne mase.

Sve ove poruke zabilježene su u sklopu istrage afere Vjetroelektrane u kojoj je protagonistica Josipa Rimac, a s kojom je bio priveden i Jakupčić, a sada su suoptuženici u slučaju. Premijer Plenković je ranije danas na press konferenciji, rezolutno odbijajući odgovoriti na bilo koje konkretno pitanje, korespondenciju svojih suradnika proglasio “netemom”.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier: Đakić