Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Mali vlakovi

Humanitrana nota 4. Burze malih vlakova: Andrija Matešković iz Zadra donirao lift za invalidska kolica

  Goran Gazdek           25.03.2017.         5007 pogleda
Humanitrana nota 4. Burze malih vlakova: Andrija Matešković iz Zadra donirao lift za invalidska kolica

Sve je spremno za današnju (subota, 25. ožujka) 4. Burzu malih vlakova koja će se održati od 10 do 17 sati na Željezničkom kolodvoru u Virovitici. Prostor bivše kolodvorske gostionice jučer je uređen tako da modelari mogu ponuditi na prodaju i razmjenu svoje vlakove, lokomotive, tračnice… i sve ono što je modelarima, kolekcionarima i ljubiteljima malih vlakova potrebno za svoj hobi.

Sinoć su pristigli prvi izlagači, a užurbano se radilo i na postavkama novih izložaka i uređenju muzeja „Virovitica voli vlakove“. „Imamo puno novih izložaka, nove vitrine sa rasvjetom, nove prostorije“, rekao nam je kratko organizator burze i idejni začetnike ove izložbe i jedinstvenog muzeja, Goran Denac.

U Viroviticu je došao i modelar iz Zadra Andrija Matešković (na naslovnjoj fotografiji s Goranom Dencom) ali ne samo s vlakovima koje izrađuje. Ovaj građevinski obrtnik donirao je Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, odnosni školi za djecu s posebni potrebama lift za invalidska kolica.“ Lift za invalide sam dobio kao donaciju od jedne austrijske firme za potrebe mog nepokretnog, danas devetogodišnjeg sina Ivana. Promijenili su se naši životni uvjeti, preselili smo u novu kuću pa nam takav lift više ne treba i odlučio sam ga pokloniti nekome kome treba. Kako je moj prijatelj Goran, pozivajući me u Viroviticu, rekao da ovogodišnja burza ima i humanitarnu notu ponudio sam lift“, izjavio nam je sinoć Andrija.

Lift će za korištenje pripremiti i montirati inženjera Strukovne škole i udruge Oto Horvat.

Andrija modelira samo hrvatske lokomotive i vagone koje su originalne i ne mogu se nigdje kupiti. Ovaj ga hobi, kaže, odmara i relaksira od teškog posla na građevini, a u njega se zaljubio još od dječačkih dana. Oduševljen je Viroviticom. „Sa mnom je ovdje došao i najstariji sin. Nikad nije bio u Slavoniji pa je poželio vidjeti Viroviticu. Meni je ovo lip kraj i uvijek rado dođem. Rođen sam u Tomislavgradu, u Bosni i Hercegovini, odrastao na selu i poljoprivredi, a Slavonija je sinonim za poljoprivredu i volim vidjeti široka obrađena polja“, ispričao nam je o svojim virovitičkim dojmovima Andrija.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Mali vlakovi