Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Humanitarna akcija

Humanitarni koncert S Jaglacima na putu u crkvi Presvetog trojstva u Čačincima

  Slobodan Kadić/Glas Slavonije           18.12.2013.         1896 pogleda
Humanitarni koncert S Jaglacima na putu u crkvi Presvetog trojstva u Čačincima

U Župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Čačincima održan je humanitarni koncert "S Jaglacima na putu" na kojem je nastupio  gitaristički duet "AcousticSouls". Sve nazočne počastili su najpopularnijim hitovima s Billboard ljestvica od 60-tih godina do najnovijih i nekoliko božićnih pjesama.Gledateljstvo je svojim nastupom posebice ganula Kristina Odobašić, korisnica Udruge Jaglac, a cilj koncerta bio je prikupljanje sredstava za rad Udruge čija je svrha okupljanje i učlanjivanje osoba s mentalnom retardacijom, roditelja djece s mentalnom retardacijom, rođaka, staratelja, prijatelja i stručnih djelatnika u svrhu dobrovoljnog rada u korist takvih osoba.
- Prezadovoljni smo. Posjetitelji su  svojim dobrovoljnim prilozima pomogli  Udruzi Jaglac  u nastavku njihovog plemenitog djelovanja.Koncert  je organizirala  općina Čačinci i Turistička zajednica općine Čačinci, a crkva je bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj večeri i na taj način pomogli  našoj Udruzi - istaknula je Sandra Vratković, predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, naglasivši da si je udruga u svom radu od početka postavila visoke kriterije, kvaliteta usluge koju pružaju svojim korisnicima, postignuta je vlastitim snagama i odobrenim projektima.

Njihova je udruga jedina u Virovitičko -podravskoj županiji koja ima organiziran poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama. Problem je što projekti imaju ograničen vremenski period i završavaju u 2014. godini. Udruga, naravno, aplicira i na nove natječaje, međutim, već sada je izgledno da će nastati prazan prostor između sadašnjih projekata i novih (za koje se nadaju da će ih biti).   Izuzetno je bitno  održati kontinuitet usluge kakvu sada pružaju i tu im je izuzetno potrebna pomoć lokalne zajednice.

- Stoga zahvaljujemo Mirku Mališu, načelniku Općine Čačinci, Ani Štefičar, direktorici TZČačincite župniku jer je dozvolio da se koncert u crkvi održi bez naknade za prostor. Hvala i Tomislavu Felbaru iz Kluba kulture Marinijanis za prekrasni videospot te Renatu Šafranku-Šafranu za dizajn, dečkima iz AcousticSoulsa te svim ostalima koji su nas podržali na razne načine. Svi su oni prepoznali naš rad i potrebu osoba s intelektualnim teškoćama te ovom humanom gestom pomažu da se rad ove udruge nastavi, a na dobrobit naših korisnika - zaključila je Vratković.S.Kadić

Broj žiro-računa za pomoć

Svi oni koji žele pomoći rad Udruge svoje donacije mogu uplatiti na žiro račune: 2412009-1137001183 Slatinska banka d.d. Slatina ili 2500009-1102198959 Hypo Alpe Adria Bank d.d. Iz Jaglaca im se unaprijed od srca zahvaljuju što će im i na ovaj način pomoći.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Humanitarna akcija