Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

HSU predlaže gradonačelniku Kirinu da svim umirovljenicima isplati božićnice

  vn           23.11.2020.         1027 pogleda
HSU predlaže gradonačelniku Kirinu da svim umirovljenicima isplati božićnice

Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika grada Virovitice predložila je gradonačelniku Ivici Kirinu da svim virovitičkim umirovljenicima za mjesec prosinac isplati božićnice. U svom prijedlogu stranka polazi od pretpostavke da je utjecajem pandemije COVID-19 bitno narušen ekonomski standard i platežna moć svih građana, što u socijalnom i ekonomskom pogledu najviše pogađa umirovljenike kao najosjetljiviju kategoriju stanovništva.

„Obzirom na sve težu situaciju u kojoj se nalaze umirovljenici, dodatno otežanom COVID pandemijom, mnogi od njih žive na rubu siromaštva. Gradovi i općine u Hrvatskoj već su pozvali svoje umirovljenike da se prijave za novčanu pomoć i božićnicu, stoga smatramo da bi i našim umirovljenicima novčana pomoć u vidu božićnice dobro došla“, objašnjava predsjednica Gradska organizacija HSU Elvira Grbić.

Sukladno odluci o socijalnoj skrbi i pomoći umirovljenicima, i odluci o isplati božićnice, koju bi donijelo Gradsko vijeće na slijedećoj sjednici po žurnom postupku, to bi pravo ostvarili svi umirovljenici, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Virovitici najmanje pet godina neprekidno čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji sukladno tome kako su razvrstani u skupini po mjesečnim primanjima.

Predlažemo da se umirovljenici razvrstavaju u četiri skupine:

  • umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1500 kuna mjesečno
  • umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1500,01 do 2.200 kuna mjesečno
  • umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 2.200,01 do 3000 kuna mjesečno
  • umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od više od 3.000,01 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvarivali bi pravo na 500 kuna pomoći mjesečno, druge na 400, treće 300, a četvrte 200 kuna. Isplata bo bila jednokratna i nije moguća retrogradna isplata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.