Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  HSS

HSS traži preispitivanje zakonitosti rješenja smijenjenim pročelnicima

  mm           23.09.2003.         1740 pogleda
HSS traži preispitivanje zakonitosti rješenja smijenjenim pročelnicima

VIROVITICA,23. rujna – Gradska organizacija HSS-a prozvala je današnjoj pressici gradsku vlast za koju smatraju da nije donijela zakonita rješenja kojima je početkom mjeseca razriješila dužnosti tajnika Grada i trojicu gradskih pročelnika.
«Rješenja su donijeta u formi neupravnog akta, na osnovi kojih ti ljudi nemaju pravo na žalbu ili drugi pravni lijek, a to se protivi ustavnom načelu jer se samo protiv akta ministarstva, Vlade ili Sabora ne osigurava pravo žalbe. Ovo je akt Poglavarstva koji zasigurno ima karakter upravnog akta, pa je stoga nezakonit i ne može se kao takav provesti i treba ga poništiti. Zato smo cjelokupnu dokumentaciju vezanu uz taj slučaj početkom ovog tjedna poslali Ministarstvu pravosuđa i zatražili inspekcijski nadzor nad takvim odlukama», objasnio je Branko Svoboda, tajnik gradskog HSS-a.
Inspekcijski nadzor trebao bi zaustaviti nezakonite radnje prema kojima se, ističu u HSS-u, nanosi nesaglediva šteta Gradu, a buduće kandidate za pročelnička mjesta i mjesto tajnika stavlja u nepovoljan položaj.
«Neka se o svemu očituje i predsjednik gradskog Vijeća Zlatko Lanšćak jer je i to tijelo prilikom odluke bilo zanemareno, a svima nam je cilj da šteta Gradu bude što manja. U Gradu se treba početi raditi, a ne samo provoditi princip kruha i igara», zaključio je Josip Novogradec.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS