Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HSS

HSS traži preispitivanje zakonitosti rješenja smijenjenim pročelnicima

  mm           23.09.2003.         1940 pogleda
HSS traži preispitivanje zakonitosti rješenja smijenjenim pročelnicima

VIROVITICA,23. rujna – Gradska organizacija HSS-a prozvala je današnjoj pressici gradsku vlast za koju smatraju da nije donijela zakonita rješenja kojima je početkom mjeseca razriješila dužnosti tajnika Grada i trojicu gradskih pročelnika.
«Rješenja su donijeta u formi neupravnog akta, na osnovi kojih ti ljudi nemaju pravo na žalbu ili drugi pravni lijek, a to se protivi ustavnom načelu jer se samo protiv akta ministarstva, Vlade ili Sabora ne osigurava pravo žalbe. Ovo je akt Poglavarstva koji zasigurno ima karakter upravnog akta, pa je stoga nezakonit i ne može se kao takav provesti i treba ga poništiti. Zato smo cjelokupnu dokumentaciju vezanu uz taj slučaj početkom ovog tjedna poslali Ministarstvu pravosuđa i zatražili inspekcijski nadzor nad takvim odlukama», objasnio je Branko Svoboda, tajnik gradskog HSS-a.
Inspekcijski nadzor trebao bi zaustaviti nezakonite radnje prema kojima se, ističu u HSS-u, nanosi nesaglediva šteta Gradu, a buduće kandidate za pročelnička mjesta i mjesto tajnika stavlja u nepovoljan položaj.
«Neka se o svemu očituje i predsjednik gradskog Vijeća Zlatko Lanšćak jer je i to tijelo prilikom odluke bilo zanemareno, a svima nam je cilj da šteta Gradu bude što manja. U Gradu se treba početi raditi, a ne samo provoditi princip kruha i igara», zaključio je Josip Novogradec.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS