Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  HSS

HSS-ov odgovor HDZ-u

        30.04.2003.         1028 pogleda
HSS-ov odgovor HDZ-u
VIROVITICA, 30. travnja - HSS-ov vijećnik u virovitičkom Gradskom vijeću i tajnik Gradske organizacije HSS-a Branko Svoboda, potaknut jučerašnjim izjavama HDZ-ovaca Željka Iharoša i Zvonka Kožnjaka, sazvao je danas novinare kako bi ponovio što je zapravo na sjednici Gradskoga vijeća pitao gradonačelnika i iznio svoj stav da je neprimjereno da na ta pitanja, umjesto gradonačelnika za govornicom Vijeća, odgovaraju njegovi stranački kolege na konferencijama za novinare.
Podsjetio je da je pitao o profilu zanimanja i stručnosti članova Nadzornog odbora komunalnog poduzeća, te "mogu li pojedini članovi raditi na tako odgovornim mjestima ako su u svojim poduzećima zbog zdravstvenih problema na dužem bolovanju". Osim toga pitao je o mogućem sukobu interesa Slavka Rajnovića kao direktora "Brane" i istodobno člana Gradskog poglavarstva koje bira tko će raditi poslove kojim se bavi i "Brana" i na kraju: "može li se raspisati natječaj za popunu radnih mjesta koja su već popunjena" i je li zaista kadrovska politika najbitnija u ovome trenutku i "može li se tako brzopleto odlučivati o sudbinama ljudi čija životna egzistencija dolazi u pitanje smjenom s pročelničkih mjesta".
Profesor Svoboda je objasnio da su njegova pitanja proizašla iz razgovora s građanima koje organizira četvrtkom, a nastup HDZ-ovaca okvalificirao je kao pokušaj njegove diskvalifikacije i to smatra nedopustivim.
Uvrijedio se i što su ga usporedili sa SDP-ovim vijećnikom Matom Vukušićem.
"Ne dozvoljavam da me se bilo s kime uspoređuje, ni u pozitivnom ni u negativnom kontekstu, niti da mi se pripisuje dogovor s SDP-om jer trenutačno oporba u Gradskom vijeću nije udruđena", rekao je Svoboda.
Izrazio je još jednom nezadovoljstvo proračunom, a izostanak HSS-ovih amandmana objasnio je činjenicom da su materijali stigli uoči Uskrsa pa nisu stigli pripremiti primjedbe.
Što se tiče revizije, kazao je da svakako treba sankcionirati propuste, ali je primjetio da je to izvješće pokazalo da grad nije bio pred bankrotom "kako su to tvrdile neke stranke u predizbornoj kampanji".
Na kraju je kazao kako aktualna vlast zapravo radi po programu HSS-a nazvanom "Srcem i radom za Viroviticu", protiv čega on, objasnio je, nema ništa, ali želi da onda to i priznaju i jasno i glasno kažu.
Spominjao je i potporu koju Gradu Virovitici kroz proračun nudi Virovitičko-podravska županija, te naglasio da se Grad o županovom pozivu na suradnju još nije očitovao.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS