Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

HSPD: Za kupnju kalorimetara trebalo je raspisati javni natječaj

        29.03.2010.         2565 pogleda
HSPD: Za kupnju kalorimetara trebalo je raspisati javni natječaj

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) i član virovitičkog Gradskog vijeća, mr Siniša Prpić, upozorio je danas na konferenciji za novinare na netransparentno trošenje novca iz gradskog proračuna iznijevši primjer kupnje razdjelnika za toplinsku energiju u zgradama čiji su stanari do nedavno zajednički snosili troškove grijanja. Prpić smatra da su stanari zgrade u Pejačevićevoj 7, ali i gradska uprava te poduzeće Plin VTC, koji sufinanciraju ugradnju, mogli proći daleko jeftinije i ne bacati novac „šakom i kapom" da su raspisali natjećaj i odabrali jeftinijeg ponuditelja od Ti-Sana čije razdjelnike trenutno koriste.  „Pojavili su se i drugi ponuditelji čija je cijena prihvatljivija i na kojoj se moglo uštedjeti po 200 kuna da su umjesto 700 platili 500 kuna. Zašto se nije odabrao ponuditelj koji je jeftiniji", pitao je Prpić na presici ustvrdivši kako bi se tako moglo uštedjeti 400.000 kuna jer kalorimetre bi trebalo ugraditi oko 500 stanova.

Pročelnik Ureda za graditeljstvo i komunalne poslove Marijo Klement kaže kako nije na gradskoj upravi da odlučuje o najboljem ponuditelju, nego na stanarima. „Stanari odlučuju koga će i po kojoj cijeni odabrati, a svoju odluku moraju predaju gradskoj upravi. Prema svim dosadašnjim izborima samih stanara, to je bila tvrtka Ti-San. Grad ne može raspisati javni natječaj jer naše subvencije ne prolaze 50 posto investicije", kaže Klement.

Do sada je razdjelnike je ugradila zgrada u Pejačevićevoj 7, no u pripremi je ugradnja u još bar četiri zgrade. Uz njih ovaj projekt subvencijom pokriva Grada Virovitica i tvrtka Plina VTC po 20 posto. Jedan razdjelnik s daljinskim očitovanjem stoji 700 kuna po radijatoru.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
30.3.2010. 11:15
ma naravno, nema većih investicija, pa se sada kokošari na sitno, i još nešto, grad je srezao svagdje gdje se dade srezati za ovu godinu u proračunu, ali akvarij se gradi na veliko, skupa stakla se stavljaju na oronulu fasadu, to ispod milijun kuna nije (od oka), sramite se (zapravo - srami se)
guru
30.3.2010. 9:03
U svakm slučaju tu postoji neka muljaža.
Prije neki dan smo čitali da su uzeli najboljeg ponuditelja.
Ovaj pročelnik za graditeljstvo kao da dolazi sa nekog drugog planeta. Nisu dužni provoditi natječaj?
Ako nekom dajete naš novac onda ste dužni provjeriti sve zakonske mogučnosti.
Građani kroz cijenu plina i gradskim haračem subvencioniraju drugim građanima postavljanje razdjeljnika.
Tko je pitao mene želim li dati novac svom susjedu da se jeftinije grije i to još da susjed ne traži najboljeg ponuditelja.
Da postoji volja za borbu protiv kriminala i korupcije vjerovatno bi policija već istraživala ovaj slučaj.
Dobro je bar što se našao HSPD i Prpić i što su nam ukazali na radnje koje se događaju u našem gradu.
DANKO
30.3.2010. 2:48
A nisu li Gradska uprava, PLIN VTC bili dužni informirati stanare o najpovoljnijim ponudama na tražištu? Dozvolili su da stanari plaćaju skupe, vjerojatno najskuplje kalorimetre. Ova granica od 50 % je smiješan izgovor za pasivnost Gradske uprave. Vrijeme je krize i valja štedjeti na svakoj kuni.
Mr. Siniša Prpić postravlja prava pitanja, nadam se da će ih biti još.
Recimo, kada će se maknuti na drugu lokaciju ono ruglo od štandova iz središta Virovitice za koje je obećano da je samo privremeno rješenje odnosno da će se cijeli prostor sa štandovima urediti.
Ništa, ništa nije učinjeno na tome...Pa misli li Kirin da Virovitičani slabo pamte..?
Sinišu za gradonačelnika Virovitice..Kiro odavno prosviro.
Sinišu...za gradonačelnika Virovitice.

ivan2
29.3.2010. 23:29
Pa gospodine Siniša to bi bilo u redu u nekoj drugoj državi i gradu ali u Virovitici to neće proći .Nitko ništa ne pita one koji plaćaju i konačno čije su to kotlovnice i kojim povodom se grad petlja u privatno vlasništvo.Nikad nitko nije odgovarao za ovakve postupke i dokle će to? Otimačima , nikad dosta.


Još iz kategorije Virovitica