Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Politika

HSPD je protiv političkih pritisaka i smjena članova HSLS-a na odgovornim dužnostima

        09.08.2010.         2190 pogleda
HSPD je protiv političkih pritisaka i smjena članova HSLS-a na odgovornim dužnostima

Hrvatska stranka pravne države (HSPD) izrazila je zabrinutost zbog mogućih smjena onih članova HSLS-a,  koji obnašaju odgovorne dužnosti u nekim od ustanova na području Virovitičko-podravske županije, ili dužnosti u nekim od javnih poduzeća. Nije tajna da su proteklih dana članovi te stranke u Virovitičko-podravskoj županiji  bili izloženi bahatim političkim pritiscima, sada već bivših koalicijskih partnera iz HDZ-a. Može se govoriti i o svojevrsnom ultimatumu - ili van iz HSLS-a ili smjena s dužnosti u tvrtki u kojoj radiš", rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik stranke mr Siniša Prpić pojašnjavajući da je riječ o ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" mr.sc. Miroslavu Venusu  i o dipl. ing. Željku Komadini zamjeniku upravitelja Uprave šuma Našice. „Njihov jedini grijeh je ostanak u HSLS-u, ne zaboravimo, najstarijoj političkoj stranci neovisne Hrvatske", dodao je Prpić izrazivši  zabrinutost za sadašnju kadrovsku strukturu županije.

„Nameće se pitanje, kakva se poruka šalje mladim ljudima? Ako nisi s nama - nema posla, te što će se dogoditi sljedeće, izborne godin, jer sve ankete pokazuju da će do smjene vlasti na državnoj razini sigurno doći?  Hoće li tada nastati stampedo prema SDP-u, slet na Iblerovom trgu i učlanjenje 1500 mladih u jednom danu?", pita Prpić.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
11.8.2010. 14:27
zanimljivo je što pišu mediji i hsls-u, iako bi to vrijedilo i za hss, hsp, sdss.......

HSLS je kao hobotnica Paul: Uvijek pogodi pobjednika!
HSLS je triput pogodio
HSLS nitko ne uzima ozbiljno, ali on je već godinama na vlasti. Krajem devedesetih postao je dio vladajuće koalicije koja je Hrvatsku izvukla iz Tuđmanovih devedesetih. Nije dugo trajalo, ali je zato bilo burno. Da bi i tada, baš kao i sada, HSLS prije isteka mandata napustio vladajuću koaliciju, točno predvidjevši da je njezino vrijeme isteklo.
Kad je 2003. godine HSLS doživio izborni debakl u Budišinoj koaliciji s Matom Granićem, kamuflirao se u tihu poziciju: onu koja neće ući u Vladu, ali će je aktivno podržavati. U zamjenu za unosne sinekure, naravno.
Na idućim izborima 2007. godine hobotnica HSLS ponovno je odabrala - dapače, odlučila - izbornog pobjednika, priključivši se još aktivnije Sanaderovoj Vladi. Ponudila se tada čak za čuvara Koalicijskog sporazuma, valjda kako bi posvjedočila svoju privrženosti ovoj i ovakvoj vlasti. Koju opet napušta neposredno prije isteka mandata, a debelo nakon isteka roka trajanja. Sad je opet došlo vrijeme vrijeme za SDP.

Je li hobotnica mudra ili samo sretna?
Hobotnica Paul, ona koja se proslavila svojim nogometnim gatanjima, nije mogla s Njemačkom puno pogriješiti, baš kao što ni hrvatski liberali nisu mogli puno pogriješiti sa Sanaderovim HDZ-om. I baš kao što je Paul u polufinalu SP-a odustao od Nijemaca u korist novih pobjednika, Španjolaca, tako je i hobotnica HSLS sada digla ruke od vječitog pobjednika HDZ-a u korist vječitih demokrata iz SDP-a. Ili je samo pobjegla od famozne Kosoričine peke s krumpirima.
Za hobotnice kažu da su podmukle zvjerčice. Da u jazbini vrebaju plijen i kad ga ščepaju svojim krakovima, više ga ne puštaju. Mora se priznati da HSLS nije daleko od toga. Uvijek principijelan, a uvijek na prodaju. Uvijek glasan, ali nikad dosljedan. Preko tjedna u vlasti, vikendom u opoziciji. Dovoljno blizu da se ogrebe za fotelje, a opet dovoljno daleko da ga ne proglase odgovornim. Uvijek beznačajan, a opet uvijek značajan. Nikome ne treba, a svi ga uzimaju.
guru3977
11.8.2010. 10:04
postavlja se osnovno pitanje, zašto trošiti sredstva za izbore nakon ovoga događaja??????
guru3977
11.8.2010. 9:56
pitanje je što hrvatskoj treba?

POČELA BORBA ZA FUNKCIJE
Seljaci žele fotelje koje su ispraznili HSLS-ovci
Već dosta zastupljeni
Jedan visokopozicionirani član njihove stranke prije dva dana je priznao kako HDZ nije trebao naklonost bivših liberala kupovati njihovim ostavljanjem na tim funkcijama.
- BOLJE da su ih sve SMIJENILI i njihova MJESTA DALI za "NAŠE" ljude - rekao je naš izvor.

No, i bez novih fotelja HSS-ovci se ne mogu požaliti jer im je HDZ dao mnoge utjecajne pozicije u državnoj upravi i javnim poduzećima. Osim onih najisturenijih - mjesta potpredsjednika i ministra regionalnog razvoja te ministra turizma - HSS ima i čelnike tri javna poduzeća: Janafa, Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma.
Ali Friščićeva stranka ima i dvadesetak dužnosnika na nižim razinama. Primjerice, u Ministarstvu regionalnog razvoja imaju dva državna tajnika, kao i u ministarstvima turizma i poljoprivrede.

A KAKO JE U VPŽ?
- Nigdje nema prelazaka cijelih ogranaka. Ima pojedinačnih odlazaka, ukupno 10-15 ljudi - tvrdi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Da je vjerojatno riječ o nešto većem broju, potvrđuje virovitički primjer. Nakon što je Josip Đakić, saborski zastupnik i šef županijskog HDZ-a, teatralno pocijepao koalicijski sporazum, predsjedniku virovitičkih liberala, dožupanu Zvonimiru Koiću, desetak HSLS-ovaca najavilo je odlazak iz stranke. Među njima su predstojnik Ureda državne uprave Branko Giba i direktorica podružnice Croatia osiguranja u Virovitici Vanda Gelenčer Kovačević.
- Razumijem ih. Vezani su uz posao, ali nisu najavili odlazak u HDZ, kaže Koić.

do kada će se političari (i to koalicijski partneri)nazivati vašima i našima????
ivan2
10.8.2010. 16:00
Uz ovakvu bahatu vlast i malo angažiranu oporbu ima mjesta za neke nove igrače. Hoće li na sljedećim izborima pobijediti oporba ovakva kakva jest nisam siguran?Hrvatskoj svakako treba jak HSLS i mislim da bi to bila dobra vaga , pozitivna za neki novi početak u gospodarstvu. Što bude koalicija labavija to će biti bolje. Za nove neopredjeljene birače nitko nazna napisati pozivnicu a možda su oni nada u nov početak!
Lynx
10.8.2010. 14:37
Jah, al ne mogu se svi ni uhljebiti preko adezea, jer posla nema, pa što ih to nagoni da se učlanjuju? Očevi, babe il stričevi? Il nada da će se jednom i naći kakav posao za njih?
Čovjek će u očaju učiniti što u drugim okolnostima nikada ne bi.
Spustit će glavu i trpjeti da bi dobio posao, i bit će aktivan i dolazit će na sastanke i zborove i posjete kojekakvih faca, i djelit će letke, pisanice i lampaše i grančice. A oni će mu obećavati...
mastermind
10.8.2010. 11:54
"Nameće se pitanje, kakva se poruka šalje mladim ljudima? Ako nisi s nama - nema posla.." To mladi u ovom gradu jako dobro znaju, zato se i učlanjuju, kao da njih zanima nekakva politika! Normalno je kad nemaš posao da ti svi govore "pa šta se ne upišeš u HDZ?"
guru3977
10.8.2010. 9:09
"Ne možete u stranci imati ljude koji su spavači druge političke opcije. Svi koji su otišli zapravo su bili rezervni igrači HDZ-a u HSLS-u. Otišlo ih je deset, a ostalo nas je 12 000."

Ovo se dogodilo u hsls-u sisak?????
DANKO
10.8.2010. 4:25
Vrlo korektno od HSPD-ai mr Siniše Prpića da pita za kolege iz HSLS-a. Ovo preferiranje stranačke podobnosti, prije stručnosti, jedan je od razloga nazadovanja Hrvatske, posebno naše Županije.
Inače, tko ne pati od amnezije sjetit će se da je devedesetih HDZ dobio izbore zahvaljujući i kritici dotadašnje prakse SK.. A sada je HDZ nadmašio "komunjare" 500 %... Prestrašno...
DANKO-Ljubo Ruben Weiss
ivan2
9.8.2010. 22:22
Siniša , pa zar tebi nije poznato kako funkcionira oficijelna vlast. Ako mi obični građani ne znamo nikoga tko se zaposlio bez iskaznice"zna se" onda nam ti pojasni. Ili i za tebe važi stara dobra izreka "s kom si takav si" pa se i ti mjenjaš.Tebi je poznato kako se rajta lova nas poreznih obveznika i ništa? Ne želim i ne mogu dijeliti savjete ali mislim da su se mnogi političari domogli fotelja putem stranke pa bilo bi red da vlstitu stranku i slušaju , bar svoje biračko tjelo jer je ostalo licemjerje. Ionako se teško može zaustaviti pad svih aktivnosti u Virovitici!
guru
9.8.2010. 22:20
Čini mi se da je Prpić otvorio veoma važno pitanje zbrinjavanja članova stranke kroz razne funkcije. Do sada je uglavnom to funkcioniralo po podobnosti.
HDZ si je uspio donošenjem zakona o izboru državnih tajnika kroz javne natječaje ,veliki dio podobnih legalizirati. Kad se sjetim tko i kako se zapošljavao u našoj bližoj okolini dođe mi na pamet( BOžE TKO ĆE OPSTATI).


Još iz kategorije Politika