Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Politika

HSP: Vladino poticanje razvoja siromašnih je bez smisla!

  Dragutin Šantoši/Večernji list           31.08.2012.         1547 pogleda
HSP: Vladino poticanje razvoja siromašnih je bez smisla!

Na konferenciji za novinare HSP-a u Virovitici Zvonimir Šimić, predsjednik ŽO HSP-a Virovitičko-podravske, osvrnuo se na brojne požare u Hrvatskoj predloživši Vladi RH da u idućoj godini bolje organizira zaštitu i čuvanje područja uz jadransku obalu.

Šimić: Neka hrvatski branitelji čuvaju Jadran od požara

Neka u čuvanje šuma od požara Vlada uključi hrvatske branitelje i neka im plati po 1600 kuna mjesečno, jer bi oni za takvu naknadu, koja je višestruko manja od štete na samo jednom prosječnom požaru, zasigurno dobro odradili posao i spriječili katastrofu koja se događa - naglasio je Šimić.

Slavonci trebaju prestati kukati

Najavljenu podjelu Hrvatske na dvije statističke regije komentirao je Danijel Srb, predsjednik HSP-a, naglasivši da je takva ideja suprotna smislu poticanja nerazvijenih dijelova Hrvatske. Određeni fondovi u EU postoje upravo zato da se nerazvijeni brže gospodarski razviju. Ideja o podjeli Hrvatske na sjever i jug motivirana je željom da se takva sredstva dijele i bogatima, a onda je Slavonija zakinuta. Ovime hrvatska Vlada pokazuje da nema namjeru poticati razvoj nerazvijenih dijelova već ide razvijenijima na ruku. To je neprihvatljivo. U Slavoniji ne možemo samo kukati, nego moramo i nešto raditi, rekao je predsjednik  Srb.

Do 1. srpnja 'oderat' će nam kožu

U HSP-u ponavljaju da Hrvatska u EU ulazi bez obrazloženja, zato što je netko rekao da se to mora. Samo 27 posto hrvatskih građana reklo je da želi u EU.

- U ovom periodu do 1. srpnja ponovno će nam "oderati" kožu, a što Slovenija već čini vezano za Ljubljansku banku. U Hrvatskoj treba promijeniti atmosferu u kojoj ne postoji mogućnost ozbiljne rasprave o ozbiljnim pitanjima - rekao je Danijel Srb naglasivši da Hrvatska mora biti država svojih ravnopravnih državljana.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika