Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

HSP-ovo „EU – NE“

        23.09.2011.         2383 pogleda
HSP-ovo „EU – NE“

Hrvatska stranka prava predstavila je tijekom tjedna medijima spotove EU-NE koji će prisiliti Vladu da objasni građanima što je to dogovorila u pregovorima ali i o tome, zašto se ljudi do sada nisu mogli opredijeliti ili su se opredijelili protiv ulaska u EU.

Na konferenciji za novinare u Virovitici, govorio predsjednik Županijskog vijeća HSP-a, Zvonimir Šimić koji je ustvrdio kako zamjerke da spotovi nisu objektivni, ne stoje, te napominje da spotovi nisu prezentirani javnosti, sigurno se ne bi otvorila rasprava o tekstu pristupnog ugovora koji je objavljen na internetskim stranicama Vlade.
HSP smatra da građani Hrvatske nisu upoznati što je točno ispregovarano i objektivno se boje od ulaska, te da imaju pravo reći svoje mišljenje.

HSP je jedina parlamentarna stranka koja se protivi ulasku u Europsku uniju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
28.9.2011. 14:56
U POTPUNOSTI PODRŽAVAM SLAVUJEV KOMENTAR I ZA RAZLIKU OD NJEGA KONSTATIRAM DA NAM JE ZBOG SVEGA NAVEDENOG BAŠ POTREBNA EU A NE OVAJ BALKANSKI ŠLJAM I KVAZIHRVATSKI JAL...
slavujj
26.9.2011. 23:56
molim sve da navedu primjere gdje se to radi 5,7.9 ili 12 mjeseci a da poslodavci ne isplaćuju radnicima zarađenu plaću,
gdje to "uspješni i sposobni" stranački podobnici dobivaju tvrtke" kao djeca igračke" da ih uništavaju sa svojom pameću,
gdje to uspješni i sposobni moraju imati stranačke iskaznice da bi bili sposobni,
gdje se to kupuju političari i njihovi glasovi "kao cipele u trgovini"
i sve se to plaća "crni fondovima" i vrećama bez dna koje moraju "puniti" hrvatski radnici,
gdje se to diplome prodaju "kao na pijacu" i postaje "uspješan i sposoban" i naravno podoban ,"moralna vertikala društva"
gdje to umirovljenici sa 40 godina radnog staža imaju 2000 kuna , a oni sa 40 godina života 10 000 kuna mirovine,
gdje to radi samo 1/4 stanovništva države, a ima se gradova i općina "jedno more"i od te1/4 zaposlenih polovica "proračunskih potrošača"
gdje još toga ima i tko to može platiti?
Treba li nam EU? ,ma ne, neki su sposobni i sami sve uništiti,pokrasti, podijeliti stranačkim poslušnicima i uživati "stečeni ugled",pa ako treba svoju čast "braniti i sudskim putem"od "kojekakvih novinara",hoće li tako svoj ugled braniti i od hrvatskih građana? ,bilo to u EU ili van nje!
stole123
26.9.2011. 22:41
maki možeš jerku reći vi jer je stariji čovjek .a u onom navođenju imena si ga i spomenuo pazi se jer ako si ti zagorac kako si napisao jerko je dalmatinac nemoj da izbije rat između zagoraca i dalmatinaca pozdrav
stole123
26.9.2011. 22:05
run opet ti i opet ja nemamo svi bližu rodbinu u srbiji da nam smeta hsp a osim toga mnogima neodgovara tvoja država rođenja njemačka ili eu. kako to opisuješ
run-dmc
26.9.2011. 8:33
O tempora, o mores!

E moj Saša! Osim što i plastično i praktično HSP među Hrvatima, širi otrov, rak želudca, debelog crijeva i sveg ostalog svojim kancerogenim kvazinacionalističkim idejama, HSP kao hrvatski enfent terrible širi i metastazu hrvatskog političkog obespravljivanja u Europi. No što bi to Šimića sekiralo? I što bi ga zaboga brinula činjenica da izjavama protiv EU i sam sudjeluje u diskriminaciji vlastitog naroda? Iluzorno je očekivati od nekog tko sudjeluje u namještanjima izbora studentskih predstavnika da o sad vodi političku brigu o državi ili narodu. Glupost.
maky_horzic
26.9.2011. 1:02
Još je jedna stvar bitna kad već klaframo na temu o HSP-u, i dugo sam šutio no nema više smisla, pa izbori dolaze i ja sam dužan reći što znam, a to je: kako sam svojedobno bio student VSMTI-a u Virovitici kad je u političkom smislu polugazda u županiji bio čovjek na gornjoj fotki, gospodin Šimić, doživio sam nešto što nisam ni sanjao nikada, jer sam se smatrao uvijek likom "sam protiv svih", kad ono jedan dan, ja u radnom, zadnji dan izbora za predsjednika studenskog zbora, krećem po auto kod limara koji sam svojom krivicom budala razbio.
15 do 12, mobilni zvoni, na telefonu: šimić plemeniti ovdje, ja reko koji šimić, kaže lik plemeniti, reko jel vi starog trebate, možda neki bajo iz rata, ne ne kaže on, trebam sašu, jel sam njega dobio, ja reko, da, ponovim ja koji šimić, kako mislite plemeniti, kaže on, pa šimić, župan.
Opla, ja sav u šoku, koju majku sad župan, koji ni nije ustvari župan, nego jedan obični kalkulant koji je dobio mandat na 17 dana hoće od mene, a ja idem po auto, i to mi u tom trenutku bilo dakako najbitnije.
Kaže meni plemeniti, znaš ti saša da su izbori na veleučilištu, ja reko znam, pa zašto se nisi kandidirao, ja reko zato i zato, jer nisam ja primjer za toliku grupu ljudi, nemam kontinuitet učenja, nisam uzoran po vladanju i sl. no on i dalje meni brije ajde ti lijepo dodji na fax i da mi to riješimo, i riješili smo....
Ostatak mogu napisati, uz podršku forumaša i vlasnika portala ako postoji interes, u vidu nekog texta, pa da vidite za koga glasate, ako ne, živimo i dalje u neznanju, pusa VTC.
maky_horzic
26.9.2011. 0:44
jerko, imaš prvi set instrukcija besplatno, a kad me sljedeći put vidiš na šanku, bar se javi i reci: ja sam papak jerko, htio bi porazgovarati s tobom, ne složiti se u vjerovatno svemu, i otići većerati, ja poštujem tuđe mišljenje, ako je netko mislio uopće prije nego je izrekao nešto.
Molim Vas, jel ima netko od svih vas ovdje muda da mi se javi osobno, obečajem da neću otkriti njegovu životnu tajnu na forumu, plačem radi vas, sanjam cvijeće bez latica, romića bez mercedesa, galeb bez ribe.
Znaš gdje me možeš naći kad već spominješ šank, i to nije tajna, no ti si kukavice moja manji od atoma, podobniji od jadranke, pokvareniji od lanjske šljive.
Javi se hrabri moj Jerkane, obećajem da te javno blatiti neću, no u 4 oka, ima da se crveniš kao zrela trešnja.
Lako je braniti HSP, HDZ, SDP, kad je već moja generacija toliko zaražena krivim vrednotama da ni oni, a ni njihovi roditelji ne razumiju da su izrod, teret, i uzrok problema na državnoj razini.
Da sad ne ispadne da trpam sve u isti koš, ne, oni su jedno, željni osvete, osvetoljubivi, brižni za sebe i svoje, svoje prezime, mamu, seku, bracu.
I kad sad sagledam da opet pišem nekom idiotu, za kojeg ni neznam koliko godina ima, a i to je sam kriv, jer da je napisao pero omladinska znao bi da mu trebam reći vi, pomislim si, pa zaslužili smo ovo, i ne ovo, još i gore, i to što prije.
Sad kad je već jerko spomenuo da se uhvatim posla, moram priznati da mi je kao starom konju jerko druga želja nakon anakonde, želim te upoznati, platiti kavu, mineralnu, no stari moj Jerkane, u jenom danu ću znati tko te je zaposlio gdje i zašto, zato pokrij se ušima i zahvali bogu što sam ti se obratio.
Znam da ovaj site nebi imao smisla kad bi se uvela neka nova pravila, jer uglavnom tetkice i kukavice tipkaju ovdje, no ako bi imali i 5 članova s pravom pisanja komentara, bar bi znali tko što misli.
Jerkane moj hrabri, HDZ-ov sine, radniče, skupi hrabrosti i javi se neradniku, pijancu, narkomanu, lažovu, i neznam koji bi ti još pridjev odgovarao, Maky-u.
Uglavnom, moja zagorska genetika vas sve izaziva, idete mi na moju malu stvarčicu sa svojim nadimcima, praveći se da želite nešto reći, promjeniti, poduzeti.
Nabijajte si i dalje minuse i kreditne kartice, i komentirajte i dalje tobož skriveni iza Jerka, Anakonde, zzzzzzzzzzzzz, HDZ, SKJ, SSSR i sl, utapljanje s vašom razinom razmišljanja je neupitno.
Jerko, sine Hrvatski, hrabri moj Jerkane, molim te kao nikoga do sada, javi se da se popričamo, ili mi ne troši besplatno kisik u domovini i izdahni, nema više hrvata na kojima bi ti i tvoja opcija zaradila prokletu nam kunu, jer to je jedino što znate, obmanuti i crta.
Jerkane, samo da znaš, potrošit ću malo, ali ne previše, svog vremena, i nadam se da ću te skontati, nije ti to neki bauk, samo ti to, tele naše hrvatkso, nerazumiješ.
stole123
25.9.2011. 22:56
run moji su danas došli iz njemačke i rade još uvjek tamo i znam kako im je a i kod tebe pretpostavljam da je isto zašto onda roditelji ti se nevrate u hrvatsku da žive .odgovor je da ti nemožeš bez njih i da ti treba njihova financijska potpora tako je isto i u mom slučaju ako ti smatraš da je to u redu ja mislim da nije
run-dmc
25.9.2011. 22:47
Kako to mislite da ta tvorevina nije postojala u vrijeme kad sam rođen? Dajte, molim Vas, naučite barem neke činjenice. Ja sam rođen 197x. god. u Njemačkoj, a 8. travnja 1965. godine potpisan je Sporazum o udruživanju organa EEZ-a, Europske zajednice za ugljen i čelik te EUROATOM-a. Od potpisa ugovora u upotrebi je naziv Europske zajednice za oznaku spomenutih triju zajednica. Doduše, Europska unija formalno je uspostavljena 1. studenoga 1993. godine, stupanjem na snagu Ugovora o Europskoj uniji (poznatiji kao Ugovor iz Maastrichta) ali to je više stvar semantičke prirode. Što se tiče kave... ionako se vidimo svaki dan, stoga nemojte ovo shvatiti preosobno, jer mi nije namjera napadati Vas osobno, nego uvjeriti čitatelje ovog portala da je EU hrvatska budućnost i jedini ispravan put. Vidimo se sutra! :)
stole123
25.9.2011. 22:33
run o bontonu i hrvatskom jeziku ćemo kad to bude tema . a sad da ti dam do znanja da se nisam rodio u takvoj tvorevini a vjerovatno ni ti jer tad nije ni postojala .osim toga nemam nikakvu bauštelu u njemačkoj kako misliš ali poznajem ljude koji tamo žive i rade i to duže nego što možeš i zamisliti i znam kako im je a oni su naj običnija radnička klasa a kad budeš raspoložen za komentar o tome nađemo se pa ti ja pojasnim neke stvari meni nije bitno ako jedna država napreduje a njen narod na rubu gladi a radi se direktno o zemljama koje sam naveo malo prije
run-dmc
25.9.2011. 22:19
gospodine Stole123, da bih uopće mogao diskutirati s Vama, potrebno bi bilo da Vi, cijenjeni gospodine, naučite osnove bontona i, u najmanju ruku, hrvatski jezik. Uvjeren sam da Vi pratite stanje u Njemačkoj i Austriji, ali ne ekonomsko, gospodarsko, kulturno i političko stanje, nego stanje na svojoj "baušteli". Da, ja sam taj obični mali čovjek koji se rodio u EU, odrastao u EU, školovao se u EU, oženio u EU, i živi u EU. I da, sasvim dobro i pristojno živim od svoje male i skrome EU-plaće. I ne, ne kopam po kontejnerima da bih preživio.
stole123
25.9.2011. 21:56
alo run pa ti onda nisi skoro bio vani kad daješ takav komentar.prvo bili smo u jednoj takvoj tvorevini koja se zvala juga . izišli smo iz nje ratom i sad nakon toga srljamo u drugu takvu tvorevinu koja se zove eu. dali je tebi jasno zašto je uopšte nastala eu. osim toga ko kaže da mi sada nismo u europi gdje ti misliš da smo mi sada . ja nisam skoro pratio kakvo je stanje u sloveniji ali pratim stanje u njemačkoj i austriji .pa u mađarskoj ako misliš da je bolje nego kod nas slobodno otiđi i pogledaj kako živi običan mali čovjek kopa po kontenjerima da bi preživio a nemoj samo gledati u barču onaj elitni dio koji su političari i velikani nego pogledaj i ostali dio koji nema ni za kruh pa tad razmisli pa napiši nešto pozitivno a za ovo što sam ti napisao imam i argumente i to dobre nisam pisao napamet budi siguran zato sam protiv eu.
run-dmc
25.9.2011. 20:36
Zaslijepljeni i jalovi političari, čija se percepcija EU temelji na iracionalnim motivima i bizarnim situacijskim utjecajima, siju demagogiju straha, oportunizma, slabosti i nemoći. Hrvatski narod nikada nije tražio takvu politiku, jer smo devedesetih pokazali kakvu politiku hoćemo i odredili svoj politički pravac. Taj politički pravac definiran je kao prozapadni. Prosječni malograđanin nastoji okončati svaku raspravu sa zaključkom "Ne znaš ti kakvi su u EU...“, naravno – onda kad mu ponestane drugih argumenata u odbrani sopstvene pasivnosti ili sposobnosti.
Hrvati ili bilo koji drugi europski narod iz kamenog doba nisu preživjeli i evoluirali kroz nemilosrdno gaženje jednih preko drugih, već kroz kooperaciju koja je omogućavala efikasniji lov, sjetvu, žetvu, izgradnju sigurnijih skrovišta i svega što je omogućavalo reprodukciju života.
Europljani su, dakle, mimo svakog idealizma, upućeni jedni na druge, a ne jedni protiv drugih, bez obzira na nesuvisla laprdanja o njihovoj vječnoj prirodi porobljavanja, klanja, otimanja i sl., koja su korisna jedino onima koji takvu „prirodu“ i kreiraju u svoju korist: ultra-bogatašima-masonima, kriminalcima i ratnim profiterima.
Dijete koje odrasta nekoj faveli trećeg svijeta, prisiljeno da se od malih nogu bori za golu egzistenciju, ne može biti isto kao dijete koje bi se rodilo u nekoj od državi Eu. O kakvoj slobodi, neovisnosti, demokraciji i naciji može govoriti dijete koje odrasta na ulici Tirane?
Ljudi, okanite se zatupljujućih ideologija o sotonističkoj EU. Takvu demagogiju plasiraju oni koji brane postojeće stanje, to su isti oni koji žele da postanete čovjek društva u kojem ga pljačkaju osioni tajkuni i povlaštene birokrate. Želite li vidjeti što je EU, sjednite u automobil i provozajte se do Maribora ili Ljubljane. Možda tada shvatite da vam je EU jedini izlaz iz ovog tamnog vilajeta.
stole123
25.9.2011. 16:15
josipe da je to problem jedini koji si napisao bilo bi dobro ali tamo toga svega ima manje nego kod nas popričaj sa nekima iz eu. pa će ti to potvrditi pa čak i korupcije i mita puno više nego kod nas u prevodu ko ima love može što hoće a onaj koji nema gledaju mu uzeti da nema ni za kruh razmisli dobro prije pa se javi pozdrav
stole123
25.9.2011. 16:11
možemo se slagati sa šimićom ili ne ali što se tiče eu. je u pravu a masa nas bi trebala razmisliti prije o tome dok nebude prekasno
jerko
25.9.2011. 11:37
maky uhvati se posla a ostavi se šanka i komentiranja!
independente
24.9.2011. 19:19
ovo hsp-ovo ne želim komentirati jer je ništ koristi, pogotovu kada to pojašnjava netko tko nema dume o ovoj temi.
činjenica je da dokument, ili više njih, koji imaju od nekoliko stotina do nekoliko tisuća stranica, zahtjevaju znatno vrijeme da bi se pročitali a kamoli razumjeli. ne mogu to niti ljudi kojima je to, recimo, struka, a naravno da običan čovjek to neće razumjeti skoro. ono što će iz toga "izrasti" je slijedeće: vlast, ova ili ona, nastojat će izlobirati da to na referendumu prođe. i ova i ona vlast je za EU, ali da ona bude ta koja će slavodobitno utrčati kroz europsku vrpcu. kasnije ćemo se uvjeriti da li je to za nas pozitivno ili ne, naravno, kada već bude kasno ( ako EU poživi u ovoj formi ).
osobno, bio bih zadovoljan da ulaskom u to društvo dobijemo disciplinu u svim segmentima. za početak bi to bilo više nego dovoljno.
josip
24.9.2011. 18:55
mislim da su protiv eu ova ekipa koja ima strah od nečega!!! npr. od zakona, od reda, od rada, od kulture... toliki strah imaju od balkana a boje se i eu. ta bi oni?
maky_horzic
23.9.2011. 20:19
kampanja i službeno postoji za obmanu, kako bi pomogla svima obmanuti narod, niste valjda mislili da postoji kako bi nam nešto prikazali, ukazali, upozorili, pomogli.
Da je kampanja za nas, onda bi svaki dan u 2 termina sudjelovali na telki svi kandidati, ili predstavnici kandidata, stranaka, a njih bi rešetali voditelji, koje također treba birati narod kroz neku opciju jer ne vodi takove emisije svaki voditelj jednako, velika većina ih je pristrana, kupljena, amoralna, pokvarena.
Drugim riječima, banda nam u sljedećih mjesec dana planira programirati ovaj naš mali zatucani hrvatski mozak kako bi mi napravili što njihovi programeri narede.
Najjednostavnije: izbori ili kampanja za izbore su državno natjecanje medija i uvaženih prevaranata-politikanata u programiranju rulje.
Slično je postojalo davnih dana u americi, danas navodno još ima u africi, kad bijelci idu u lov na indijance, ili crnce, onaj koji shebe najviše je pobjednik, i on ima čast mučiti i maltretirati određeno selo, ili zajednicu sljedeći period, kod nas 4 god.
Nama trebaju relevantni podaci, istiniti, a ne opjevi kojekakvih mutikaša i kauboja.
Tomo
23.9.2011. 17:05
Ma treba formirat novu Yugu ... kupovat vlastito ... svi bi radili ... litra i voda bi bila jeftina i to bi bilo super
jerko
23.9.2011. 16:52
Kakve su ovo izjave... Boze moj pa zar još postoje takvi ljudi?!
djingis
23.9.2011. 16:47
Idi namještaj poker aparate i pikada(vračaj brojčanike)......Ti moralni stupu društva!
Mogao bi i Ti na optuženičku klupu za profiterstvo, naravno ratno!!
nano
23.9.2011. 14:35
kao spotovi od vlasti za europu su objektivni, takva su iskrivljena propaganda da ovi za eu i ne trebaju


Još iz kategorije Politika