Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kancerogena korupcija i politička prostitucija

Hrvatskom nekažnjeno vladaju ratni zločinci, ratni i poratni profiteri i politička oligarhija

  Stjepan Tot           29.08.2011.         15705 pogleda
Hrvatskom nekažnjeno vladaju ratni zločinci, ratni i poratni profiteri i politička oligarhija

Poznato je da  gotovo svakodnevno, i to već godinama, Hrvatsku potresaju korupcijski skandali. http://www.virovitica.net/igrokazi-maestral-i-gruntovec-su-obracun-unutar-klana-i-podizanje-repa-bajicu-i-uskok-u/7113/ http://www.virovitica.net/bajic-policija-i-pravosude-losi-zastitnici-opceg-dobra-i-dobre-sluge-losih-gospodara/14524/ Istini za volju u posljednjih godinu, dvije, ti korupcijski skandali su kao na tekućoj vrpci izlaziti na površinu, ali sve po onoj psi laju, a kriminalci i dalje sjede u saboru, vladi, državnim institucijama poput policije, državnog odvjetništva i pravosuđa. Da lakrdija i nacionalna sramota bude još gora, upravo su kriminalcima, pogotovo onima u vrhu vlasti ne samo puna usta laži, već su im poplavila prsa od busanja i hvalisanja o borbi protiv mita, kriminala i korupcije. Slobodan sam ustvrditi da nakon srbočetničke agresije i Oslobodilačkog Domovinskog rata Hrvatska više od desetljeća proživljava kalvariju neviđenih razmjera. Kalvariju u kojoj se Hrvatskom ruku pod ruku nekažnjeno šeću i vladaju ratni zločinci, ratni i poratni profiteri i politička oligarhija koja je zaboravila da državu čini njen narod, a ne vlast u službi mafije koja je financira i usmjerava pravac njenog djelovanja.    

Upravo zato se politička oligarhija, pogotovo ona pod žezlom gubernatorice Jace iz čijih je redova najviše remetinečkih uznika sve glasnije zaklinjanje u beskompromisni obračun s korupcijskom hobotnicom, pri čemu se lakrdija te zakletve očituje upravo u tome da su gubernatorica Jaca i njena svita pod nazivom vlada, vlast bez legimitet. Vlast nominirana dizanjem ruku interesne skupine koja je strahovala da bi nakon ostavke remetinečkog uznika Ive Sanadera ostala bez svojih privilegija i povlastica u koje ne spada samo saborska mirovina, već i bezočno visoka primanja za poslušnost i odanost lupežima koji bi bez njihove podrške umjesto luksuza i raskoši dijelili sudbinu Ive Sanadera u Remetincu.

Trebamo se upitati zašto je to tako i zašto će se i na ovim izborima dogoditi rotacija, a ne istinska smjena vlasti. Odgovor na to pitanje je jednostavan i glasi: Današnje su stranke grobari demokracije, a za smjenu vlasti potrebno je ponuditi kandidate koji ne dolaze radi karijerističko-interesnih motiva odnosno osobnih interesa i koristi, već ideologije, uvjerenja i istinske namjere da služe, a ne vladaju narodom i da učine promjenu političkog sistema, promjenu političke kulture i uspostavu onih mehanizama zaštite protiv klijentelizma, stranačkog i političkog kupleraja, te svih onih deficita koji pogoduju kako razvoju tako i brzom i učinkovitom otkrivanju i sankcioniranju mita, kriminala i korupcije.

To znači borbu protiv mita, kriminala i korupcije treba započeti na Markovom trgu i Banskim dvorima, te rigorozno počistiti nepotistički i stranačko-klanski i zavičajno-rodjački kadar kojim su državne institucije i birokracija pretvorena u legla mita, kriminala i korupcije http://www.virovitica.net/borbu-protiv-mita-kriminala-i-korupcije-treba-zapoceti-u-banskim-dvorima-i-na-markovom-trgu/14459/ Tu se radi o rigoroznoj i beskompromisnoj uspostavi dva najvažnija institucionalna mehanizma. Prvi je slobodno neovisno i kompetentno pravosuđe u kojem neće kao do sada kardovirati politika. To je glavni uvjet da nema nedodirljivih i da su svi jednaki pred zakonom, a ne da državno odvjetništvo daje potvrdu o tome kako je stan gubernatorice Jace legalna i legitimna stečevina. Gdje god postoji relativno neovisno, depolitizirano i kompetentno pravosuđe korupcija će teško savladati prepreku utjecaja na sudce, a sudci uhvaćeni s prstima u pekmezu biti će kažnjeni i odstranjeni od samih predstavnika struke kojoj će dobro paziti da joj ugled ne narušavaju nečasne mrlje i kukolj u vlastitim redovima.

Naravno uz  neovisno, depolitizirano i kompetentno pravosuđe treba osigurati da i policija bude depolitizirana, a njeni kadrovi stručni i neovisni. Moderna tehnika i sistem unutarnje kontrole izvan utjecaja političkih moćnika garant je da pravosuđe i policija neće postati predmeti nagodbenjašta i prljave trgovine položajima i zbrinjavanja stranačkih kadrova i aparatčika koji će djelovati po nalogu svojih mentora, a ne po Ustavu i slovima zakona.   Proteklih godina smo i predizbornim kampanjama imali prilike slušati o Drugom mehanizmu kao bitnom faktoru u suzbijanju i sprječavanju širenja korupcije. Taj Drugi mehanizam je stvaranje Javne uprave koja bi bila izvan utječaja političke oligarhije i vlasti, ali zbog korumpiranosti političkih stranaka do danas nismo doživjeli njeno oživotvorenje. 

Poznato je da je u demokratskim državama, a pogotovo u skandinavskim državama, profesionalna javna uprava, relativno imuna na politički kupleraj, na stranački klijentelizam i kadroviranje. Javna uprava ima važnu ulogu kod pripremanja i provođenja odluka, te je užasno izložena korupciji. Ali ne samo korupciji, već i političkoj ovisnosti o čemu smo se mogli uvjeriti proteklih godina. Ovisnosti koja je u Hrvatskoj potpunosti blokirala funkcioniranje takvih institucija. Najbolji primjer je bilo djelovanje Središnjeg državnog ureda za Upravu koji je u povijesti samostalne i suverene Republike Hrvatske šest puta doživljavalo promjene, ali se nije oslobodila činjenice kako se državna uprava kretala na barometru političkih prioriteta. http://www.sdlsn.hr/index.php/?article=7696&category=1

Tako su mnogi izborni porazi pokreta za pljačku države i naroda i stranke specijalizirane za provedbu izbornog inženjeringa i manipuliranje izbornom voljom birača, upravo kroz tumačenja i odluke Središnjeg državnog ureda za Upravu pretvarani u pobjede HDZ-a. Poznato je da stranka opasnih namjera zadržava vlast u Hrvatskoj upravo zato što je izbori provode po falsificiranim popisima birača. Popisima birača koji HDZ-u osiguravaju više od 10-15 saborskih mandata. http://www.virovitica.net/biracke-muke/6640/ http://www.virovitica.net/biracko-pravo-bez-pdv-a/6619/ http://hr.wikipedia.org/wiki/Kontroverze_oko_popisa_bira%C4%8Da_u_Hrvatskoj     

Podsjetio bi na to da je državni tajnik Antun Palarić koji je bio na čelu Središnjeg državnog ureda za Upravu nagrađen mjestom sudca Ustavnog suda, a upravo je taj sud vrhovna institucija pravosuđa u Hrvatskoj, što smatram da dovoljno govori koliko je snažan utjecaju politike na izbor sudaca.     Zato će i ovi kao i svi prethodni izbori biti dvostruka prevara. Prva jer kao što sam naglasio neće doći do stvarne smjene već samo rotacije vlasti. Na izbornim listama se nude oligarhijske strukture, i osobe otuđene od naroda i društva, neosjetljive i nesposobne da pokrenu nužno potrebne reforme koje će donijeti boljitak onima koji jedva preživljavaju.

Izborne će liste popuniti poslušnici i klimavci, luzeri i stranačke ulizice koje zanimaju kako dospjeti na državne jasle i objesiti o vrat zobnice koje se pune iz državnog proračuna. Ni ovi izbori neće na Markov trg i u Banske dvore dovesti dušobrižnike naroda, već sluge i poslušnike koji će slušati glasove i poruke iz Brisela, a ne Vukovara, Knina, ili opustošene Slavonije.     Druga se prevara sprema: http://www.nacional.hr/clanak/112627/tko-laze-hdz-sprema-novu-prevaru http://www.virovitica.net/biracke-muke/6640/ http://www.virovitica.net/biracko-pravo-bez-pdv-a/6619/    

Zato je jasno da su predstojeći izbori puka farsa, jer jezgru korupcijskog sustava čine parlamentarne, nedemokratske stranke koja su kolonizirale sve sfere države, prije svega pisane i elektronske medije, javnu upravu i pravosuđe, čineći ih političkim ovisnicima i profesionalno nemoćnima. Sve današnje parlamentarne stranku su septičke jame s plutajućim govnima čiju si privrženost i poslušnost stranački lideri osiguravaju mićenjem i nagrađivanjem raznovrsnim položajima i povlasticama. Tako velika sredstva se ne mogu osigurati legalnim financiranjem stranaka, već samo tako da se ilegalno izvlače iz države i javnog sektora, ili pribavljaju od privatnih donatora.

Donatora koji za svoje donacije traže usluge. Usluge koje sigurno nisu u skladu sa zakonom, jer da jesu nebi ih trebalo kupovati financiranjem izbornih kampanja. Hrvatskoj treba ona pamet koju su vođe političkih stranaka i lažni državotvorci potičući nepotizam, sustavno tjerali i uništavali. Nažalost uz falsificirane popise birača i izborni je sistem takav da ga stranački voždevi i politički karijeristi u strahu od gubitka svojih privilegija nisu htjeli promijeniti, a mogućim alternativama koje bi smijenile ovu nesposobnu i koruptnu vlast nedostaje najveći pomagač u izbornoj promidžbi, a to je pristup medijima koji su u pravednoj i poštenoj borbi za glasove i povjerenje birača alfa i omega izbornog uspjeha.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
23.10.2013. 14:27
SDP=HDZ, ili i nakon HDZ-a opet HDZ, ili nepotizam i kriminal pod patronatom Zokijeve prćije SDP-a!
www.index.hr/vijesti/clanak/ovako-sdp-krese-troskove-javnog-sektora-direktor-dalme-optuzen-za-11-kaznenih-djela-uhljebljen-u-co/707571.aspx
fitilj
18.10.2013. 21:41
Ovo treba pošlušati pa će jasno zašto je SDP koji je trenutačno na vlasti stranka opasnih namjera!
www.youtube.com/watch?v=1xzn8AG-dNM
pljuska
28.9.2011. 9:54
prema najnovijoj listi pedeset zemalja s najvećim ugledom na svijetu ni ove godine Hrvatske nema među top 50 kao ni jedne od balkanskih zemalja. Međutim na toj se listi nalaze Pakistan i Irak što dokazuje ispravnost naslova i tvrdnje da: "Hrvatskom ruku pod ruku nekažnjeno šeću i vladaju ratni zločinci, ratni i poratni profiteri i politička oligarhija koja je zaboravila da državu čini njen narod, a ne vlast u službi mafije koja je financira i usmjerava pravac njenog djelovanja. "

www.index.hr/vijesti/clanak/svjetska-lista-najuglednijih-zemalja-hrvatske-nema-u-top-50-/574156.aspx
pljuska
15.9.2011. 23:04
Danas je u Novom i Zadarskom listu izišao lijep dokaz da Jaca laže čim zine. Da je takva lažovka predsjednica HDZ nije ništa čudno, ali da je takva lažovka je na čelu hrvatske vlade je neviđena blamaža za narod i državu. www.zadarskilist.hr/clanci/14092011/kosor-nisam-se-nikad-okoristila
pljuska
14.9.2011. 22:47
Kolegice MMMM ne veliku, već ti "ovisnici" imaju upravo presudnu ulogu na svim izborima, jer njihovim glasovima lupeški HDZ si osigurava gotovo polovicu svojih mandata.
MMMM
14.9.2011. 17:14
Baš, veliku ulogu igraju i "ovisnici" u izborima i svemu što se napravilo unatrag mnogo godina.
pljuska
14.9.2011. 16:15
Točno kolega slavuj postoji veliki broj ovisnika i "ovisnika", koji su na ovaj ili onaj način vezani za HDZ-ovu vlast. Ti "ovisnici" uživaju povlastice koje im ne pripadaju.

To je ta masa, ili ispravnije rečeno glasačka mašinerija koja uživa privilegije i povlastice koje im je omogućio HDZ i zato glasuju za njih.

Nažalost niti jedna stranka u svom programu nema najavu rigoroznog obračuna s takvim "ovisnicima".
slavujj
13.9.2011. 20:04
pljuska ,upravu ste ,samo što veliki broj građana "ovisi" o tim likovima pa razmišlja o kratkoročnoj vlastitoj koristi (da ne nabrajam sve mogućnosti)
a ne o ispravnosti i moralnosti politike i života općenito!
Dok je taj broj "ovisnika" tako velik trebat će puno truda i vremena da se takve spodobe maknu!
pljuska
13.9.2011. 15:32
Mislim da tvoje mišljenje dijeli plebiscitarna većina građanki i građana ove opljačkane i pred bankrotom sojeće države. Zato mogu samo reć iz tvojih usta u mozgove birača, koji će biti toliko svjesni i savjesni da ne zaokruže liste na kojima se nalaze paraziti umiljatog osmjeha šupljih glava i osobe bez duše osobnosti omraženi među ljudima
JANJA
12.9.2011. 16:31
iz najnovijih vijesti koje su jako dobre za sve pametne i misleće ljude ljude koj nisu ovce koje ne misle svojim mozgom.HDZ pada za vjećno hvala bogu i naši lokalni paraziti umiljatog osmjeha šupljih glava ljudi bez duše osobnosti koji hvala bogu više nikada neće doći u situaciju da vode ni lokalni pjevaćki zbor jer su već sada omraženi među ljudima što oni ne znaju jer ne slušaju narod već žive u svijetu imaginacije koja im je moguća jer su novcem sve osigurali i mogli su sve no nisu mislili da ima boga koji će ih kazniti zbog laži licemjerja lopovluka ,,,,,,neznam kako su mislili i do kada vladati i udovoljavati samo sebi i svojim istomišljenicima.jedva ćekam da ih više nikada ne vidim
pljuska
6.9.2011. 22:11
kolega independente kritika ti je na mjestu.

Nažalost događaji u ovom našem političkom cirkusu se odvijaju tolikom brzinom da ih je teško komentirati u jednom komentaru.

Dodamo li tome da je većina već oguglavila, ili ispravnije rečeno ogadilo im komentirati poteze gubernatorice Jace. Evo upravo danas sam čuo jednu zanimljivu konstataciju.

Naime Hrvatska je vjerojatno jedina država na svijetu u kojoj je optuženik za ratno profiterstvo nominirao svoju zapisničarku za premijerku, a njegovi poslušnici i pajdaši jednoglasno potvrdili njegovu odluku.

Koristim priliku da skrenem pažnju na članak www.znet.hr/2011/09/bivsi-premijer-na-sudu-zbog-nemarnog-vodenja-financijske-krize/ a za one kojima je lijeno "linkati" evo o čemu se radi:

PRIMJER DEMOKRACIJE NA ISLANDU
Bivši premijer na sudu zbog nemarnog vođenja financijske krize
Bivši premijer Islanda, konzervativac Geeir H. Haarde, odgovara na sudu zbog nemarnog vođenja financijske krize koja je počela u jesen 2008. i potopila gospodarstvo otoka te može očekivati i kaznu do dvije godine zatvora. Optužbe za nemar u islandskoj financijskoj krizi u 2008. za mene su ‘velik udarac’, rekao je bivši konzervativni premijer Geeir Haarde čije je suđenje počelo u lipnju, što je on tada nazvao ‘farsom’. Javno mnijenje je podijeljeno jer dio građana smatra da je riječ o političkom obračunu.
Parlamentarno povjerenstvo bilo je potvrdilo zaključke ‘izvješća o istini’ koje je u travnju 2010. objavilo Posebno istražno povjerenstvo (SIC), ističući krajnji nemar tadašnjih glavnih političkih čelnika i bankara u slomu islandskog bankovnog sustava, koji je gurnuo otok u neviđenu financijsku krizu.
U izvješću od 274 stranice povjerenstvo je ocijenilo da, uz bivšeg premijera, treba sudbeno goniti i bivše ministre financija Arnija Mathiesena i trgovine Bjoergvina Sigurdssona te ministricu vanjskih poslova Solrun Gisladottir.
Parlament je prihvatilo odluku, imenovao glavnog tužitelja i suce kako bi Visoki sud, osnovan 1905. godine, mogao zasjedati prvi put od osnutka.
Haarde, kojemu je 60 godina, obnašao je dužnost islandskog premijera od lipnja 2006. do veljače 2009. kada je zbog krize, i nakon što je četvrtina Islanđana izašla na ulične prosvjede, morao dati ostavku.
U krizi su propale tri najvažnije banke, među njima i Landsbanki koji je otvorio štedni plan Icesave, jako popularan u EU jer je nudio velike kamatne stope i što je burno propalo kada i Lehman Brothers što je jako pogodilo i štediše u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Nizozemskoj.
Islanđani odbijaju i dalje vratiti Nizozemskoj i Velikoj Britaniji četiri milijarde eura zbog bankrota svojih financijskih ustanova. Premijerka Johanna Sigurdardottir ne nalazi rješenje za krizu.
independente
6.9.2011. 21:29
pluska, mislim da si se ovaj put malo uka... na svoj komentar....pa zar nije dosta jedan što sam postavlja pitanja i odmah sam sebi odgovara?!? prijatelju, pusti te silne opservacije, daj nešto kratko i jasno..i to je to! ( ispričavam se na slobodi da savjetujem... )
pljuska
6.9.2011. 15:35
Zaboravio sam napisati da je predsjednik Josipović u svojim nastupima jednako kritičan prema zapisničarki Jaci i luzeru Zokiju onda bi dokazao da mu je namjera doista kako je ustvrdio izbornu utakmicu "promatrati kao gledatelj na nogometnoj utakmici i grickati kikiriki".
pljuska
6.9.2011. 9:24
Mislim da je Josipović u pravu kada je rekao da Kosor prezentira "kukulele opciju", zato što samo kukaju, a ne rješavaju probleme građana.

Šteta što istom mjerom ne mjeri i "kukulele opziciju"!
pljuska
5.9.2011. 18:58
Što bi se još trebalo dogoditi da bi institucije počele raditi svoj posao nakon što je Mladen Bajić izjavio da mu se Šeks osvećuje www.jutarnji.hr/wikileaks-mladen-bajic--seks-mi-se-osvecuje-i-koci-sve-moje-istrage--jedini-saveznici-su-mi-jadranka-kosor--tomislav-karamarko-i-ivan-simonovic/970557/
pljuska
4.9.2011. 19:30
MMMM kao što je poznato i može se pročitati na Wikipediji, parlamentarne demokracija je sustav vlasti parlamentarizma, kojeg označava da sabor ili parlament koji je prethodno slobodno izabran od građana države donosi odluke o glavnim političkim pitanjima. Legitimnost sabora proizlazi kroz parlamentarne izbore na kojima glasačko tijelo građana, od kojeg proizlazi pučka suverenost, biraju državnu vlast.

Nakon što je Ivo Sanader dao ostavku i postavio svoju zapisničarku Jacu za gubernatoricu u Hrvatskoj je na djelu nelegalna vlast. Vlast koju je izabrala grupa političkih profitera i izdajnika željnih saborske mirovine. Tobožnja oporba ih nije u tome spriječila, a razlozi su isti, prijevremenim izborima bi izgubili privilegije koje im donosi saborski mandat.

Svi pokušaji da se digne masa nezadovoljnih su kao što znamo propali upravo zato što Hrvatska nema oporbu koja bi bila oponent vlasti. Zakazali su sindikati, a kako građanske udruge i režimski kritičari nemaju pristup javnim medijima, vlast neometano privodi svoje brloženje na državnim jaslama kraju.

Naravno kao što se iz gornjeg teksta i komentara može zaključiti izbori su samo novo pretakanje iz šupljeg u prazno, jer će vlast ponovno obnašati stranački vojnici stranačkih ovnova predvodnika. Samo u nekoj drugoj kombinaciji!
MMMM
4.9.2011. 18:30
@ pljuska - Slažem se da je u pitanju i odgovornost, stvarno mi nije jasno kako su ljudi spremni sve podnositi s glavama u pijesku i ne brinuti se za to u kakvoj državi će ostaviti djecu; pa ako ne mogu za sebe skupiti hrabrosti i potruditi se boriti za državu kakvu možemo i zaslužujemo imati, trebali bi barem to za buduće naraštaje napraviti; ili smo potpuno beskarakterni??
pljuska
4.9.2011. 15:00
Danas je u zadarskom listu izišao članak koji potvrđuje istinitost sadržaja gornje kolumne. www.zadarskilist.hr/clanci/03092011/arbanas-nije-sanader--jedini-koji-je-rat-iskoristio--za-svoju-osobnu-korist

Mislim da je članak vrijedno pročitati jer ujedno dokazuje da nisu sve braniteljske udruge i ispostave HVIDR-e pod kontrolom lupeža kao što je Jopa.
pljuska
4.9.2011. 9:41
anakonda vidi se da ti medicina ne može pomoći, dapače priviđanja i halucinacije su ti sve izraženije. Mislim da bi se SDP trebao ozbiljnije pozabaviti tvojim problemom, a do tada ne uklanjaj tuđe komentare svojim idiotskim upisime.

MMMM mislim da nije samo u pitanjeu hrabrost već i naša odgovornost za sudbinu naraštaja kojima umjesto sigurne budućnosti ostavljama kaos i lupeže. Nije li to kukavičluk i bijeda naših karaktera, jer smo dozvolili političkoj oligarhiji da se razvije i pretvorila u društveno zlo. Zlo koje je umjesto borbe protiv, pogodovalo mitu, kriminalu i korupciji. Pogodovalo zlu koje se je uvuklo u sve pore našeg društva.

Zato nesmijemo kao nojevi zabadati glavu u pijesak i kukavički ostavljati naraštajima iza nas da vode našubitku. To nismo učinili ni devedesetih godina kada smo branili i stvarali slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Uprabvo u to vrijeme dok su se branitelji borili za slobodu i cjelovitost Hrvatske šaka lupeža i izroda pljačkala je i dijelila narodnu imovinu.

Mislim da upravo svi oni koji su u Domovinskom ratu pobijedili agresora moraju završiti posao i uništiti kukolj Domovinskog rata. Kukolj posijan od lupeža i lažnih domoljuba okupljenih u redovima HDZ-a. Kukolj koji se dvadeset i jednu godinu talas Markovim trgom i Banskim dvorima. Tek tada možemo ustvrditi da smo obavili posao kojeg smo započeli 1990 godine.

Mi smo ti koji smo odgovorni za nastanak profiterskih, nagodbenjačkih i trgovačkih stranaka poput stranke opasnih namjeraHDZ-a, i njihovih nimalo boljih petih ortaka u borbi za položaje i privilegije iz bratskog SDP, i njihovih satelita i prirepaka HNS, IDS, HSLS, i ostalih lupeža i banditosa na državnim jaslama.

Mi smo ih stvorili pa bi bilo pošteno, časno i odgovorno prema našoj djeci da ih i uništimo, a ne njihovo istrebljenje ostavljamo naraštajima iza nas.
anakonda
4.9.2011. 9:21
siniša prpić
@pljuska, potpuno ste u pravu...
pljuska
4.9.2011. 8:37
MMMM mislim da nije samo u pitanjeu hrabrost već i naša odgovornost za sudbinu naraštaja kojima umjesto sigurne budućnosti ostavljama kaos i lupeže. Nije li to kukavičluk i bijeda naših karaktera, jer smo dozvolili političkoj oligarhiji da se razvije i pretvorila u društveno zlo. Zlo koje je umjesto borbe protiv, pogodovalo mitu, kriminalu i korupciji. Pogodovalo zlu koje se je uvuklo u sve pore našeg društva.

Zato nesmijemo kao nojevi zabadati glavu u pijesak i kukavički ostavljati naraštajima iza nas da vode našubitku. To nismo učinili ni devedesetih godina kada smo branili i stvarali slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Uprabvo u to vrijeme dok su se branitelji borili za slobodu i cjelovitost Hrvatske šaka lupeža i izroda pljačkala je i dijelila narodnu imovinu.

Mislim da upravo svi oni koji su u Domovinskom ratu pobijedili agresora moraju završiti posao i uništiti kukolj Domovinskog rata. Kukolj posijan od lupeža i lažnih domoljuba okupljenih u redovima HDZ-a. Kukolj koji se dvadeset i jednu godinu talas Markovim trgom i Banskim dvorima. Tek tada možemo ustvrditi da smo obavili posao kojeg smo započeli 1990 godine.

Mi smo ti koji smo odgovorni za nastanak profiterskih, nagodbenjačkih i trgovačkih stranaka poput stranke opasnih namjeraHDZ-a, i njihovih nimalo boljih petih ortaka u borbi za položaje i privilegije iz bratskog SDP, i njihovih satelita i prirepaka HNS, IDS, HSLS, i ostalih lupeža i banditosa na državnim jaslama.

Mi smo ih stvorili pa bi bilo pošteno, časno i odgovorno prema našoj djeci da ih i uništimo, a ne njihovo istrebljenje ostavljamo naraštajima iza nas.
MMMM
3.9.2011. 23:27
Sada još samo da svi građani koji su svjesni toga što ste napisali skupe hrabrosti i ustanu protiv života u takvoj državi... "Samo" to... :(
Ali neće taj dan skoro jer su mreže korupcija i korupcijica i veza i vezica toliko duboko upletene u svaku poru života da se bojim da će trebati naraštaj cijeli da ih se istrijebi...
pljuska
3.9.2011. 18:39
anakonda druže partijski, znam da je za pozitivne pomake kod tebe još prerano, ali daj bar pokušaj odgovoriti kako je moguće da taj vaš Sabo iz SDP-a radi isto što i Kiro.

Nadao sam se od tebe da ćeš komentirati temu kolumne i ponuđeni ti primjer www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/146485/Sabo-si-je-za-vrijeme-godisnjeg-isplatio-24-dnevnice.html gradonačelnika koji si isplaćuje dnevnice bez pokrića i zapošljava stranačku bižuteriju, a ti druže partijski misliš da si na Kojićkinom kauču i samo mumljaš Siniša Prpić, Siniša Prpić, Siniša Prpić, Siniša Prpić, ..............

Zato daj komentiraj temu a ne gnjavi nas tvojom trumatizacijom sa Sinišom Prpićem.
anakonda
3.9.2011. 17:23
još samo da se prpić zahvali pljuski na svim pametnim kometarima.

siniša prpić9.8.2011 19:17:48
@pljuska, više vrijedi takvo jedno iskreno zrno....

a sada vjerovatno slijedi poziv prpića na kavu. pljuska, počeo si kopirati tekstove, zar si puko??????
pljuska
3.9.2011. 8:49
Evo za našeg anakondu nešto o jednađbi HDZ=SDP ili nije samo Kiro taj koji zavlači ruku u gradsku kasu. www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/146485/Sabo-si-je-za-vrijeme-godisnjeg-isplatio-24-dnevnice.html

Možda je jedina razlika u tome što je Kiro svoje odsviro pa ga nećemo vidjeti na izbornoj listi HDZ-a dok će Sabo kao Zokijev i Dragovanov miljenik biti paradni konj u izbornoj utrci.
pljuska
2.9.2011. 17:24
šteta da je kolega anakonda ovih dana na intezivnoj terapiji, inače bi on sigurno copypastao obješnjenja zašto njegov SDP i njegova gazdarica Nada nisu ustrajniji u sređivanju popisa birača.
pljuska
2.9.2011. 10:37
U uvjerenju da tvoj komentar nije bio zlonamjeran, već je rezultat nepoznavanja odredaba Zakona o prebivalištu predlažem da se bolje informiraš na www.mup.hr/43.aspx www.zakon.hr/z/415/Zakon-o-prebivali%C5%A1tu-i-boravi%C5%A1tu-gra%C4%91ana i uvidiš da se ne "razvija velika teorija sve pod utjecajem filozofski nastrojenih germana."

Na googlu se pod "uobičajeno i privremeno boravište2 može pričitati niz informacija iz kojih će svaka osoba s iole zdravim razumon zaključiti da biračko pravo imaju samo oni birači koji imaju prebivalište na teritoriju države u kojoj žive, a ne borave.

Postoji i odluka Ustavnog suda narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2000_01_11_138.html o tome što je prebivalište.

Ustav RH »Članak 2.
Prebivalište je mjesto u kojem se građanin naselio s namjerom da u njemu stalno živi i u kojem ima osigurano stalno stanovanje.

U smislu ovoga zakona smatra se da građanin ima osigurano stalno stanovanje ako ima useljiv stan po osnovi vlasništva, ugovora o najmu, ili drugoj valjanoj pravnoj osnovi.

Prema tome po ovom zakonu je jasno definirano tko je birač, a tko prevarant i lupež koji izlazi na biralište i glasuje za lupeže koji će sjediti u hrvatskom saboru.
tomislav
2.9.2011. 9:32
Nikad nisam čuo za uobičajeno i privremeno boravište i da je razgraničenje namjera da se netko stalno negdje naseli. Ali eto od svih se sitnica razvija velika teorija sve pod utjecajem filozofski nastrojenih germana.
pljuska
2.9.2011. 7:45
Siniša ne slažem se da su popisi birača nesređeni, već su oni falcificirani jer se na njima uz stanovnike koji u Hrvatskoj imaju prebivalište nalaze i oni koji u Hrvatskoj imaju boravište.

To je bitna razlika, jer:

Prebivalište je mjesto u kojem se građanin naselio s namjerom da u njemu stalno živi.

Boravište može biti uobičajeno i privremeno. Uobičajeno boravište je mjesto u kojem građanin trajnije boravi bez namjere da se u tom mjestu naseli, a privremeno boravište je mjesto u kojem se građanin zadržava do 30 dana.pljuska
1.9.2011. 19:14
kolega independente slažem se da nekad fotkice imaju istu snagu kao i tekst. Čestitke idu gospodinu Gazdeku koji svojim bogatim novinarskim iskustvom zna staviti prave stvari na pravo mjesto.
independente
1.9.2011. 13:39
ne bih ulazio u potonju raspravu, ali g.Tot, kompletnu temu koju ste opričali zorno prikazuju dvije fotkice: ona sa sanaderom i ona sa glavašem. dobro....
pljuska
31.8.2011. 23:04
Siniša točno tako kako si citirao autora kolumne, a upitajmo se zašto je to tako? Odgovor znamo!

Zato što su sve dosadašnje parlamentarne stranke coprnjice i coprnjaci istog vrzinog kola.

Zato što današnja rotirajuća politička oligarhija ima, manje, ili više umočene prste u mitu, kriminalu i korupciji. Zato niti mogu niti su spremni rezati grane na kojima sjede!

Zato im ne odgovara neovisno i slobodno pravosuđe ni javna uprava, jer bi u tom slučaju Jaca, Zoki, Friščić, Jakovčić Čačić, Adlešička i sva ona stranačka bagaža i plutajuća govna s Markovog trga i Banskih dvora završili iza rešetaka.Svi, ama baš svi bez iznimke, a razlika bi bila jedino u tome što bi Jaca i njeni lupeži bili dugovječniji uznici od Zokija i njegovih lupeža koji su neka tobožnja oporba.

Oporba kome, ili čemu? Ma kakva oporba, oni su samo trenutačno u lošijoj prilici da kradu i rastaču narodni znoj i muku.

Zato su sada zajedno zakukurikali nebi li smjenili gubernatoricu Jacu i njene tovljenike.

mošapijade
31.8.2011. 22:11
kako vas je lijepo ćitati bravo sve potpisujem
siniša prpić
31.8.2011. 21:10
"Gdje god postoji relativno neovisno, depolitizirano i kompetentno pravosuđe korupcija će teško savladati prepreku utjecaja na sudce, a sudci uhvaćeni s prstima u pekmezu biti će kažnjeni i odstranjeni od samih predstavnika struke kojoj će dobro paziti da joj ugled ne narušavaju nečasne mrlje i kukolj u vlastitim redovima."
Apsolutno točno, gosp. Tot. Kao i sve ono što pišete o državnij upravi. I sve to u praskozorje izbora, s nesređenim popisom birača.....
pljuska
31.8.2011. 17:55
Izvinjavam se za skretanje sa teme vezano za SDP-ovu zabrinutost za zdravlje kolege anakonde.

Što se tiče pregleda i terapije smatram da se ne može očekivati djelovanje nakon jedan dan. Za sve treba vremena i strpljenja tako i za anakondino liječenje. Važno je da je učinjen prvi korak i da je bio na pregledu, ostalo će doći na svoje. Mislim da SDP nije bacio novac "u ništa", jer i pauza od 24 sata u kojima je portal bio pošteđen anakondinih komentara je mislim vrijedan tog novca.
anakonda
31.8.2011. 15:20
koliko je hrvatska normalna država pokazuje podatak da sa sada istražuje kako je hdz prodao INU, još se ne spominje prodaja PLIVE amerikancima, još se nezna što je hdz potpisao kod ZERPA, SA SLOVENCIMA, TALIJANIMA, SA EU, SA HAG-OM, S SDSS-OM.. jer ovih dana u vukovaru se ispisuju grafiti "ovo je srbija" a imamo koaliciju hdz i sdss.....

hdz je sve stavio pod kontorlu pA i sindikate, crkvu, medije, branitelje.....pa čak i hnb.
ja sam NEDAVNO PISAO DA SE ROHATINSKI NALAZI U EU, PROTIV NJEGA BI BILA POKRENUTA ISTRAGA ZBOG POGODAVANJA HDZ-OVOM TAJKUNU TODORIĆU. ČAK JE TODORIĆ POKUŠAO ROHATINSKOG (HDZ I HSLS...) PROGUARTI KAO TREĆI BLOK, A SADA STVARI POSTAJU JASNIJE:

POLITIČARI O VEZI ROHATINSKI - TODORIĆ
Ovo će narušiti guvernerov imidž principijelne osobe

Tvrtka Agrokor kupila je gubitašku tvrtku supruge guvernera Željka Rohatinskog, a u vlasništvu te tvrtke je i kuća na zagrebačkom Bukovcu, što znači da guverner doslovno stanuje u objektu Agrokora, otkriće je današnjeg broja Poslovnog dnevnika. Je li se time guverner našao u situaciji koja može utjecati na njegovu poziciju te koje su moguće posljedice?

ILI
TODORIĆ U ŠOPINGU
Agrokor preuzeo tvrtku supruge guvernera Rohatinskog

Koncern Agrokor u srpnju je postao vlasnik špediterske tvrtke Romah d.o.o. koja je dotad bila u vlasništvu supruge guvernera Željka Rohatinskog. Do ove je informacije Poslovni dnevnik došao istražujući guvernerovu imovinu, a konkretno je novinare zanimalo zašto Rohatinski u imovinskoj kartici nije prijavio kuću na Gornjem Bukovcu u kojoj živi.????
pljuska
31.8.2011. 14:10
Index donosi vijest kako je peti ortak mafije koja je opljačkala državu konačno zaradio plaću jer je podigao optužnicu protiv Jacinog mentora Ive Sanadera. www.index.hr/vijesti/clanak/bajic-navodno-danas-zaradio-placu-dignuta-prva-optuznica-protiv-sanadera-/569255.aspx

Mislim da to nije točno! Prije bi rekao da se radi o kapari, jer plaću će zaraditi kada u Remetincu završe oni o kojima govori naslov kolumne.

Naravno za početak bi kao dokaz Bajićeve sposobnosti trebalo uhititi onu koja je rekla: Kuda Ivo, tu i ja!
pljuska
31.8.2011. 9:29
Točno Lynx sramota je da je narod dozvolio da se lupeška banda kiti njihovim perjem.

Sramota je da branitelji dozvoljavaju da ih predstavlaju lupeži i profiteri kao što je Josip Đakić Jopa.

Sramota je da je narod koji je bio tako hrabar, odlučan i požrtvovan, da se izbori za svoju slobodu i neovisnost, nema pameti da shvati da ih politički smutljivci vode u propast.
Lynx
31.8.2011. 8:45
Je gosn Tot, tako je - vladaju nekažnjeno.
Nije sramota puka što je u domoljubnom zanosu, očiju punih radosnica jer konačno "Imamo državu!!"(kako je svojedobno uskliknuo pokojni glavni), doveden u ovakvo stanje, sramota je što ništa ne poduzima da se to stanje promjeni, a kao - svjesni smo toga svi...
pljuska
31.8.2011. 8:35
Mislim da s po pitanja HDZ-ovog reketiranja ne treba puno istraživati. Sve je to po onoj ZNA SE!
fitilj
31.8.2011. 0:24
Kako bi bilo da USKOK malo pročešlja financiska izvješća virovitičko-podravskih podružnica HDZ-a iz kojih su ovdašnje firme morale plaćati reket HDZ-u.

Naravno što prije da poslije ne moraju prekapati vrtove.
pljuska
31.8.2011. 0:17
Evo još više razloga da USKOK zatarabi cijelo predsjedništvo HDZ-a.
www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/145814/Jarnjak-USKOK-ne-steze-obruc-oko-mene.html
www.jutarnji.hr/darko-milinovic--crni-fondovi-hdz-a--nisam-primao-novac--dobio-sam-donacije--ali-dao-sam-ih-zupniku/959542/
www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Sanader-Kosor-rekao-za-crni-fond-HDZ-a

pljuska
31.8.2011. 0:11
Čini mi se da je otkriven još jedan iz niza tajnih financijera HDZ. www.index.hr/vijesti/clanak/skandal-preplacena-uprava-jadroplova-napravila-gubitak-od-473-milijuna-kuna/569136.aspx
pljuska
30.8.2011. 14:44
Čestitam na fenomenalnome izboru slika. Predlažem da se doda i ona ljubavnička s poljupcem, koja je nestala iz arhiva prisavske maloumnice. Aktualnosti radi, a dio teksta o tome govori nedostaje slika Jarnjaka i Jace.
Citiram spomenuti dio teksta: " Sve današnje parlamentarne stranku su septičke jame s plutajućim govnima čiju si privrženost i poslušnost stranački lideri osiguravaju mićenjem i nagrađivanjem raznovrsnim položajima i povlasticama. Tako velika sredstva se ne mogu osigurati legalnim financiranjem stranaka, već samo tako da se ilegalno izvlače iz države i javnog sektora, ili pribavljaju od privatnih donatora."

Pogodak u sridu i to prije nego je ovanula vijest da USKOK steže obruč Ivana Jarnjaka www.virovitica.net/uskok-steze-obruc-oko-ivana-jarnjaka/16569/

mika
30.8.2011. 12:20
Moram još nešto dodati , a to je : OSOBE KOJE VODE HRVATSKU I VIROVITICU SU LJUDI BEZ MORALA I BEZ OBRAZA.
pljuska
30.8.2011. 10:44
Riječki Novi list i zadarski list donose vijest da USKOK steže obruč oko Ivana Jarnjaka. www.zadarskilist.hr/clanci/30082011/uskok-steze-obruc-oko--ivana-jarnjaka

Pitam se sada kako se može stezati obruč oko Ivana Jarnjaka, a dopustiti da Drivina desna ruka gubernatorica Jaca, i sadašnja gazdarica lupeške skupine, slobodno šeće po Hrvatskoj?

Pitam se sada kako može stezati obruč oko Ivana Jarnjaka, a Kiro biti na slobodi?

Pitam se sada kako se može stezati obruč oko Ivana Jarnjaka, a Darko Milinović još uvijek na slobodi?

Pitam se sada kako se može stezati obruč oko Ivana Jarnjaka, a Bianka Matković je još uvijek na slobodi?

Pitam se sada kako se može stezati obruč oko Ivana Jarnjaka, a lupeška skupina koja sjedi u saboru i koja je morala znati za prljave rabote stranačkog vrha još uvijek uživa na slobodi?

Pitam se gdje je primjena onog mehanizma osiguranja dokaza i spriječavanja utjecaja na svjedoke, a na koje svjedoke može utjecati putovanjima opsjednuta pustolovna gubernatorica Jaca i svi potencijalni optuženici kao što su Kir, Ivan Jarnjak, Bianka Matković, Darko Milinović i naravno ostala stranačka i saborska svita koja je za svoju vjernost Drivi, a sada gubernatorici Jaci podmazivana novcem iz crnog fonda.
djingis
30.8.2011. 10:29
ISTINA !!!!!!
pljuska
30.8.2011. 9:52
zigi7darko, mika točno ste locirali i tiielo i karcinom koji to tijelo razara. Vidili smo bezbroj puta da kao što mika kaže " lopov prvi viče drž te lopova", a zadnji primjer je Jopina tužba protiv vlasnika virovitica.net gospodina Gorana Gazdeka.
mika
30.8.2011. 8:24
Gospodin Tot piše istinu koju svi znamo, ali ništa ne poduzimamo da nebude tako. I u ovom tekstu će se prepoznat neko ko će ić tužit ili bar prijetiti zužbom, jer lopov prvi viće drž te lopova. Razgovaram sa puno HDZ-ovaca i oni isto pričaju kako se krade i uništava država ali kažu da tako mora biti. Ja samo nemogu vjerovati da se na svakom projektu, na svakoj investiciji koju financira grad,županija ili državni proračun mora zamračiti polovica od sume, i usmjerit u privatne džepove ili na račun stranke(crni fond). Priznali mi to ili ne ali to je istina.
zigi7darko
30.8.2011. 7:09
Sve što sam pročitao je apsolutna istina. No, bojim se da su mito i korupcija toliko već rašireni i gotovo postali normalni, da se nitko više na to i ne obazire. Pa Bože moj, tko bi stavio ruku u vatru i za jednog načelnika općine, gradonačelnika nekog grada ili bilo kojeg župana da se nisu ogriješili o zakon na neki naćin. Jednostavno užas! Moj naklon za Vas gosp. Tot, jer pišete o takvim stvarima. Lijepi pozdrav!


Još iz kategorije Kancerogena korupcija i politička prostitucija