Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Hrvatskom ću tržištu ponuditi kulen koji će postati brend

  Vinko Gazdik/Slatinski petak           04.01.2010.         3769 pogleda
Hrvatskom ću tržištu ponuditi kulen koji će postati brend

SLATINA - Zbog iznimno teške gospodarske situacije u kakvoj se nalazimo, krajnje smionim možemo proglasiti potez slatinskoga poduzetnika Dejana Grepe, vlasnika tvrtke Delikates. On je, naime, uloživši pet milijuna kuna vlastitih sredstava u Ulici braće Radić 30, u dvorišnom prostoru odmah uz mesnicu Mesoprerade, izgradio potpuno novi pogon za preradu mesa na ukupnoj površini od 650 četvornih metara. Gradnju je počeo u listopadu, trebalo je sve biti gotovo u kolovozu 2009., a otvorenje objekta sada najavljuje za veljaču 2010.

Objekt je to prve kategorije za prerade mesa takozvanoga izvoznoga tipa - jedini takav u Virovitičko-podravskoj županiji s kapacitetom od osamdeset tona trajne robe, plus kapacitet za tristo tona polutrajne mesne proizvode godišnje proizvodnje. U njemu će Grepo, zapošljavajući ukupno desetak novih djelatnika, proizvoditi slavonski kulen, kobasicu, pečenicu, suhi vrat, suhu slaninu, buncek i šunku s „domaćim štihom". Trenutno posjeduje jednu mesnicu u Slatini, a cilj mu je otvoriti još nekoliko maloprodajnih trgovina na različitim lokacijama u Slatini, Zagrebu i Virovitici.

- Robu ćemo prodavati i u trgovačkim lancima kao što su Metro, Interšpar, Billa, Kaufland, a nadamo se i domaćem KTC-u i Biljemerkantu. Računamo na iznimnu kvalitetu mesnih prerađevina čemu treba pridonijeti i najsuvremeniji pristup gradnje pogona kakav je od nas zahtijevala Europska unija. Sve su prostorije klimatizirane, a cijeli je rashladni sustav povezan u jedan informatički kontrolni centar. Pri gradnji smo pazili da to ne bude kakav obrtnički objekt već smo htjeli privući pozornost velikih trgovačkih lanaca, kaže Grepo.

Prema informacijama kojima raspolaže, hrvatskom tržištu nedostaje trajnih mesnih proizvoda proizvedenih tradicionalnim načinom te vjeruje kako će biti visoko konkurentan. Recesije se ne boji, a u slučaju najgoreg smatra da gubici ne bi bili nenadoknadivi. Ipak, za početak će uposliti manje radnika te će na tržištu osim iznimnom kvalitetom biti konkurentan i cijenom.

Osim dovršetka pogona ovih se dana očekuje i izrada atraktivnoga logotipa firme i ovitaka za salame. Za sada nema brend proizvod, ali će ga, tvrdi, uskoro sigurno imati. Na kraju razgovora ističe kako je ponosan član Udruge Kulen - kulin iz Bošnjaka uz čije sugestije namjerava oformiti stado crne svinje kojom će dobiti daleko zdravije i kvalitetnije meso od konkurencije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

cuccurin
5.1.2010. 11:55
čestitam gospodinu, projekt hvale vrijedan, samo mi ga je žao što će se načekati novaca od tih gulikoža. još jednom, čestitam na hrabrosti i umijeću...


Još iz kategorije Gospodarstvo