Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Gospodarstvo

Hrvatskoj gospodarskoj komori 3. nagrada za najljepše uređeni prostor na sajmu u Subotici

  gg           11.06.2013.         1759 pogleda
Hrvatskoj gospodarskoj komori 3. nagrada za najljepše uređeni prostor na sajmu u Subotici

Organizatori 7. Međunarodnom i regionalnom sajmu Subotica 2013. koji je održan u Subotici od 5. do 8. lipnja 2013. dodijelili Hrvatskoj gospodarskoj komori 3. nagradu za najljepše uređeni izložbeni prostor na sajmu.

U koordinaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Virovitica i  zajedničkoj organizaciji sa Sektorom za trgovinu Hrvatske gospodarske komore na 35 četvornih metara predstavljeni su prepoznatljivi i specifični proizvodi 17 izlagača iz Hrvatske, od čega 12 u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Bilo je 10 izlagača iz Virovitičko - podravske županije, po jedan iz Vukovarsko - srijemske i Požeško-slavonske županije te 5 izlagača u organizaciji Hrvatske obrtničke komore - Područne obrtničke komore Virovitičko - podravske županije.                               

Na približno 1.800 četvornih metara unutrašnjeg i 240 četvornih metara vanjskog izložbenog prostora  izlagalo je 208 izlagača iz 9 zemalja - Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije.

Sajam je otvorio Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za gospodarstvo i zapošljavanje. Na svečanosti otvorenja još su govorili gradonačelnik Subotice Modest Dulić, generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić,  veleposlanik Mađarske u Beogradu  Oszkár Nikowitz i  potpredsjednik Privredne komore Srbije Zdravko Jelušić.

Dragan Đurić, generalni konzul RH u Subotici je istaknuo da sudjelovanje hrvatskih tvrtki na ovome sajmu pokazuje da unatoč činjenici što Hrvatska 1. srpnja ulazi u EU ostaje nazočna ne samo u Subotici nego i na ostatku slobodnog tržišta u jugoistočnoj Europi, odnosno na tržištu CEFTE. Razlog tomu je što hrvatski gospodarstvenici ovdje još uvijek imaju poslovne partnere i robu koju mogu ponuditi na tržištu.

Održano je niz stručnih predavanja o prekograničnoj suradnji, utjecaju klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju, plasmanu hrane i primjeni Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Ukupna vanjsko- trgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Srbije u 2012. godini  iznosila je 3,6 milijuna dolara. Izvoz iznosio 1,6,  a uvoz 2 milijuna dolara. Ostvaren deficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni od  0,4 milijuna dolara.

Na sajmu je pokazan izuzetan interes za šećer Viro Tvornice šećera iz Virovitice, med i pčelinje proizvode Medene iz Virovitice i ljekovito bilje Dam iz Lozana.

U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske  u Subotici prije otvorenja sajma  o gospodarsko-političkim aktualnostima. hrvatsko izaslanstvo je razgovaralo s generalnim konzulom Draganom Đurićem.

Posebnu zahvalu HGK-Županijskoj komori Virovitica kao koordinatoru nastupa i predstavljanju hrvatskog gospodarstva u Subotici uputio je Slobodan Vojinović, predsjednik Regionalne pirivredne komore iz Subotice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo