Plenković: Hrvatska pripravna za sve mjere koje treba poduzeti u prevenciji širenja koronavirusa
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Miletić ocijenio sramotnim karnevalsko spaljivanje istospolnog para
Pravobraniteljica za djecu: Neprihvatljiv čin nesnošljivosti na maškarama u Imotskom
I GLAS podnosi kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom

  Županija

Hrvatski župani nude pomoć Ministarstvu poljoprivrede u izradi Programa ruralnog razvoja

        12.12.2013.         1176 pogleda
Hrvatski župani nude pomoć Ministarstvu poljoprivrede u izradi Programa ruralnog razvoja

Nakon negativne ocjene Europske komisije Programa ruralnog razvoja Hrvatske za 2014. - 2020., ovim putem hrvatski župani okupljeni u Hrvatskoj zajednici županija, nude Ministarstvu poljoprivrede pomoć županijskih stručnjaka i razvojnih agencija koji svojim znanjem i iskustvom mogu uvelike doprinijeti u daljnjoj izradi Programa, važnog strateškog dokumenta za razvoj i opstanak hrvatskih ruralnih područja, a time i sektora poljoprivrede kao jedne od najvažnijih grana gospodarstva Hrvatske.

Unatoč konkretnim sugestijama i prijedlozima upućenim resornom ministarstvu, hrvatski župani više su puta izrazili veliku zabrinutost izradom Nacrta Programa ruralnog razvoja za RH 2014.-2020., što je na kraju potvrđeno i najnovijim odbijanjem istog od strane Europske komisije.

Zajedničkom suradnjom ministarstava i županija, kao i planiranjem provedbe i zajedničkom komunikacijom prema EU službama, Hrvatska bi, u bližoj budućnosti, mogla ostvariti cilj povlačenja 330 milijuna eura godišnje iz EU sredstava za ruralni razvoj.

Podsjetimo, prije samo deset dana Hrvatska zajednica županija je upozorila na propust Ministarstva poljoprivrede u prijedlogu Programa ruralnog razvoja gdje je bez utemeljenih razloga ukinuta podmjera ulaganja u sustave za navodnjavanje, čime Hrvatska gubi i stotine milijune eura iz EU fondova.

 „Kada je u pitanju regionalni razvoj Hrvatske, nema podjele na lijeve i desne. Ovo je jedinstvena prilika za povlačenje EU sredstava i jedino zajedničkim znanjem i stručnjacima za ruralni razvoj, koje hrvatske županije svakako imaju na raspolaganju, možemo postići zajedničke ciljeve i osigurati  stotine milijuna eura iz EU fondova. Stavljamo na raspolaganje Ministarstvu poljoprivrede sva naša stručna znanja i iskustvo kako bi zajedno izradili prihvatljivi i sveobuhvatan program ruralnog razvoja  RH", istaknuo je Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županije i virovitičko-podravski župan.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

SIDRO
16.12.2013. 11:29
Nemojte tako naš svevrijedni župan napravio je onu veliku županijsku mljekaru pa sad "idemo dalje"!
Sulejman veliki
14.12.2013. 20:08
Gle tko to govori. Nije li to onaj pravomočno osuđeni župan zbog anonimnog vrijeđanja na ovom portalu?
siniša prpić
13.12.2013. 19:44
Ovaj Program ruralnog razvoja R.H., prevažana je tema za sve naše građane i doista tu ne smije biti "ni lijevih ni desnih".
Već sam mislio zdušno podržati izjavu župana Tolušića, no Bogu hvala i nije sve onako kako on govori. Bolje rečeno, nije onako kako je obavješten.
No, isto tako stoji činjenica da se kasni u izvedbi. Što onda reči o provedbi. Bojim se da se autori Programa previše ne druže s Peđom Grbinom.....
jutarnji.hr/europska-komisija--hrvatski-program-ruralnog-razvoja-jos-je-u-izradi--bruxelles-ga-nije-ni-mogao-odbaciti-/1146806/
crni
13.12.2013. 13:15
Bunika je "majka" za to.


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.