Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Gospodarstvo

Hrvatski startup u čijem timu je mladi Slatinčanin prikupio 3,1 milijuna kuna od investitora diljem svijeta

        27.02.2019.         3415 pogleda
Hrvatski startup u čijem timu je mladi Slatinčanin prikupio  3,1 milijuna kuna od investitora diljem svijeta

Oni su mladi i ambiciozni, a iza njih stoji veliki uspjeh! Hrvatski startup Top Digital Agency pravi je primjer da se trud i rad isplate. Danas, kada se velik broj mladih iseljava iz Hrvatske, oni su ostali, i okupili pola svijeta u jednom timu. Sjedište tvrke je u Zagrebu te broje 18 članova tima (uključujući vanjske suradnike i konzultante), a pojedini članovi dolaze iz Južnoafričke republike, Indije i Amerike.

Što je Top Digital Agency i čime se bave? TDA je online platforma koja spaja kompanije i njihove projekte s digitalnim agencijama koje svojim znanjem i iskustvom provode projekte u djela. Platforma se temelji na ideji da kompanije i digitalne agencije mogu raditi zajedno neovisno o tome gdje se nalaze – sve što im treba je mjesto gdje će se upoznati.

Da uspjeh ne dolazi sam od sebe, to vam upravo oni mogu potvrditi. Mladi i ambiciozni članovi pridružili su se timu za vrijeme ili odmah nakon završetka fakulteta. Trudom, radom i svježim idejama odveli su TDA na TechCrunch Disrupt 2018. (San Fancisco, SAD) - jedan od najbitnijih događanja u godini za startup svijet. Nakon toga upali su u istaknute startup-e sa prezentacijskim štandom na Web Summit-u, koji je jedno od najvećih tehnoloških događanja u svijetu sa svojih 70 tisuća posjetitelja. Niz uspjeha se nastavlja, pa je tako sredinom veljače ove godine TDA odabran u TOP 50 startupova u svijetu prema Startup Grind-u. Startup Grind globalna je konferencija za poduzetnike, startupove, inovatore te investitore koji dijele osobne priče o svom putu ka uspjehu.

TDA je krajem veljače lansirao crowdfunding kampanju na platformi Funderbeam koja pomaže privatnim tvrtkama s visokim rastom pri financiranju poslovanja. Platforma pomaže osnivačima prikupiti financijska sredstva, osigurava pristup - i jedinstvenu likvidnost - ulagačima kapitala u ranoj fazi. Minimalni cilj kampanje bio je prikupiti 300.000€, a maksimalni je iznosio 400.000€.

Kampanja je javno objavljena 21. veljače, a dozvoljeni period trajanja je 30 dana. U prvih 12 sati od lanisiranja kampanje, TDA je prikupio više od minimalnog cilja odnosno 109%. TDA je kampanju zatvorio u samo u 26 sati, te na taj način postavio rekord na Funderbeam-u za najbrže prikupljena investicijska sredstva.

Zanimljiva je činjenica da je u timu i slatinčanin Filip Felbar. Filip je završio preddiplomski studij Informatičkog dizajna na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu te je Digitalni dizajner u TDA.

"Dugo sam se bavio freelanceanjem, a još duže sam introvert. Znam kakva muka pronalazak idućeg projekta može biti i koliko prepreka stoji na putu. Kada sam otkrio da postoji platforma koja omogućuje firmama i agencijama da dođu do idućeg projekta bez problema, odmah sam znao da želim biti dio takvog projekta", izjavio je Filip.

Nakon ove investicije, ostaje samo vidjeti što će još proizaći iz Top Digital Agency-ija. Investicija je dobar vjetar u leđa, a svojim rezultatima dokazali su da im je samo nebo granica. Za TDA ćemo još čuti, to je sigurno.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo