Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Sport

Hrvatski projekt«Treneri velikog srca» najbolji u Europi

  vn           17.10.2017.         1314 pogleda
Hrvatski projekt«Treneri velikog srca» najbolji u Europi

Hrvatski projekt Treneri velikog srca nastao u sklopu suradnje Allianza i Hrvatskog paraolimpijskog odbora u žestokoj je konkurenciji osvojio potporu u visini od 50.000 eura u sklopu natječaja Allianz Social Innovation Fund. Time je jedini europski i jedan od pet svjetskih projekata koji je oduševio žiri iz Allianz Grupe.

«Osnovna ideja pokretanja natječaja je» - kako ističe Vanja Bzik, voditeljica korporativnih komunikacija iz Allianza Zagreb – «poticanje inkluzije djece i mladih te povećati angažman naših zaposlenika u društveno odgovornim projektima. Na natječaj se prijavilo više od 30 projekata sa šest kontinenata. Činjenica da je hrvatski projekt kao jedini u Europi dobio potporu ističe kvalitetu suradnje s hrvatskim paraolimpijcima i našu konkurentnost u svjetskim razmjerima. Unutar kompanije iznimno smo ponosni na Trenere velikog srca i radujemo se nadolazećim aktivnostima.»

 Projekt je pokrenut 2013. godine kao rezultat želje da se svakom djetetu omogući bavljenje sportom. Osnovni zadatak je bio kreirati održivu ponudu za bavljenje sportom, ohrabriti roditelje djece s teškoćama u razvoju da svoje mališane uključe u sport i kod lokalnih vlasti osvijestiti potrebu za ulaganjem u sport osoba s invaliditetom. Do danas je kroz program sportskih škola pokrenutih u sklopu projekta prošlo više od 300 djece u 20 sportskih škola širom Hrvatske. Djeca su učila, i još uvijek uče, osnove plivanja, atletike i stolnog tenisa, a do danas je čak 17 djece krenulo u natjecateljski program u odabranoj sportskoj disciplini.

U slavonskim gradovima Osijeku, Daruvaru, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Vukovaru i Virovitici, 76 djece u protekle 4 godine pokazalo je spremnost i odlučnost da zajedno sa svojim roditeljima dokažu kako i osobe s invaliditetom žele, mogu i hoće biti punopravni članovi društva i aktivni sportaši.

 Sredstva dobivena od Allianz Social Innovation Funda koristiti će se za nadogradnju Trenera velikog srca, između ostalog i u vidu organizacije Orijentacijskog i Inovacijskog kampa čija je provedba predviđena za siječanj 2018.

 Predsjednik HPO-a, Ratko Kovačić, istaknuo je: «Naša je dužnost da razvijamo sport osoba s invaliditetom i da ponudimo mogućnost bavljenja sportom. No, iako smo u protekla dva desetljeća imali kvantne skokove u razvoju paraolimpijskog sporta, na lokalnoj smo razini ograničeni s nezadovoljavajućom infrastrukturom i nedovoljnim brojem kvalificiranog kadra. Upravo iz tog razloga Treneri velikog srca ispunjavaju jedan veliki jaz i pomažu da premostimo nedostatke sustava.»

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport