Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Dossier Babić

Hrvatski liječnici dragovoljci: dr. Babiću se krše ljudska prava

        31.01.2014.         2194 pogleda
Hrvatski liječnici dragovoljci: dr. Babiću se krše ljudska prava

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. priopćila je večeras kako osuđuje i sa zabrinutošću promatra ono što se događa dr. Ivici Babiću, koji je uhićen i osumnjičen da je na temelju lažne medicinske dokumentacije dobio status ratnog vojnog invalida, naglasivši kako se dr. Babiću "krše osnovna ljudska prava", a ujedno "i prava liječnicima dragovoljcima te cjelokupnom hrvatskom lječništvu".

"Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca (UHLD) 1990.- 1991. najoštrije osuđuje i sa zabrinutošću promatra ono što se posljednjih dana događa s dr. Ivicom Babićem" te "izražava duboku zabrinutost jer drži da je način postupka prema dr. Babića neprimjeren", ističe u priopćenju predsjednica Udruge dr. Vesna Bosanac.

Udruga "zahtijeva da se prilikom provođenja istrage dr. Ivici Babiću, koji je dao svoj doprinos u spašavanju zdravlja i života civila i hrvatskih vojnika, pristupa s dignitetom te da mu se omogući dostojna obrana".

"Na način kako je to učinjeno, ulažemo prosvjed jer držimo da su mu skršena osnovna ljudska prava, njemu osobno, nama liječnicima dragovoljcima, a zapravo i cjelokupnom lječništvu", zaključuje predsjednica UHLD 90./91.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slavujj
1.2.2014. 20:30
Slažem se sa komentarima @Nano-59 i @sloboda govora,
meni je isto začuđujuće da nitko nije reagirao na već dugotrajne isplate plaće u iznosima od 34 000 ili 36 000 kuna mjesečno uz 520(petsto i dvadeset)radnih sati?mjesečno? i Sve to uz napomenu bolničkog osoblja da ga se gotovo i ne može vidjeti na radnom mjestu. Kada bi ti podaci o radnim satima bili istiniti to je da se čovjek zapita-ne bi li ga možda trebalo i nagraditi ta takvu požrtvovnost?

Što se tiče gornjeg teksta i iskazivanja liječničke solidarnosti od strane udruge UHLD,zapitao bih sve nas ne bi li se taj slučaj možda počeo rješavati i prije da nije bilo upravo te "lažne liječničke solidarnosti".

Ne mogu se složio sa tvrdnjom da se tim postupkom "krše ljudska prava dr.Babića ,liječnika dragovoljaca i cijelog lječništva",kako ja to vidim- to je upravo suprotno,borba za njihova prava i odstranjivanje svih lažnjaka.
Svi oni koji su se ponašali na način za koji se sumnjiči dr.Babić ,ustvari ruše dignitet svakog branitelja pa i liječnika dragovoljaca.Svakom lipom koju su stekli na takav način kršili su prava svakog hrvatskog građanina i radili izravno protiv države Hrvatske.
fitilj
1.2.2014. 19:06
Apsolutno nije sporno da se Ivici Babiću treba suditi za djelo koje mu se dokaže da je učinio. Sporan je tajming cijelog slučaja i spektakularnost optužnice za ratno profiterstvo. Optužnica koju nisu dobili ni oni koji su "maznuli" milijarde i danas su uvaženi građani koje Mladen Bajić nesmije ni pipnuti!
Nano-59
1.2.2014. 18:48
Nitko ne govori o njegovim zaslugama za koje ga brani udruga UHLD 90/91, ovdje se radi o kriminalnim radnjama istog i onih koji su mu to omogućili, bolna je činjenica da dotični nije sam i jedini. Oni koji traže i prozivaju na njegove zasluge i prava želim reći DA BI ČOVJEK IZUBIO DOSTOJANSTVO, MORA GA KAO PRVO IMATI, bojim se da to nije bilo kod našeg Babića
siniša prpić
1.2.2014. 17:26
@slobodagovora, ispravno.
slobodagovora
1.2.2014. 16:37
Izražavam svoje veliko poštovanje prema dr.Vesni Bosanac,prema svemu onome što je doživjela,odradila i propatila u Domovinskom ratu i stvaranju R. Hrvatske!

Pored toga ogromnog poštovanja ipak moram reći da mi se čini da je promašila i formu i sadržaj sa ovim priopćenjem.
Svakako da se svačije zasluge u Domovinskom ratu moraju cijeniti i poštovati,ali to nam ne daje za pravo da toleriramo ovakve stvari za koje se tereti dr,Babić.

Mišljenja sam da bi bilo primjerenije da je dr.Bosanac u svom priopćenju uz navođenje njegovih zasluga, barem izrekla jednu rečenicu kojom se UHLD 90/91. ograđuje od svih koji su počinili nešto slično tomu za što se tereti dr.Babić i te da im je takovo ponašanje krajnje neprihvatljivo, iz razloga što se tako nanosi ogromna šteta voljenoj nam Lijepoj našoj.

Nitko tko voli ovu državu ne može se prema njoj odnositi na način za koji se tereti navedeni liječnik,
to mogu samo mrzitelji Lijepe naše!
fitilj
1.2.2014. 14:22
Evo jednog zanimljivog aspekta koji upućuje na to da je uhićenje Ivice Babića političkog karaktera: "Kada je “slučaj Babić” dospio do Državnog odvjetništva, već je bila nastupila relativna zastara jer se krimen koji mu se sada stavlja na teret u to doba nije nalazio među kaznenim djelima za koje zastare nema. Cijela ova haranga protiv Ivice Babića se je na čistac mogla istjerati puno prije – revizijom kroz upravni postupak koji je trebalo pokrenuti Ministarstvo branitelja."

No čekao se je pogodni trenutak i onda ga uhitilo!
siniša prpić
1.2.2014. 14:10
Sve je teže oteti se dojmu da se politika uplela u ovaj slučaj. Nije se reagiralo 10 godina, da bi se sada sve pokrenulo. U jednu ruku, bolje ikada nego nikada. S druge strane, valja pričekati pravomoćnu presudu.
Mene međutim čudi činjenica što čovjek koji sam kaže da u jednom mjesecu ima primanja 36 tisuća kuna, predvodi liječnike u štrajku. Kako to da se nitko od ostalih liječnika nije prihvatio te (nezahvalne) dužnosti?! Isto tako, nejasno je zašto se liječnici Imunološkog zavoda ne javljaju godinama, dok Srećko Sladoljev javno upozorava na kriminal u Imunološkom, stavljajući svoj ( i život svoje obitelji ) na kocku.
Nisam siguran da baš uvijek vrijedi ona „šutnja je zlato“.


Još iz kategorije Dossier Babić