Divjak: Ukidanje mature posljednja opcija, esej se neće pisati u svibnju
Zbog kršenja samoizolacije naplaćeno 130.000 kuna kazni
Sindikat policije pozvao građane da izbjegavaju konfrontacije s policajcima
Dijabetičari pozdravljaju odluku da se ortopedska pomagala propisuju elektronski
UNICEF dostavio četiri tone zaštitne i medicinske opreme u Hrvatsku
MZO: Raspisan natječaj za znanstvenike u borbi protiv koronavirusa
Snaga predlaže obustavu plaćanja i zabranu otpuštanja

  Politika

Hrvatski laburisti akcijom Potrubi protiv poreza na nekretnine

        21.11.2012.         1687 pogleda
Hrvatski laburisti akcijom Potrubi protiv poreza na nekretnine

Hrvatski laburisti odlučili su akcijom među građanima pokazati što misle o novom prijedlogu Zakona o porezu na nekretnine, koji je javno obznanjen. Hrvatski laburisti smatraju da je taj porez na nakretnine novi udar na građane koji žive od svog rada. Smatramo nepoštenim i nepravednim da će se oporezovati one građane koji su štedjeli i godinama ulagali u svoju kuću ili stan, a one koji su umjesto toga kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili imaju jednostavno novac na računima banaka, porezom zaobići.  Vlada RH predložila je ovaj Zakon o porezu na nekretnine samo zato jer više od 90 posto građana u Hrvatskoj ima nekretninu u svojem vlasništvu, da bi time zahvatila najširi dio stanovništva. 

Na žalost, financijska moć građana u Hrvatskoj ne odgovara vrijednosti imovine i najvećim dijelom je ispod te vrijednosti. Jednostavno, to znači da ljudi žive u svojim kućama koju su sagradili i nadograđivali tijekom godinama, ponekad i kreditnim zaduženjem, ali to ne znači da su bogati. Također, takav porez će dovesti do novog vala ovrha koje će pokretati država kada građani neće biti u mogućnosti platiti porez. Da naplati svoja potraživanja, država će na javnim dražbama te nekretnine prodavati u bescjenje. Znamo što će se s njima dogoditi i tko će ih kupiti.

Zato Hrvatski laburisti želimo uz pomoć građana pokazati Vladi RH da se protivimo porezu na nekretnine. On kažnjava građane koji su štedjeli na način da su gradili ili kupili stan ili kuću, a nagrađuje one koji štede u umjetninama, zlatu ili novcu, kažnjava štedne i poštene građane, a nagrađuje špekulante i švercere.

Akcija će se održati u srijedu na kružnom toku kod kavane „Nova" i/ili na kružnom toku kod robne kuće u središtu Virovitice u vremenu od 14:30 do15:30 sati

Josip Hudi
predsjednik ogranka Virovitica
i podružnice Virovitičko-podravske županije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

MMMM
21.11.2012. 20:55
Ima samo jedan koji donira svoju zaradu, a nije iz dvije glavne stranke, nego naše treće virovitičke. Hoćete li onda za njega glasati vobrado, kada radi kako mislite da treba? I slažem se sa akcijom, ovaj zakon je kao i dosta drugih donesen na ho-ruk i trebalo bi ga doraditi da ne pada na leđa onih koji to ne mogu platiti.
bać joza
21.11.2012. 18:37
Ja bi predložio da uz pomoć drugih donatora iz grada i županije tim novcem nekome obnove kuću - kupaonicu, ili takvo nešto. O mlijeku nećemo ovaj put!
siniša prpić
21.11.2012. 18:36
@vobrado, ima jedan "magarac" u Gr.vijeću koji je to ( donirao ) i učinio. Ne jednu naknadu ( 500 kn ), već svih dosadašnjih 40. Hvaljen Isus i Marija, moj @vobrado.
vobrado
21.11.2012. 18:34
Nadam se kada dođe nova garnitura na vlast u gradu Virovitica, pa tko god to bio, da će se boriti za dobrobit svih građana grada Virovitica.
vobrado
21.11.2012. 18:31
Volio bi kada bi cijenjeni urednik prenio na svom portalu tekst gospodina Zvonimira Despota objavljen na portalu Večernjeg Lista: Povijesno podsjećanje - otvoreno pismo dvanaestorice hrvatskih ratnih zapovjednika hrvatskoj javnosti od 28. rujna 2000.godine.
Bio bih mu zahvalan!
siniša prpić
21.11.2012. 18:31
No, ni to nije sve. Iduće godine su lokalni izbori...., po osvojenom mandatu - 2.000 kn, zatim svaki kandidat za mjesto gradonačelnika (koji pređe 10 %) , dodatnih 7.000 kn. Naravno, za one koji uđu u drugi krug ( ako ga bude ), dodatnih 7.000 kn. ....., ima se @vobrado, ima..... Lijepo je sve ovo spoznati u vrijeme darivanja ( simbolike li u mjesecu prosincu )....
No, sve je to "luk i voda", spram sume koju je onaj lopina u Remetincu "zamračio". Pomagali su mu mnogi. Isti oni ( moj @vobrado ), kojima se Vi ( mnogo puta ) neskriveno divite. E, vidite, mene to smeta. Iz Vaših usta.
vobrado
21.11.2012. 18:28
Znam! Naravno, da novac pripada samo onima koji su ušli u gradsko vijeće. Taj novac mogu i donirati! To bi bila vrhunska gesta gradskih vijećnika. Akcija je puno, pa evo im prilike da se pokažu!
siniša prpić
21.11.2012. 18:20
@vobrado, suma koju spominjete ( 82.400 kn ), odnosi se samo na stranke koje su ušle u Gradsko vijeće Vtc. Za vijećnike je namjenjeno 500 kuna mjesečno. 20 x 500 kn = 10.000 mjesečno. Dakle na godišnjoj razini, to je iznos od 120.000 kn. Sveukupno, 202.400 kn.
vobrado
21.11.2012. 11:20
Grad Virovitica je za financiranje političkih stranaka i nezavisnih članova Gradskog vijeća u 2013. godini planirao 82.400 kuna. Za svakog člana Gradskog vijeća grada Virovitice za 2013. godinu utvrđen je iznos od 4.000 kuna.
Templarius
21.11.2012. 10:43
dobra ideja... a ti vobrado, uvijek isto... ali cim se vlast izmjeni, nedao ti bog da si imao prste u necem mutnom, dojadit ce ti komentari... vidjet ces da Hrvati vise nece trpit takve i slicne domoljube koje je vodio sanader... samo se strpi... pravda je spora ali za sve dostizna...
vobrado
21.11.2012. 10:38
Drago mi je da se javljaju laburisti pa dežurni kritičari ili ti nazovi komentatori neće tući po izabranoj vlasti u gradu.
drug
21.11.2012. 9:47
eis... neš ti - laburisti. Ovaj novokomponirani kapitalizam otupio je oštrice strankama pa ne znaju što bi. Samo trube... ne tako davno su iz nekog razloga i hsp-ovci ispred kružnog toka kod dvorca trubili pa su Bogu fala odtrubili. To me sve podsjeća i na one mlohave sindikaliste koji samo laprdaju pred tv kamerama a ovi naši virovitički zavukli se u mišiju rupu, ni mlohavom čunom nisu mrdnulu dok su se gasile firme...ne pamtim da su virovitičke ulice imale prosvjede u njihovom angažmanu. Kako nekome ne padne na pamet da problem nije u plaćanju poreza nego u dostojanstvu čovjeka i njegovom pravu na posao i poštenu plaću. pa kada toga bude, nje problem platiti porez na nekretnine... e,laburisti,laburisti na ulice sa članstvom, crvene zastave i parole ...tko se prosvjeduje pa makar na vlasti bili i socijaldemokrati


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.