Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Aktualnosti

Hrvatske vode privremeno obustavljaju postupak izvlaštenja zemlje za gradnju akumulacije i retencije u Dolcima

  vn           15.05.2023.         1427 pogleda
Hrvatske vode privremeno obustavljaju postupak izvlaštenja zemlje za gradnju  akumulacije i retencije u Dolcima

Na inicijativu i nazočnost župana Igora Androvića, u prostorijama gradske uprave Grada Orahovice, održan je sastanak na temu projekata izgradnje akumulacije i retencije Marjanac i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Sastanku su nazočili i direktor Hrvatskih voda VGO za Dunav i donju Dravu Željko Kovačević, kao predstavnik investitora izgradnje akumulacije i retencije Marjanac, predstavnici Mjesnog odbora naselja Dolci na čelu s predsjednikom Mariom Gubeljakom, te gradonačelnik Grada Orahovice Saša Rister.

Sudionici su nakon sastanka zajedno sa mještanima obišli i lokaciju planiranog zahvata izgradnje akumulacije i retencije Marjanac. Župan je bio inicijator već nekoliko sastanaka na ovu temu, pa tako i ovog, iako Virovitičko-podravska županija nije investitor predmetnog projekta, a sve u cilju iznalaženja rješenja prihvatljivog svim dionicima.

Zaključak investitora Hrvatskih voda je da su retencija i akumulacija Marjanac od velikog značaja za zaštitu od štetnog djelovanja voda na nizvodnom području i dio su planiranog sustava zaštite od poplava za naselja Bokšić Lug, Bokšić, Zokov Gaj, Bankovci i Beljevina, te da će uložene žalbe i sudski sporovi značajno produljiti rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a posljedično i realizaciju projekata.

Hrvatske vode su se izjasnile da će u interesu realizacije projekta privremeno obustaviti postupak izvlaštenja pokrenut pred upravnim tijelom Virovitičko-podravske županije, a zaključak i dogovor svih sudionika sastanka, uključujući i mještane, je da će svako buduće predloženo rješenje, prije nego se poduzme bilo koja aktivnost, biti prezentirano prije svega mještanima naselja Dolci.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti