Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gospodarstvo

Hrvatske Vode prate općinu Zdenci

  Gordana Jajčanin/Radio Orahovica           26.10.2009.         2986 pogleda
Hrvatske Vode prate općinu Zdenci

ZDENCI - Čelnici općine Zdenci, predvođeni načelnikom Matom Barukčićem, jučer  su održali radni sastanak s direktorom Hrvatskih voda Jadrankom Husarićem i njegovim suradnicima iz Vodnogospodarske osnove Osijek i ispostave Donji Miholjac. Razgovaralo se o projektima vodnog gospodarstva koji su određeni kao prioriteti na području općine Zdenci.

Načelnik Barukčić gostima je iznio plan uređenja obaloutvrde Zdenačke rijeke u ukupnoj dužini 600  metara, koji već je u realizaciji,  a kojeg financiraju upravo Hrvatske vode. Sadašnji radovi u  dužini 200  metara, u samom središtu Zdenaca, vrijedni su 1,1 milijun kuna, a kako se čulo na sastanku, Hrvatske vode će financijski poduprijeti  uređenje svih 600  metara obale rijeke. Direktor Husarić u potpunosti je podržao i izradu studije zaštite izvorišta 34 izvora koji čine Zdenačku rijeku, a studija će u konačnici poslužiti za izradu poučne staze i šetnice. Stanovnici općine mogu očekivati i da će u idućoj godini krenuti realizacija velikog i skupog projekta izgradnje kanalizacije, jer, kako je rekao direktor Husarić, „ hrvatsko vodno gospodarstvo vodi računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, a budući Zdenci nemaju niti metar kanalizacije, vrijeme je da se ti radovi pokrenu".

Načelnik Barukčić,  gostima je pokazao prioritetne lokacije za uređenje, i izrazio zadovoljstvo iskazanim razumijevanjem i obećanom financijskom potporom, prije svega nastojanjima da veći dio projekta uređenja rijeke bude završen već u ovoj godini.

Završetak provedbeno izvedbene dokumentacije projekta izgradnje kanalizacije, te izgledno dobivanje građevinske dozvole već početkom iduće godine, načelnik Barukčić smatra dobrom startnom pozicijom  u dobivanju potpore direktora Husarića.

U razgovoru s direktorom Hrvatskih voda i njegovim suradnicima, u kojima  su sudjelovali i dožupan Virovitičko-podravski Zdravko Dijaković te Josip Hrala, predsjednik ŽO HSS-a, spomenuta je i tema uređenja i održavanja kanalske mreže od I do IV reda, u koju Hrvatske vode ulažu maksimalne napore, a  povratnim informacijama s terena  su više nego zadovoljni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo