Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Hrvatska uspješna u korištenju pretpristupnih sredstava EU

  Hrvoje Faber/Večernji list           19.06.2009.         1238 pogleda
Hrvatska uspješna u korištenju pretpristupnih sredstava EU

SLATINA - Posebnost projekata je u tome što su dobili do sada najveću novčanu pomoć Europske unije za ovu svrhu u Hrvatskoj (do milijun eura po pojedinom korisniku). Nadalje, projekti su osmišljeni na inicijativu korisnika koji su dizajnirali projekte prema svojim potrebama, istaknuo je Vincent Degert.

Šef delegacije Europske komisije Vincent Degert i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković održali su u četvrtak u Informacijskom centru EU u Zagrebu predstavljanje sedam regionalnih projekata za razvoj poslovne infrastrukture u Hrvatskoj čija je ukupna vrijednost veća od 9 milijuna eura.

- Budući da je riječ o konkretnim projektima koji doprinose poboljšanju poslovne infrastrukture u sedam gradova i potiču jačanje gospodarskih aktivnosti, ne želim govoriti o političkim konotacijama procesa pridruživanja Hrvatske u EU, jer ako želimo završiti pregovore, moramo odraditi svoj dio posla bez obzira na blokade. Treba stvoriti pretpostavke za završetak pregovaračkog procesa - istaknuo je ministar Čobanković.

Ukupna vrijednost projekata je 9,422.700 eura, od čega je 5 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije iz programa Phare. Svi projekti su dovršeni - infrastruktura u poslovnoj zoni Šopot u Benkovcu, tehnološki odjel poslovnog inkubatora BIOS iz Osijeka, višenamjenska dvorana za sport i turizam u Delnicama, turistički i kulturni informacijski centar Lepoglave, projekt "Pastrve i turisti" iz Otočca, pakrački razvoj uz pomoć znanja i poduzetnička zona Trnovača u Slatini.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo