Banner
Obilna kiša poplavila županjske ulice i prodrla u pojedine obiteljske kuće
Nevrijeme poharalo poljoprivredne kuture na istoku Vukovarsko-srijemske županije
Pripadnica Oružanih snaga RH smrtno stradala izvan službe
Horvat: Fond bi trebao biti generator paljenja motora bagera
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Poljoprivreda

Hrvatska udruga poljoprivrednika: Premijeru, povucite besramnu odluku o povećanju plaća u Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

        26.04.2020.         1260 pogleda
Hrvatska udruga poljoprivrednika: Premijeru, povucite besramnu odluku o povećanju plaća u Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

Temeljem informacija da je Vlada u četvrtak na ZATVORENOM dijelu sjednice usvojila prijedlog da se ravnatelju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koeficijent poveća s dosadašnjih 3,201 na 3,395, pa će tako Krunoslav Dugalić, čije je plaća do sada iznosila 15.186,99 kuna (koliko je naveo u imovinskoj kartici) primiti lijepu povišicu. Njegova pomoćnica, pak, koja je do sada imala koeficijent 2,425, sada će, odlukom Vlade od prošlog četvrtka, zahvaljujući novom koeficijentu od 2,910, također imati veću plaću..

Uz to, unatoč najavljenim rezanjima plaće i odluci o zabrani novih zapošljavanja, odlukom Vlade u HAPIH-u se uvodi i radno mjesto koje do sada nije postojalo, funkcija zamjenika ravnatelja, čiji je koeficijent 3.007.

Smatramo da je neodgovorno ali i ponižavajuće prema svima, a prema HZZu ih je preko 25.000 koji su ostali bez posla također je ponižavajuće u ovoj krizi kada je preko 500.000 radnika na „državnom minimalcu“ od 4.000,00 kuna.

Također u vremenu kada brojni OPG-i vode borbu kako će preživjeti dan za dan, kada brojni OPG-i svoje proizvode moraju bacati ili propadaju jer ih nemaju kome prodati besramno je povećavati plaće i to samo ravnatelju i pomoćniku ravnatelja te uvođenjem novog radnog mjesta još dodatno opteretiti proračun.

No još više od dodatnog opterećenja proračuna ovo je poruka poljoprivrednicima, radnicima, nezaposlenima, umirovljenicima da nismo svi ipak isti. Da postoje jednakiji, oni koji ne samo da se ne moraju odricati već da mogu dobiti još unatoč krizi koju svi proživljavamo.

Pozivamo premjera Andreja Plenkovića da povuče odluku koju je donio na zatvorenom dijelu sjednici Vlade te da svi odgovorni za ovaj prijedlog besramnog povećanja plaća snose konzekvence.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda