Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zanimljivosti

Hrvatska lutrija - zanimljivosti iz 2019. Uspješna godina za igrače

  hl           19.01.2020.         3135 pogleda
Hrvatska lutrija - zanimljivosti iz 2019. Uspješna godina za igrače

Prošla je godina bila jedna od onih koja je donijela osmijehe na lica brojnih igrača Hrvatske Lutrije i još jednom potvrdila da sve ono što radimo, gotovo pola stoljeća, doista vrijedi. Važno je istaknuti pravu dimenziju naših igara i osvijestiti kako igranje nije samo osvajanje velikih dobitaka.

Svaki put kad netko zaigra, od ostvarenih prihoda značajan dio se izdvaja za društveno korisne djelatnosti. Tako smo u 2019. g. osigurali više od 100 milijuna kuna, dok je u 46 godina postojanja Hrvatske Lutrije izdvojeno više od 2,6 milijardi kuna za društveno korisne projekte.

Osim kroz Državni proračun, kontinuirano podržavamo najznačajnija kulturna, umjetnička, sportska i humanitarna događanja, kao što su Sinjska alka, Vinkovačke jeseni, Festival kajkavske popevke, Maraton lađa i mnoga druga, a priređivanjem posebnih igara, dio prihoda direktno izdvajamo za konkretnu humanitarnu svrhu.

Primjer jedne takve je brojčana lutrija 'Moj prvi milijun' kojom je osigurano 220.000 kn za Klinički bolnički centar Zagreb, a prošle je godine, povodom proslave 15 godina Kladionice, Kliničkom bolničkom centru Split uručena donacija u iznosu od 45.000 kuna.

2019. godina bila je uspješna i za naše igrače koji su osvojili 14 Jackpotova u iznosu od 24.828.837,87 kuna. Najsretnija igra bila je Joker u kojem je osvojeno čak 7 glavnih dobitaka u iznosu većem od 8,5 milijuna kuna. Najveći od njih je onaj iz veljače kada je gotovo 3,2 milijuna kuna osvojio igrač iz Svete Nedelje, a čak tri Jackpota osvojena su na internetu. Slijedi igra Loto 6/45 u kojem je osvojeno 5 Jackpotova – četiri su osvojena u Zagrebu, a peti milijunski dobitak otišao je u okolicu – Samobor.

Najveći prošlogodišnji dobitak osvojen je u igri Loto 7, a Jackpot od 10 milijuna kuna razveselio je igrača u Donjem Miholjcu. Iako je u ovoj igri osvojen samo jedan glavni dobitak, zahvaljujući sjajnim dobicima 6+1, Loto 7 je donio najviše milijunskih iznosa. Ukupno je osvojeno 15 dobitaka 6+1 u iznosu većem od 25 milijuna kuna, a čak 7 dobitaka osvojeno je u Zagrebu u koji je otišao i najveći prošlogodišnji 6+1 dobitak od 5,9 milijuna kuna.

Sreća je pratila i igrače Eurojackpota – osvojena su tri dobitka 5+1 te tri dobitka petice, a najveći dobitak u toj igri je 5+1 iz ožujka kada je igrač s Paga osvojio 6.161.559,96 kuna. Pogođen je jedan Bingo 36 vrijedan milijun kuna u Crikvenici, 12 igrača osvojilo je Plutajući Bingo, a Superbingo 75 u iznosu od 1.000.280,19 kuna osvojen je u Zagrebu. Upravo je taj grad i najsretnije prošlogodišnje mjesto s ukupno osvojenih 17 dobitaka od kojih je čak 6 Jackpotova, a u glavnom gradu igrači su ukupno podijelili iznos veći od 20,1 milijun kuna.

Najsretniji mjesec u prošloj godini bio je siječanj s 8 osvojenih dobitaka, slijede veljača, srpanj i listopad sa 6 dobitaka, a najmanji broj dobitaka je osvojen u travnju – jedan. I ovogodišnji siječanj započeo je sjajno za igrače – 4. i 11. siječnja osvojeni su dobici 6+1 od 400.000 kuna u Zagrebu i Splitu, a 13. siječnja u Đakovu je osvojen Plutajući Bingo vrijedan 500.000 kn.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zanimljivosti