Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  HGK-Županijska komora Virovitica

Hrvatska i Mađarska zajedno u projekte razvoja gospodarstva

        21.05.2009.         1395 pogleda
Hrvatska i Mađarska zajedno u projekte razvoja gospodarstva

VIROVITICA - Predstavnici Poduzetničkog centra grada Barcsa i Županije Somogy i predstavnika Virovitičko-podravske županije u prostorima HGK-Županijske komore Virovitica prezentirali su zajedničke projekte o razvoju poduzetništva u pograničnom području s kojima će konkurirati za sredstva fondova Europske unije. Razmatrane su projektne ideje koje je mađarska strana ponudila virovitičkim partnerima - Gradu i Županiji te HGK-Županijskoj gospodarskoj komori  i područnoj Obrtničkoj komori. Riječ je o tri projekta: «Jačanje poduzetničke infrastrukture», «Strategija razvoja gospodarstva» i «Obrazovanje poduzetnika»  ukupna vrijednosti  550 tisuća eura. Ukoliko u narednih desetak dana hrvatska strana prihvati projekte i za to izdvoji 15 posto vlastitih sredstava, oni bi bili nominirani do 24. lipnja.

U realizaciji projekata sudjelovali bi HGK-Županijska komora Virovitica, HOK-Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Županijska razvojna agencija Vidra i virovitička razvojna agencija Dan.

Realizacijom projekata doprinijelo bi se razvoju i jačanju infrastrukture, poduzetničke klime i podizanja razine obrazovanja poduzetnika županije Somogy i Virovitičko-podravske županije.

Razgovaralo se i o prezentaciji gospodarstva Virovitičko-podravske županije na međunarodnom sajmu u Barcsu (5-7. lipnja 2009. godine.). Na sajmu će, u organizaciji i realizaciji HGK-Županijske komore Virovitica  19 izlagača s područja Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske.

Susretu su prisustvovali: Ferenc Csutor, direktor Poduzetničkog centra županije Somogy iz Kaposvara, Tibor Kocsis, direktor Poduzetničkog centra grada Barcsa i Gyorgy Jelenka, direktor Poduzetničkog centra grada Balatonboglar, te iz Virovitičko-podravske županije: iz ŽK Virovitica: Milan Vanđura tajnik i Suzana Kolesarić viši str.suradnik i povjerenik za EU, mr. Antun Mihoković pročelnik Službe za eurointegracije Virovitičko-podravske županije i Tihana Prepelec direktorica Razvojne agencije «DAN« - Ureda grada Virovitice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.