DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

HPF-a darovao zemljište u vrijednosti 6.500.000,00 kuna


  Gospodarstvo           15.09.2009.         1385 pogleda
HPF-a darovao zemljište u vrijednosti 6.500.000,00 kuna

VIROVITICA - Nakon što je Vlada Republike Hrvatske donijela odluke da se Gradu Virovitici dodijeli 92.001 kvadratni metar zemljišta u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju za proširenje poduzetničkih zona u Virovitici, gradonačelnik Ivica Kirin s predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedranom Duvnjakom potpisao je sporazum o prijenosu prava vlasništva tih nekretnina Gradu Virovitici ukupne vrijednosti 6.500.000,00 kn.

-Drago mi je da smo konačno potpisali ovaj dugo očekivani sporazum jer sam kao nositelj posla u formiranje poduzetničkih zona II i III krenuo još 2004. godine, a potpuni posao njihova formiranja do danas nismo mogli riješiti jer oko predmetnih zemljišta nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi zemljišta koja su se nalazila u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju. Radi se o jednoj parceli koja direktno utječe na izlaz u Zlatna polja čime će se uvelike rasteretiti raskrižje Vinkovačke i Vukovarske ulice te o drugoj koja se nalazi do Ulice Ivana Plemenitog Zajca, lokacije na kojoj se treba graditi nova zgrada policijske uprave. Te čestice su nam uvelike važne kako bi poduzetničke zone formirali konačno do kraja i što prije ih stavili u funkciju, rekao je gradonačelnik Kirin.

Predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak istako je velike promjene koje su se u posljednje vrijeme dogodile u Hrvatskom fondu za privatizaciju s intencijom da se on pretvori u agenciju za upravljanje državnom imovinom kako bi njihov rad bio što bolji i efikasniji. Posebno je pohvalio i rad u Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji koja je donijela iznimno kvalitetan županijski plan razvoja poduzetničkih zona za razdoblje 2006-2013. godine kojim je uz određene uvjete predviđeno, prema zahtjevima gradova i općina, 43 poduzetničke zone na području županije, što je znatno ubrzalo i ovaj postupak.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Franjo
18.9.2009. 0:09
Dragi «JANEZ»!

Žal mi je kaj Vam nemrem ispuniti niti jednu Vašu želju. Nemrem se vrnuti tam otkle sem, a nemrem niti pozdraviti Gojka. Vrnuti se nemrem v Pitomaču gdi sem rođen u ulici Petra Preradovića 56, jer tam nemam nikoga. Tata mi je vmrl u 27.godini života, dok sem imal svega 4 godine. A mama, koja sada ima 87 godina, preudala se i zajedno s još 3 brata ( Ivica, Josip i Tomislav ) živi u Dinjevcu, ako znate gdi je to. Oni se prezivaju Erhatić. Po naše Eratić. A ja eto već jako dugo živim sa svojom obitelji u Osijeku. Moje puno ime je, mogel s pravom reći kaj Vas briga, ali neću, nego ono je Franjo Halusek. Imam samo 66 godina i nemrem se preseljavati, kak bi Vi šteli nikam, jer tu u Osijeku Već imam pripremljenu i obiteljsku grobnicu. A i tak nesem baš dobrog zdravlja. Morate razmeti.
A Gojka bute morali sami pozdraviti, jer nemam pojma ko je taj čovek. A tak bi štel videti Vas zajedno s Gojkom kak se sigurno jako lepo spominjate!?
Šteta, eto kaj Vam nemrem pomoći a osećam da Vas nekaj i to jako muči. No to je Vaš problem i bute si morali sami pomoći.
I za kraj ovog neuobičajeno odgovora na Vašu provokaciju i mala dopuna: Ja se dosta često javljam na web site virovitica.net-u i to ne bez razloga i moram reći sa zadovoljstvom. U Viroviticu sem 4 godine vlakom išel u srednju školu. Za to vrijeme vezane su i mnoge lijepe uspomene. I to je vjerojatno razlog da pod stare dane napišem po koji uradak ili napravim koju sliku za rubriku: KOLUMNE ( To ), Foto dana, GOSPODARSTVO, pa i PRIČE.
Sve objavljeno i potpisujem punim imenom.
Možete me naći i na webu «Foto video klub Mirko Lauš» iz Pitomače isto iz nostalgijskih razloga ( www.fvkml.blog.hr pod POEZIJA
Nesem ja taj koji bi Vi pretpostavljam šteli da jesem!
Oprostite ako me ne razmete. Za prijevod vam preporučam i PITOMAČKI REČNIK. Mislim da je to napisala gospođa MIHOKOVIĆ BARICA.
I ja bi ga trebal nabaviti, jer sem dosta toga zabil, a tak bi štel obnovit, kaj se vidi i iz priloženog.
Gospođa Barica Mihoković s pravom bi mi mogle
Puno zameriti!?

Lijep pozdrav Vama g. «JANEZ» i Virovitičanima
kojima želim SVE NAJBOLJE tako da i pomognu razvoju i PITOMAČKE OPČINE koja uvijek je bila napredna a nije spadala «NI SIM NI TAM».
Picoki su nas uvijek sisali i sve napredno izvlačili.
Pokažite da riječ RAZVOJ ZNAČI
RAZVOJ ZA SVE!

Franjo Halusek
janez
16.9.2009. 16:34
Franjo , vrati se odakle si i došao i pozdravi Gojka.
marshall
15.9.2009. 23:19
pazi čuda!! a ja mislio da se zona III ne radi zbog pomanjkanja novca a ono nedostajalo zemljišta....ajd´ sad će valjda krenuti.....!! a znači i nova zgrada policije će biti posebna poduzetnička zona !???! ili....?
marshall
15.9.2009. 20:05
uuuuu, je.. te! iz čega je ovo?? manifest kph, kapital...?? svaka čast!!
Franjo
15.9.2009. 12:44
I meni je drago, kao malom čovjeku, čuti i pročitati, da se u ovo recesijsko vrijeme, poduzimaju mjere usmjerene na RAZVOJ. Pritom ne mislim da gradnja policijske postaje spada u razvoj. Ali, svakako PODUZETNIČKE ZONE, uz dobro osmišljene i druge mjere, stimulativne za privlaćenje INVESTICIJA S POGLEDOM NA BUDUĆNOST, svakako DA! Stoga POHVALA gradonačelniku Kirinu, za usmjerene aktivnosti u RAZVOJ PODUZETNIŠTVA! Možda je ovo i najbolje vrijeme da se upravo u VIROVITIČKO_PODRAVSKOJ ŽUPANIJI pokuša, makar djelomično nadoknaditi izgubljeno. Ima i drugih krajeva koji to su zaslužili. No ZA BRIŽI I OSMIŠLJENIJI RAZVOJ trebaju i HRABRIJI, DOBRO PRIPREMLJENI i na RIZIK SPREMNI PODUZETNICI! PODUZETNICI s vizijom krećite u akcije! RUŠITE i GRADITE sve što vam smeta ili nedostaje u ostvarenju DOBRO OSMIŠLJENIH ŽIVOTNO USMJERENIH CILJEVA!
BUDUĆNOST SE GRADI DANAS!
Puno uspjeha!


Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: