Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

HOK traži odgodu primjene Zakona o fiskalizaciji

        26.11.2012.         1417 pogleda
HOK traži odgodu primjene Zakona o fiskalizaciji

Hrvatska obrtnička komora zatražila je danas odgodu primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom za sve obveznike fiskalizacije do 1. srpnja 2013. kako bi bilo dovoljno vremena za prilagodbu. HOK je upozorio i na visoke troškove uvođenja fiskalnih blagajni i održavanja, kao i na visoke kazne.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec izražava zabrinutost što će obrtnici imati visoke troškove uvođenja fiskalnih blagajni, izvanredne troškove nadogradnje i kasnijih popravaka uređaja i softvera, pod prijetnjom prekršajnih kazni do 500.000 kuna.

HOK se zalaže se za model državne participacije kako je to riješeno u nekim drugim zemljama pa poziva Ministarstvo financija i Poreznu upravu na razumijevanje prilikom početnih nadzora kod primjene Zakona.

Više edukacije, a manje represije pravi je put koji će dati rezultate, jer su obrtnici na svim razinama, a ne samo u turizmu i ugostiteljstvu, zainteresirani za dostizanje visoke kvalitete i konkurentnosti u poslovanju, smatraju u HOK-u.

Hrvatski je sabor 23. studenoga usvojio Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Člankom 37. Zakona definirani su datumi stupanja na snagu za pojedine kategorije - od 1. siječnja 2013. za velike i srednje poduzetnike bez obzira na djelatnost koju obavljaju, te za obveznike iz djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane; od 1. travnja 2013. za djelatnosti trgovine na veliko i malo te slobodnih zanimanja; od 1. srpnja 2013. za sve obveznike fiskalizacije.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo