Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Izbori 2013.

Hlavati: HSP je dokazao domoljublje i poštenje u vlasti

  V.N.           09.05.2013.         2410 pogleda
Hlavati: HSP je dokazao domoljublje i poštenje u vlasti

Boris Hlavati, kandidat je HSP-a, Nezavisnih seljaka i Stranke penzionera za gradonačelnika Virovitice i nositelj liste tih stranaka za Gradsko vijeće. Hlavati je dugogodišnji član HSP-a, prekaljeni borac iz Domovinskog rata, umirovljeni službenik koji cijeli život živi u Virovitici. Razgovaramo o tome zašto se kandidirao i kakvu onu Viroviticu, u kojoj živi cijeli život, vidi u budućnosti.

Mislite da ćete pobijediti Kiru?

Ja ne. Kiro će sam sebe pobijediti.

Koji Vam je motiv kao umirovljeniku i čovjeku sa statusom u društvu da se kandidirate za gradonačelnika.

To je moja obveza. Prema HSP-u, mojoj djeci i Virovitičanima. Za mene politika nije borba za vlast, već sukobljavanje ideja i borba za što bolje društvo, što bolju Hrvatsku za koju sam se borio. To je smisao demokracije. Kandidiram se da bi nametnuo nekakve teme i ideje.

Koje su vaše ideje za Virovitica kad je recimo, turizam u pitanju?

Turistička promocija grada je možda i dobra, ali ne nudi dovoljno sadržaja. Osim što nemamo ni jedan pravi hotel, malo toga se kod nas, osim onoga što je u funkciji promocije same vlasti i vlastodržaca, događa. Recimo, Virovitica ima 12 ribnjaka i dosta ribolovnih udruga. Treba organizirati svjetska natjecanja - kao turistička atrakcija i dobra promocija te korist za naše ugostitelje i cijeli grad. Aktualna vlast ništa nije napravila po tom pitanju. Sve što postoji, zasluga je HSP.

Nabrojite te, po Vama zasluge HSP-a?

Otvaranje VŠMTI koju je pokrenuo HSP-ov župan, a ona nije u potpunosti ispunila svoj cilj nakon što HSP više ne sudjeluje u vlasti. Treba nastaviti s razvojem visokog školstva u našem gradu jer je to put za stvaranje urbanog i modernog središta. Nakon što je otvorena VŠMTI ništa dalje nije napravljeno po tom pitanju. Kao prvo nije uspjela doći do punog studija Kao drugo, VŠMTI treba više sudjelovati u radu lokalnih jedinica u programima i edukaciji za njih. Kao treće, škola se ne promovira da bi privukla nove učenike, pa recimo prilikom posjete Belgijskog veleposlanika VIROEXPU trebalo ga je dovesti na Visoku školu da održi predavanja, a ne da ispod šatora u maniri sadašnje vlasti završi na gemištima i kobasicama.

Pozivate se na rad Zvonimira Šimića, ali on više nije kandidat.

Ali je naš član. Pozivam se na rad HSP-a u vlasti koji je bio prije svega pošten i kvalitetan, dapače i inovativan. Nismo čekali da nam novci dođu iz Zagreba ili samo kritizirali centralnu vlast iz druge stranke. Radili smo. Pa „Virovitička paprika" je projekt Šimića i HSP-a. Da nije bilo HSP-a ostala bi Virovitica bez paprike kao Istra bez terana.

Kako bi Vi zaposlili nove, mlade ljude u Virovitici?

Prije svega, pojeftinili bi život u Virovitici. To sigurno možemo. Obećajemo besplatnu legalizaciju, to nam je glavno obećanje, u smislu ukidanja komunalnih doprinosa koji se tiču grada, nešto kao što se napravilo 1968. Kao drugo, treba raditi na tome da se cestovno bolje povežemo sa Zagrebom, bez toga ništa. Za to se cijeli mandat borim u Gradskom vijeću.  Grad treba totalno drugačije urediti.

Većina se slaže da je Virovitica lijepo uređen Grad?

Nisam mislio na taj način urediti.  Mislio sam recimo da Grad Virovitica treba otvoriti rasadnik gdje se mogu uposliti novi ljudi i koji može proizvoditi cvijeće za potrebe grada, a ne da se troši milijun kuna za cvijeće svake godine za uređenje Virovitici. Ne treba diieliti ribu, treba je naučiti loviti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
11.5.2013. 9:40
za ocjenu "uspješnosti" HSP-a treba vrednovati kako su prošli na parlamentarnim izborima!
fitilj
11.5.2013. 8:16
@mirovnjak ma nema se tu što vraćati trgovačko društvo, društvo za prodaju mandata, ono je u liku i djelu HNS-a sastavni dio koalicije SDP/HNS!
mirovnjak
9.5.2013. 11:48
samo da nam se ne vrati trgovačko društvo, društvo za prodaju mandata, koje se kiti jednim časnim imenom, sa kojim oni nemaju ništa zajedničko a to je ime HSS
Seljaci.hr
9.5.2013. 10:57
Drug@

ima istine u tome šta kažeš, samo dugove nisu napravila gospoda iz HSP-a već drugovi koji su iz SKH-a otišli u HDZ....
drug
9.5.2013. 10:26
Ono sto se napravilo 1968 napravili su drugovi. Svih ovih dvadesetak godina izgubljeno je samo jedno slovo tog imena, slovo r, i eto nam od dobrih drugova do gradskih dugova. Nisam siguran da će Vaša malenkost vratiti vlak na kolosjek dobrog življenja ali dobro je iz povjesti uzimati ono pozitivno i sjetiti se 1968... To je dobar znak budućnosti hsp-a...
Fabijan
9.5.2013. 9:47
Mudro zborite g. Hlavati? Ali novinar vas nije pitao sa kim ćete u koaliciju nakon izbora... Do sada je hsp uvijek izdao birače koaliranjem sa hdz-om...


Još iz kategorije Izbori 2013.