Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Dossier Palm

Hitna sjednica Gradskog vijeća: Gradonačelnik Kirin sam za sebe traži veća ovlaštenja u rješavanju slučaja Palm

  Goran Gazdek           02.07.2019.         5494 pogleda
Hitna sjednica Gradskog vijeća: Gradonačelnik Kirin sam za sebe traži veća ovlaštenja u rješavanju slučaja Palm

Još jedan u nizu skandaloznih poteza virovitičke gradske uprave: za sutra (srijeda, 3. srpnja) sazvana je hitna sjednica Gradskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda: donošenje Odluke o ovlaštenju gradonačelnika.

Dopisom predsjednici Gradskog vijeća Lahorki Weiss gradonačelnik Ivica Kirin sam za sebe traži veća ovlaštenja pozivajući se na nekoliko članaka Statuta i Poslovnika Grada Virovitice.

Kakvo ovlaštenje sada hitno traži Ivica Kirin, čovjek koji je po svim horizontalama i vertikalama odgovorna osoba za krađu najmanje 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna, i kojeg bi, da je pravde i prava u ovoj državi, isti čas trebalo udaljiti s posla i tako lišiti dodira s dokaznim materijalima i službenicima koji su na njima radili?

Ivicu Kirin, koji za sada ima tri kaznene prijave državnom odvjetništvu zbog ovog slučaja, Gradsko vijeće bi ovlastilo da poduzme sve aktivnosti, donese potrebne akte, uključi potrebne tvrtke za pružanje pravne pomoći, reviziju poslovanja kako bi se omogućilo izvršavanje radnji i postupaka kojima će se nadoknaditi šteta nanesena Gradu.

U objašnjenju ovog prijedloga pročelnica – tajnica Tajništva Grada Virovitice Mirjana Trelecky podsjeća da je nakon saznanja da postoji osnovana sumnja o mogućim nepravilnostima u financijskom poslovanju, dana 31. svibnja Kirin podnio je kaznenu prijavu „vezano za počinjenje kaznenog djela na štetu proračuna Grada Virovitice“.

Podsjeća da je o nepravilnostima izviješteno Ministarstvo financija i Državna revizija.

„Povjerenstvo za provjeru knjigovodstveno-računovodstvene dokumentacije proračuna utvrdilo je da je došlo do niza nepravilnosti kojima je proračunu nanesena višemilijunska šteta“.

Povjerenstvo je, gle očitog sukoba interesa, imenovao gradonačelnik Ivica Kirin.

Ovdje nije baš posve jasno, ako slučaj istražuje USKOK, a Državna revizija češlja knjige, što će nam nekakvo interno povjerenstvo? I tko su uopće članovi tog povjerenstva?

„U svrhu utvrđivanja opsega i načina vršenja štetnih radnji, u pojedinim fazama postupka nužne su dodatne provjere, utvrđivanje činjenica, analize, vještačenja i zastupanja vezano za sudske i druge postupke, a time i potreba za uključivanjem vanjskih stručnih fizičkih i pravnih osoba“, pojašnjava prijedlog odluke gospođa Trelecky.

Drugim riječima Kirin će ovom odlukom moći angažirati pojedince i tvrtke „vezane za pružanje pravne pomoći i zastupanje Grada Virovitice“ koje ćemo mi plaćati proračunskim novcem.

Hitna sjednica Gradskog vijeća počinje u 17:30 sati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Palm