Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  HGK-Županijska komora Virovitica

HGK-Županijska komora Virovitica na Kongresu Komora osnovanih u vrijeme Monarhije

        14.09.2010.         2316 pogleda
HGK-Županijska komora Virovitica na Kongresu Komora osnovanih u vrijeme Monarhije

Na Kongresu Komora osnovanih u vrijeme Monarhije održanom (u organizaciji Srednjoeuropske komorske mreže) 10. i 11.rujna u prostoru Sveučilišta u Pečuhu, Fakulteta graditeljstva i informatike, među predstavnicima 13 zemalja bili i predstavnici HGK - Središnjice HGK, Vesna Trnokop - Tanta, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanje EU, te predsjednici, tajnici i stručni suradnici HGK - Županijskih komora Osijeka, Rijeke i Virovitice. Pozdravili su ih visoki dužnosnici mađarske Vlade i mađarskog gospodarstva, nakon čega su predstavnici Mađarske, Austrije, Hrvatske i Italije predstavili svoja gospodarstva, zemlje i komore. Razmotreni su projekti fokusirani na regionalni razvoj, u kom su razmotrene tematske cjeline: Tržište prirodnog plina u RH - predstavnici INE; Industrija zdravlja - Inovacijski centar Pečuha i Biotehnološki klaster i Operativnost i razvoj net mreža.

Predstavnik HGK - Županijske komore Virovitica, poslovni tajnik Milan Vanđura, naglasio je potrebu jače prometne povezanosti, osobito izgradnje brzog prometnog pravca Pečuh - Sigetvar - Barč - Virovitica - Bjelovar - Sv. Helena što su još 2005. godine inicirali Mark Gyorvary, predsjednik Mađarsko-hrvatske trgovinsko-industrijske komore i Ivan Slamić, predsjednik HGK - Županijske komore Virovitica To bi povećalo međusobnu razmjenu roba i usluga, a promet učinilo bržim i sigurnijim.

Konferencija je završena radom u sekcijama: Sadašnjost investicijskih mogućnosti; Kreativna industrija; Razvojne mogućnosti u centralnoj Europi; Ekonomičnost razvojnih mogućnosti.

Sastale su se i Komore koje utemeljuju Zajednice podunavskih Komora na kojima su sudjelovali predstavnici HGK - ŽK Osijek.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica