Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Europska unija

HDZ Virovitičko-podravske županije pozvao građane da glasaju za Europsku uniju

        18.01.2012.         3310 pogleda
HDZ Virovitičko-podravske županije pozvao građane da glasaju za Europsku uniju

Hrvatska demokratska zajednica Virovitičko-podravske županije, obratila se stanovnicima Virovitičko-podravske županije pozvavši ih da u nedjelju 22. siječnja izađu na referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. U obraćanju između ostalog stoji: Dragi građani i građanke Virovitičko-podravske županije, pred nama je Referendum o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju koji predstavlja korak do punopravnog članstva u Europskoj uniji. Upravo je ulazak u Europsku uniju ostvarenje strateškog cilja državne politike, cilja koji je postavio prvi hrvatski predsjednik i predsjednik HDZ dr. Franjo Tuđman. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju vrhunac je međunarodne afirmacije naše zemlje, a ulaskom u EU otvorit će nam se nove perspektive za sve naše građane, stvaranje novih poslovnih prilika, ali i zajedničkih vrijednosti mira, slobode, demokracije i vladavine prava. Stoga, pozivamo vas da, u nedjelju 22. siječnja 2012. godine, podržite europsku budućnost Hrvatske.

Podsjetimo, Republika Hrvatska je 9. prosinca 2011. potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji. Bio je plod desetogodišnjeg rada vlada Republike Hrvatske, posebno zadnje HDZ-ove vlade, čime su stvoreni preduvjeti da 1. srpnja 2013. godine, Republika Hrvatska postane ravnopravna članica Unije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
22.1.2012. 22:08
ili se plaši onog dentovog stiha
remetincem zapjevale ptice bitće mjesta i za izdajice
pljuska
22.1.2012. 9:36
Kolega stole123 nije čudno da kiro nije održao ni jedan sastanak u vezi eu sa njim na čelu. Kiro radi na nagodbi sa USKOKOM pa mu je neodlazak u Remetinac važniji od ulaska u EU.
stole123
21.1.2012. 22:27
neznam samo koji to hdz poziva kako ni jedan sastanak nije održan sa kirom na čelu u vezi eu.
stole123
21.1.2012. 22:24
pljuska potpisujem u cijelosti tvoj komentar
pljuska
20.1.2012. 11:37
Netko je ovdje napisao da ne ovisi o tome hoće li Hrvatska ući ili neće ući u EU. Meni je također potpuno nebitan rezultat referenduma, ali mi nije svejedno gledati kako se onima koji će snositi posljedice preuranjenog ulaska RH u
EU prodaju muda pod bubrege.

Jedno je sigurno a to je da će preuranjenim ulaskom u EU profitirati politička oligarhija i bogatuni, dok će najšire mase i dalje još godinama trpjeti pod teretom nesposobnosti političara koji vode Hrvatsku.

Ovu državu nije opljačkao i uništio njen narod, već politička oligarhija i nefunkcioniranje pravne države koju je ta ista oligarhije kroz dvedeset godina vladavine sustavno devastirala nametanjem svojih kadrova koji su birani po principu podobnosti, a ne morala, stručnosti i sposobnosti. Čast iznimkama koje su zbog svoje malobrojnosti dopustile da budu ures. Političkoj su oligarhiji europski komesari stavili nož pod grlo i natjerali ih da se počnu ponašati po evropskim normana i standardima, ali to ponašanje kao što vidimo još uvijek nije proevropski i zato je smatram preuranjeno da Hrvatska s ovom i ovakvom političkom elitom postane član EU, zajednice u koju nas banda lopovska s Markovog trga uvjerava da ulazimo jer nam je to jedina slamka spasa.

Čudno, ali sada nas HDZ, SDP i njihovi sateliti koji su kumovali pljački i stramputici ove države u bankrot i dužničko ropstvo svim silama uvjeravaju da će nas spasiti upravo oni koji su nas do grla uvalili u močvaru.
NOVI
19.1.2012. 21:47
...bečarina002...,EU možda je pred raspadom,no mislim da su previše uložili da bi samo tako dopustili raspad.
Pitanje svih pitanja je dali glasujući PROTIV sami imamo ikakve šanse,možda nas i ono malo novca iz EU ne spasi,ali dali možemo sami,upravo zato što je sve ono što bi trebalo povući u neko bolje sutra na koljenima ili je već propalo,industrija,stočarstvo i slično.
Trebaju nam rezovi,koje nitko ne želi u svom resoru,a očigledno da nemožemo plačati preskupu birokraciju.
Polemiziramo,ali je narod jednostavno neinformiran sa mnogim "sitnicama"koje život znače,pogotovo poljoprivrednici,mali OPG-i koji bi trebali biti budučnost ove države.
Neznam,još se lomim dali ZA ili PROTIV ? ? ? ?
pljuska
19.1.2012. 11:48
Ne treba se obzirati na miškova blebetanja, jer iz njegovih komentara jasno proizlazi da mu znanje nije jaka strana. Miško nema pojma o državi u kojoj živi i njenim bogatstvima.

Samo odlučno NE ulasku u EU će spasiti sve ono što će nova vlast kao miraz donijeti u EU, da bi po principu mrkve i batine dobila milodare od kojih će najveći dio morati vraćati.
crna ruka
19.1.2012. 10:42
Maroević je za te Tuđmanove stihove kazao da pate od viška riječi i da predstavljaju stihovnu muku.

`To je potpuni kreativni grč i sjajna reklama za tablete protiv glavobolje`, zaključio je Ivica Prtenjača u izjavi za Jutarnji list.
Jedan njegov prethodnik je htio biti slikar. Mi smo ipak bolje prošli!Pročitajte pjesmu i pokušajte dokučiti što je pjesnik Tuđman htio reći.Biti i mniti svemiropolisnoUniverzalnost svekolike kakvoće:

Duhovnosti neopredmećene,

Ljepote neotuđene,

Neosiljene mirnoće.

U sazviježđima su snovi i slutnje

Uljudbe (drevne i) nove:

U sukladnosti samobitnosti i sveopćosti

da obzorja svemiropolisa zamamna

na orisu horizonta još maglena

u vidozorju duhovnih muževa

što stazama trnja otrovanih ruža

ustrajahu u raspeću svoga duha

do zrenja sveta, daleka i nedohvatna


bečarina002
19.1.2012. 9:47
eu je pred raspadom,a nasi politicari se grcevito bore za ulazak.,nista nam nece bit bolje nego samo gore i zato dragi gradani i gradanke razmislite sta zaokruziti na referendumu.
miško
19.1.2012. 9:30
Vidim što smo se izborili. Osim za mir, i to samo neki od nas. A pojedinci se ponašaju kao partizani nakon 2.svjetskog rata, a sve više i kao Subnor, 40 goidna nakon rata. U rat nismo išli zbog privilegija i penzija nego zbog mira. A što se tiče demokracije i slobode daleko smo od toga. I ova malo demokracije što imamo moramo zahvaliti Europi jer je HDZ-ova čizma morala popuštati.
Pljuskine eurofobične argumente možemo okačiti mačku u rep. Usporediđaviti se s Norveškom je čista manipulacija. Ako imamo prirodne uvjete kao Norveška zašto smo nerazvijeni? Neće biti lako u Europi i većina stvari koje euroskeptici navode stoje, ali tamo ipak nema pljački kao kod nas.
Survive
19.1.2012. 7:59
Pljuska iznosi argumente, a Miško se nabacuje blatom. Referirajući se na članak treba reći da će nam EU donijeti više poslovnih neprilika nego prilika, a za mir, slobodu i demokraciju smo se izborili sami i bez EU.
mastermind
18.1.2012. 22:59
Kako nas naši političari prave budalama.. Zar nije trebao biti referendum prije 10 godina, zar se onda nije trebalo pitati građane zar želimo da se uopće započnu pregovori i reforme za ulazak u EU? Ovako nas doveli pred gotov čin, zakoni se uskladili s europskim zakonima, provele se i provode se reforme, a pristupni ugovor već potpisan kao da je sve gotovo i neizbježno...a nekak i vjerujem da je tako...
neutralni
18.1.2012. 21:57
Narode koliko god mi komentirali ZA ili PROTIV EU , jedno je jasno , narod nema pojma što to nas ćeka u Eu . Ono što znamo , a to vidimo svakodnevno u medijima da u EU vlada opči kaos ( rumunjska , grčka , mađarska i dr. ) i da vlada blagostanje ( njemačka , francuska , britanija , poljska ) osnovno pitanje glasi u koju grupu ćemo mi ako uđemo ? Imali tko odgovor
miško
18.1.2012. 21:38
Da Pljuska sve mi to imamo pa vidiš gdje smo. Zašto se bojite rada i reda? Znam, komunjaroškom kadru to teško pada. U socijalizmu ste zabušavali, onda ste nas krali, sad kad treba raditi sad ste se sjetili da mi baš i ne pripadamo zajednici europskog naroda. Pljuska ti si jedan najobičniji jugonostalgičar jer, čini mi se, da samo jugonostalgičari ne žele u EU. Eno, ne želi ne Šešelj svoju Srbiju u EU. Mi odemo, a vi možete zajedno ostati u balkanskom blatu.
pljuska
18.1.2012. 21:08
Norvežani su o ulasku u EU imali dva referenduma. Ulazak u EU odbili su referendumima provedenim 1972. i 1994. Nedavno istraživanje javnog mnijenja pokazalo je kako 76 posto Norvežana želi da njihova zemlja ostane izvan EU-a.

Unatoč tome Norveška, koja je jedina skandinavska zemlja koja nije članica Europske unije, je nakon Luksemburga najbogatija zemlja u Europi i svijetu po BDP-u. Smatra se da je glavni razlog norveškog ne ulaska u uniju želja za zadržavanjem kontrole nad izrabljivanjem nafte i plina na svom teritoriju, te nad pravima ribolova u vlastitim teritorijalnim vodama.

No iako nije članica EU Norveška je duboko integrirana u EU, jer su njeni političari i ekonomisti pokazali kako je moguće da zemlja unatoć što nije članica EU-a profitira u ekonomskom smislu.

Hrvatska kao i Norveška ima potencijale izrabljivanja nafte i plina na svom teritoriju, te prava ribolova u vlastitim teritorijalnim vodama, kao i ogromne potencijale države bogate vodom i prirodnim ljepotama koje nam omogućavaju ogromne potencijale u turiznu, a sve to ulaskom u EU stavljamo tuđinima u ruke.

Zato odlučno ne ulasku u EU, ne samo na ovom, već i svakom referendumu kojeg raspisuje vlast koja ne služi interesima vlastite države i naroda koji ga je izabrao. NE na referendumu je jedina mogućnost koja nam ostaje da spriječimo da nas nakon domaćih pljačkaša i lopova dokrajče oni koji su oduvijek kidisali na naše bogatstvo. Ono ribolovno i turističko zbog najljepšeg mora na svijetu i bogatstva šumama, vodom, prirodnim ljepotama i obradivim zemljištem kojeg su upravo uvozni lobiji i HDZ-ova lupeška banda zapustili i bobrinuli sa da iz godine u godinu sve više obrasta korovom.

Jedini koji će profitirati ulaskom u EU su političari koji će se uhljebiti na EU valovima, a profitirati će i vodstvo države i ministrice vanjskih poslova koja nekažnjeno krši članak 16. KZRH u kojem stoji: `Tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača, da na izborima ili prigodom glasovanja glasuje za ili protiv određenog kandidata, odnosno glasuje za ili protiv opoziva, ili glasuje za ili protiv određenog prijedloga u referendumu, ili uopće ne glasuje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.`

Sada ćemo vidjeti dali je Mladen Bajić pošten i savjestan obnašatelj dužnosti glavnog državnog odvjetnika onda bi po službenoj dužnosti trebao pokrenuti kazneni postupak protiv Pusićke zbog osnovanje sumnje u učin kaznenog djela iz članka 16. KZRH, ili će Mladen Bajić kao i do sada kao noj zagnjuriti glavu i vezati konja gdje mu nove gazde Banskih dvora kažu.
Obrtnik
18.1.2012. 20:57
...................................................


Još iz kategorije Europska unija