Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Čavlović

HDZ podnio kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića jer je ometao istargu protiv Nade Čavlović Smiljanec

        09.10.2014.         2907 pogleda
HDZ podnio kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića jer je ometao istargu protiv Nade Čavlović Smiljanec

Zbog povrede Ustava RH i dužnosti najviših dužnosnika, saborski zastupnici HDZ-a zatražili su hitno obraćanje premijera Zorana Milanovića, te javno podnijeli kaznenu prijavu protiv njega, a nakon što je portal direktno.hr objavio dokument s iskazom Slavka Linića u kojem teško optužuje premijera zloporabu položaja i ometanje istrage protiv Nade Čavlović Smiljanec.

Sredinom lipnja ove godine, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - USKOK otvorio je slučaj OLT i pokrenuo istražne radnje protiv osoba osumnjičenih da su navedenoj tvrtki pogodovali u zaustavljanju ovršnog postupka za naplatu duga prema državi. Istraga je preko pročelnice ureda osječke porezne uprave Ružice Kovačević vodila do šefica porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec.

U tom trenutku u slučaj se upliće i sam premijer Zoran Milanović. Iskaz svjedoka Slavka Linića, donedavno drugog – ili čak prvog – najmoćnijeg i najupućenijeg čovjeka u Republici Hrvatskoj otkriva da premijer Milanović šeficu porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec obavještava o tijeku istrage, čime izravno krši zakon. Pored toga istraga je pokazala da je premijer Zoran Milanović pokušao utjecati na ministra policije Ranka Ostojića i spriječiti kazneni progon tadašnje šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec.

Direktno.hr objavio je dokument - iskaz bivšeg ministra financija Slavka Linića, koji možete vidjeti ovdje.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

drug
11.10.2014. 16:05
Legitimna prijava, nema se što prigovorit, ali to je samo skretanje sa teme jer će HDZ-u uskoro pred izbore i pravmoćno na adresi na Trgu žrtava fašizma stići i pravomoćna četitka...
joda
11.10.2014. 9:01
Brod tone i štakori se u panici konačno grizu međusobno. Dosad je politika i HDZ-a i SDP-a bila uzajamno ne napadanje, tj. ne diram te, ne diraj me. Potvrda tome su procesi Sanaderu, Čobankoviću, Kirinu, uglavnom HDZ-ovcima dok je HDZ na vlasti, a nakon dolaska SDP-a na vlast padaju Lovrić-Merzel, Čavlović-Smiljanec, Sabo, a Linić i Milanović se još otimaju tko će koga. Godine negativne selekcije i probitka najgorih na vrh vlasti i u HDZ-u i u SDP-u dovele su do toga da pod hitno moramo promijeniti ovaj bipolarni politički smjer, jer nam smeće pliva na vrhu i lijevo i desno. Proći će godine prije nego se dogode demokratski procesi unutar velikih stranaka, puno brže bi se stvari pomakle kada bi birači poklonili šansu novim snagama. Naivno je očekivati da će nas HDZ ili SDP izvući iz krize u koju su nas uvukli.
siniša prpić
11.10.2014. 8:25
@mirovnjak, Vaš komentar je korektan.
Siguran sam da on ne može naruštiti "statiku" Vaše stranke u VPŽ, a osobito ne u Virovitici.
Naime, nema se što narušiti.
Virovitica je doista preresla samu sebe, s obzirom na broj i težinu afera koje ju prate.
Kirin, Čavlović, Babić, a nemojmo zaboraviti ni župana, koji je već pravomočno osuđen za klevećenje po portalu Vtc.net.
Ovih dana bi trebali biti bogatiji za spoznaju da li je naš župan bio u krivu, u već zaboravljenom slučaju neisplate naknada članovima biračkih odbora.
Šteta koja je proizašla ?!! Prava sitnica. Više od 200 000 kuna.
Platili građani VPŽ. Bravo dečki !!
Ne mogu ne primjetiti da na ove bravure "političke bauštele" gđe. Čavlović, nema ama baš ni jednog zaštitničkog komentara @anakonde, @nadakona, @zlata i srebra.....
Izgleda da doista "nije zlato sve što sija". A sjalo je jedno vrijeme.
E, Cvitane, Cvitane. Opak neki čovjek, taj Cvitan.
I papa Franjo, naravno.....
Nano-59
10.10.2014. 19:54
napokon i oni da nešto ili nekog prijave za nepoštovanje zakona, mora da im prijeti potop kad su smogli snage da nekoga pozivaju na propisna ponašanja
mirovnjak1
10.10.2014. 9:57
Doista nemam ništa protiv ove prijave neka svatko odgovara za ono što čini, no kada bi ja podnosio ovakve prijave podnio bi prijave i protiv onih koji su G-dinu Bilošu omogućili da jeftino stekne imovinu jednog giganta kao što je OLT i da ga toliko zaduži da je ovih cca 15.000.000 kuna prava sitnica u odnosu na ukupne dugove.
U ovom paketu bi i ova prijava imala smisla, a podnositelji bi bili dosljedni ljudi.
Ovako ???????????


Još iz kategorije Dossier Čavlović