Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Politika

HDZ i HSS sklopili koaliciju

  Dragutin Šantoši/Večernji list           16.03.2009.         2331 pogleda
HDZ i HSS sklopili koaliciju

VIROVITICA - Josip Đakić predsjednik županijske organizacije HDZ-a i Josip Hrala predsjednik županijske organizacije HSS-a danas su u 11 sati u Virovitici potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za lokalnu i regionalnu samoupravu u virotičko-podravskoj županiji.

To je prvi slučaj u županijskim izborima da su HDZ i HSS koje su uvijek bile suporotstavljene stranke sklopile koaliciju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

dalton
16.4.2009. 14:40
CQ, CQ, CQ.... Ima li koga na našem omiljenom vtnetu da odgovori na moj upit od 15.04.2004.g. 17:01:54. Hvala!
kriknaglas
15.4.2009. 21:10
soprano, šteta što su Romićevi favoriti, krivi i sada to svi vide, šteta, šteta, bolje da se makne od njih, za sve bi bilo bilje
dalton
15.4.2009. 17:01
Možda je neko mislio da će biti "sreće" s HSS-om. Ali sada na listama ima manje mjesta za HDZ-ovce. Navodno su se neki dan u slatinskom Duhanu zbog gužve i neodgovarajućih mjesta na listi popičkali članovi slatinskog HDZ-a. Molim dali tko ima točnu informaciju? Novinar D. Šantoši se još nije javio u večernjaku ( ili ima zavjet šutnje kao i sudionici).
soprano
15.4.2009. 9:48
Romiću izađi na izbore sa nezavisnom listom i sjebi crvene,plave i zelene(budi virovitićki kerum)
Vjerujem da bi virovitićanima bilo bolje živjet!
pljuska
20.3.2009. 22:30
Čudno, koliko ih ja znam HSS-ovce oni ne ostavljaju tragove, pa čak ni pertlice od cipela. Pogledaj malo bolje pa ćeš vidjeti da je to što viri samo špagica, sve ostalo je ušlo u HDZ-ov vrit!
black
20.3.2009. 10:18
Čestitam ljigavci! HSS-u vire samo pertlice iz guze HDZ-a
kojot3
20.3.2009. 6:09
Kako tko? Neki su lijepo zagrabili i još grabe pa oni su uvijek znali nagraditi odane kako bi se održali na vlasti.
marshall
19.3.2009. 21:44
a znaš što zgrabiš kada ruku gurneš u hdzovu vreću?
kojot3
19.3.2009. 21:11
Zašto? pa možda oni vole da ih guze slatkorječive barabe koje se služe preostalim naivnjacima da još nešto ušičare za sebe u robnom centru zvanom HDZ
marshall
19.3.2009. 21:00
birači hssa: bez ljutnje ali mislim da bi bilo krajnje vrijeme da gaće s koljena podignete gore!! pa zar nije dosta??
kojot3
19.3.2009. 19:56
Hrala je komesar koji pred svake izbore stvori i odgoji novu ekipu koja kasnije promijeni dresove i pređe u HDZ i to je ok. Budale su oni koji još uvijek glasuju za te hoštaplere. Radiću pogledaj što ti rade od stranke. Ma nije sramota koalirati ali je sramota tako bestidno trgovati i koristiti se naivnim glasačima ne bi li se izvukla osobna dobit.
pljuska
19.3.2009. 14:59
U hebote motika, jakog li partnera u kaoliciji!
Što se Hrale tiće he, hee, pa taj bi prodao i Isusov nauk, samo da se ponovno dočepa viječničke naknade.
crna guja
18.3.2009. 20:36
a koje godine si ti pobjego iz partije
marshall
18.3.2009. 20:31
je, i tak je!! bijeg s broda koji tone i štakori koji prvi "kidišu" su najbolja usporedba s tim što će biti s njima. tak je!!
mastermind
18.3.2009. 18:26
Sve više sam uvjeren kako će jedan dan doći do toga kad će svi bježati iz HDZ-a kao što su bježali iz komunista u HDZ...bit će frke i panike kad se počne bježati sa broda koji tone...
xxll
18.3.2009. 7:36
"To je prvi slučaj u županijskim izborima da su HDZ i HSS koje su uvijek bile suporotstavljene stranke sklopile koaliciju."

VJEROVATNO I POSLJEDNI. SA HDZ-OM SE PROPAO HSP, HSU.... SADA ĆE HSS, HSLS I HDZ VIŠE NEĆE IMATI NIKOGA ZA KOALICIJU.
ZA SVE LOŠE NA SELU SADAĆE BITI KRIV HSS, A POGOTOVA ŠTO SADA SLIJEDI REFORMA U POLJOPRIVREDI.
rubenko
18.3.2009. 0:37
Ma ta Antunovićka nije SDP, da je vrijedila bila bi na čelu SDPa-a. Ali tvrdim, i najgori ESDEPEOVAC je danas bolji od najbljeg HADEZeovca!
Hrvatska vapi za promjenama, za novim, mlađim, poštenim i stručnim te hrabrim ljudima. Ako nije kasno, spasit će, uz Božju pomoć i r a d ovu zemlju! Inače smo obična kolonija Austrije, Njemačke i drugih!
"Realna snaga na terenu" su svi koji shvaćaju da je HDZ poraz Hrvata i hrvatstva, najveća obmana u zadnjih 100 godina hrvatstva!
Ako ne blokiraju medije i narod dobije šansu da kaže što misli o HDZ-u, nema ga nigdje! I buna je velika u njihovim redovima, sukobi klanova nevjerojatni.. Ministar Primorac, jedan od najboljih, okreće leđa Sanaderu, javno(čitati intervju u Globusu). I vjerujem da će ga već do izbora u svibnju zamijeniti ili će se povući iz HDZ-a!Mudrinić Sanadera ne šljivi ni za što...Još samo lokalni HDZ probisvijeti drmaju, ali neće dugo!
CRLJENI VJETRE, PUŠI JAČE, PUŠI...
marshall
17.3.2009. 20:46
o Srali i rastiji ( novokradecu i ostaloj fukari ) nema se što dodati: na žalost ovo što mi svi (skoro) pišemo njima ne znači ništ jer oni su raširili novčanike i čekaju lovu unaprijed kao i svaka kurva. Može ih jedino i nadam se tome, nagradit ovaj narod kojeg je ta ekipa ne jednom izmuljala ( da ne kažem nešt prostije ). a željkica je, bezuba gujo, prodala zemljište dva-tri puta jeftinije od njenih susjeda koji su je zbog toga olajavali po novinama. o onome što su lajali hdzenjare, kožnjak i kiro nije vrijedno pričat.
CRNAC
17.3.2009. 18:54
@starac
znaći nisu tu čista posla sa tim Hralom , tak sam si i mislio "kud će suza nego na oko "rekli bi naši stari ...
starac
17.3.2009. 18:24
ZA CRNCA:
To je Josip Rastija, on je svima dužan, ali ti je on(može se tako reći) desna ruka Hrali, i ništa Hrala ne radi bez njegovog blagoslova, bar ja tako mislim
crna guja
17.3.2009. 18:21
Dragi moji dečki, u sve ste me uvjerili što se napisali i sa većinom navedenog se slažem,ali me niste uvjerili tko će to obećano svijetlo donijeti hrvatskom narodu koji vapi za boljitkom i razvitkom. Ponajmanje je to SDP. Ruku na srce ako se išta vidi u Virovitici da je rađeno i da su pokušali od Sanadera izvuć što više novaca za projekte u Virovitičko-podravskoj županiji,a na uštrp Osjećko-baranjske zbog mimoilaženja sa Glavašem, onda su to sticajem okolnosti iskoristili Kiro i Jopa. Kolko god to bilo teško priznati, to je tako. A što se tiče političara SDP-a s naših prostora sjetimo se samo Željke Antunović koja se Virovitice sjeti svake prijestupne godine, ali zato je dobro unovčila zemljište koje je prodala jednom trgovačkom lancu. Toliko o nečijem poštenju.
rubenko
17.3.2009. 16:00
Ma koja realna snaga?!! Pa nema budućnosti nijedna stranka koja vlada kupujući glasove i koja vlast temelji na - strahu! I daleko veće i naoko jake diktature su pale kao kula od karata kada je narod nezadovoljan (primjer Causescua!). A sada se radi u nas o nečemu vrlo ozbiljnom: HDZ tvrdi da brani Hrvatsku ali je svojom politikom osiromašio i oslabio te je potkopava! Dragi ljudi, nije panika nego realnost- sada se radi, u slučaju da HDZ pobijedi u većini mjesta, o bududućnosti pa i o opstanku Hrvatske.Ova je zemlja na najboljem putu gubitka svoje snage i suverenosti! Ovom zemljom vlada strani kapital, prodano je sve što se prodati moglo!I zlatne koke INA, i PLIVA... Čak je najavljeno davanje u koncesiju strancima prometne kičme Hrvatske -Bregana-Lipovac!!!Hrvatska je sve manje u rukama - Hrvata, hej, o tome se radi! Što se to prije spozna, bit će lakši preokret, ako već nije kasno!
Ponovo važi ono: BOŽE, ČUVAJ HRVATSKU! Ali, to nije poruka HDZ-a, nego vapaj hrvatskog naroda!
marshall
17.3.2009. 15:58
e gujavice jadna, najbolje bi bilo pustit hdzeja jer je "realna snaga na terenu" sto godina a narod nek savine grbaču i vozi. e, neće ići. ako tebi paše ti im i gaće spusti, ali ovaj narod se i protiv gorih borio pa će maknuti i njih. (već i ovo dugo traje).
dalton
17.3.2009. 15:50
Poljoprivreda je u šturcu! "Seljaci" u hssu brinu za fotelje i funkcije u lokalnoj vlasti. Jedna svijetla točka: Pankretić je obećao da će ostatak poticaja stići do kraja ožujka. Crne točke ostaju mlijeko (iako je bijelo) i duhan. Ostale sive točke: poticaj za žitarice i uljarice po ha 300 eura, za šećernu repu puta x, soja iz 2,65 kn na 1,65 kn po kg, pšenica 75 lipa po kg, kukuruz u p. m. i tako srljamo dalje.
rubenko
17.3.2009. 15:43
"Crnoj guji" i drugima: HDZ istina ima svoju glasačku mašineriju ali sve dostupne informacije kazuju da veći dio tih tzv. dužnika HDZ-u neće glasati kako se očekuje. Velik dio njih je p r o g l e d a o i svatko s malo savjesti, unatoč nekim privilegijama, razumije da vladavina na bazi poslušnosti i s t r a h a ne donosi dobro hravtskom narodu i Hrvatskoj. Kada se zađe za paravan na biračkom mjestu (ako ga bude!????), ako budu svi drugi uvjeti predizborne trke korektni( a znamo da će biti pritisaka pa i ucjena HDZ-a!!) ta tzv. realna snaga bit će balon sapunice! Ne treba zaboraviti da su s v e vlasti, pa i najveće diktature(primjer Causescua i Miloševića) ipak pale. A sada se bira - ostajemo li u mraku i siromaštvu ili idemo prema svjetlu!I još važnije - sada se već radi i o pitanju I m a m o l i s HADEZEOM na vlasti - HRVATSKU!????Oni je prividno brane ali, kao i Miloševićeva klika, koja je navodno branila Jugoslaviju, HDZ na određeni način - potkopava Hrvatsku! Tko to prije shvati,
xxll
17.3.2009. 14:31
UMJESTO DA SE OVA KOALICIJA BRINE O SELU I SELJACIMA ONI SE BRINU SAMO ZA SEBE, SVI DO JEDNOGA.
NEKA SE UGLEDASJU NA DALMATINCE I BRIGU ZA TURIZAM?????

Kako spasiti turističku sezonu?

U Dalmaciji do sada nije prodana niti trećina hotelskih kreveta u špici, dok Kvarner i Istra bilježe blaži pad bukinga. Presudni će biti turisti koji stižu vlastitim prijevozom i last minute.

Kojim će se smjerom razvijati turistička sezona još uvijek je teško reći. S netom završene turističke burze ITB u Berlinu stigle su informacije o manjem bukingu kod turoperatora za organizirane grupe, što s važnog njemačkog tržišta čini tek trećinu dolazaka. Upravo bi individualni gosti iz Njemačke i Austrije koji će na ljetovanje stići automobilom trebali spasiti sezonu, piše Novi list.

Ono što je sigurno, u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može reći što nam donosi ljeto.
GDJE JE U TOJ PRIČI POLJOPRIVREDA???????????
CRNAC
17.3.2009. 14:05
josip hrala , jel tonaj iz čađavice što je dužan skoro svakom poljoprivredniku u onom kraju i što je imo silose pa ih je prodao žitu osijek pa sad mora u viroviticu voziti kukuruz , ....ako je on predsjednik hss onda bomozi bože seljacima
crna guja
17.3.2009. 12:40
znate u čemu je problem kada recimo izaberu drugu stranu opet ne dođu pošteni i sposobni pa u čemu je razlika.
dr. ivo drugi
17.3.2009. 12:25
Građanima je zajamčeno pravo na slobodno udruživanje radi zaštite njihovih interesa ili radi zauzimanja za socijalno, gospodarska, politička, nacionalna, kulturna ili druga uvjerenja i ciljeve. Građani mogu slobodno osnivati političke stranke, sindikate i druge udruge. Sloboda udruživanja temelj je političkog sistema utemeljenog na priznanju pluralizma i interesa. Sloboda udruživanja građana u političke stranke uvjet je djelotvornog funkcioniranja djelotvornog političkog sistema koji se temelji na natjecanju političkih stranaka koji svoj izraz dobiva na slobodnim izborima.

dr. ivo drugi
17.3.2009. 12:22
"ali oni su realna snaga na terenu"
nažalos tu realnost im osigurava ljudski strah, strah za radno mjesto, radno mjesto članova obitelji, jer rad im je potreban da prežive, a dok se i za najobičniji posao gleda na podobnost, ljudi su se spremni odreći svoje osobnosti da bi dobili posao, a oni koji još i rade spremni pognuti glavu, i samo se nadati boljem sutra kao i dobitku na lotu.
A o dobitku svi maštaju, a koliko nas uplati listić?

Tako i na izborima, koliko se ljudi odluči izabrati drugu opciju, ako ovi nevaljaju, izaberimo druge, ma koji oni bili, dajmo im realnu priliku da nešto naprave, pa tako dalje sve dok ne povjerimo upravljanje našim životima SPOSOBNIMA A NE PODOBNIMA.
LUK I VODA
17.3.2009. 12:22
TKO JE LUD NEKA GLASA ALI DOK NE DOĐU NEKI NOVI MLADI LJUDI NIŠTAAAAA,ALI MISLIM U SABOR JER SVEJEDNO JE AKO GLASAŠ ZA BILO KOGA KADA ONI ISTI SJEDE TAMO.SAMO NOVE SNAGE INAČE TONEMO!!!!
crna guja
17.3.2009. 12:01
ajmo ljudi realno HDZ-e ima svu infrastrukturu novce, položaje,sustav što znači vojsku ,policiju, državnu upravu , tajne službe uplašen narod kojemu je jedino bitno da radi i zadrži posao ljude na lokalnoj razini koji znaju što moraju žrtvovat da bi ostali na vlasti možemo mi njih vrieđati ,pljuvati ali oni su realna snaga na terenu.
xxll
17.3.2009. 7:36
ALI POGLEDAJTE JEDAN KOMENTAR, TAJ STVARNO POKAZUJE PRAVU SLIKU DANAŠNJICE!!!!!!!

16. ožujak 2009 4:34
Kakav bi on bio HDZeovac da ne KRADE. Izbacili bi ga iz stranke.

NORMALNO, RIJEČ JE O LUKI BEBIĆU ODNOSNO HDZ-U.
tomislav
17.3.2009. 7:13
Lijepo neko mjesto Pitomaca. Tamo je zamislite negdje `60-tih predsjednik opcine bio Djuro Kirin pok. iz Kladara. Ja ga se sjecam ali nije bilo takvih stvari cak ni onda. Ovo je wilde west na croato nacin. To se moze zahvaliti sanaderu koji je glavni sef.
rubenko
17.3.2009. 4:34
Što, ne razumijem!? U 21. stoljeću Pitomača grad straha??? Jopin feud?? Policija u rukama jednog čovjeka!!!???Mislim da se i s tim pretjeruje!?Pa ako je takva strahovlada onda su ovi mladi ljudi što osnivaju ogranke SDP-a j u n a č i n e!
Sviđa mi se ono od Danice: Crveni vjetre puši...
marshall
16.3.2009. 23:55
dakle što o hdzeju i hssu? čega se pošten srami time se budala..........
miha
16.3.2009. 23:50
Ma nije to istina, izmislili novinari...pa to su ozbiljni ljudi, i jako bliski, normalno je da su zajedno, prirodno štoviše. Vjerodostojni i pošteni. Ne daj bože da bi Zdravko bio dožupan, to se nisu dogovorili.
ma hajd da se dogovaraju, ali da smatraju kako smo svi budale? Jesu li u pravu?
jopa1234
16.3.2009. 23:28
Pitomača se posljednjih godina prometnula u mjesto straha, opće nesigurnosti i nasilja.
Postalo je normalno da lokalni štemeri premlaćuju sve koji im dopadnu šaka, da se potežu pištolji, noževi i bejzbolske palice, a da sve prolazi uz pokoju prekršajnu prijavu, zaboravne svjedoke koji se ničeg ne sjećaju ili žrtve koje su upravo tog kobnog dana pale niz stepenice.

- Za ovakvo stanje u Pitomači najodgovorniji je čelnik županijskog HDZ-a Josip Đakić, koji je stvarni gospodar ovoga kraja i čovjek bez čijeg se blagoslova u Pitomači ne može ništa napraviti. On je, zapravo, glavni kadrovik u policiji, sudstvu i drugim državnim tijelima - bio je jučer izravan Dijaković.

Jedan od pitomačkih uglednika, koji se boji otkrivati identitet, tvrdi jučer kako su ključni ljudi u pitomačkoj i virovitičkoj policiji izravno birani Đakićevom voljom. - Ti policajci znaju da će ostati bez posla ako pokažu zube. Zbog toga se i događaju stvari kojih se obični mještani Pitomače srame. Ljude se premlaćuje, pa i njihove kolege policajce, ali prekršajne su prijave jedina i krajnja konzekvenca takvog ponašanja - kaže poznati Pitomačanin.
NAJPRIRODNIJA KOALICIJA PRODUŽIT ĆE OVO STANJE
www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,1,8,grad_straha,57473.jl
mastermind
16.3.2009. 23:21
BBB al zato su sad postali koaliranjem sa starim komunjarama! haha;)
B-B-B
16.3.2009. 23:08
Ta koalicija je nešto najprirodnije što se moglo dogoditi, nikada seljaci nisu bili komunjare a što bi vi htijeli ?
dr. ivo drugi
16.3.2009. 22:43
pljačke
dr. ivo drugi
16.3.2009. 22:40
ti ogranci SDP-a koje Danica spominje, čuje se glas da sve redom iznevjereni članovi Hss-a
nije izbor baš ni promjena stranke dovoljno je da se digne glas i kaše JASNO I GLASNO - JA SAM PROTIV .. plačke, korupcije, podobnosti ..
dalton
16.3.2009. 22:38
Evo i mene! Primih vijest o koaliciji hdz/hss i to s olakšanjem. Sada se zna ko s kim ide. Kod mene su ostaci ostataka hssa ali to močnom hdzu nije važno, dobiva ime i nada se i izbore. Biti će veselo!Srljamo dolje!
miha
16.3.2009. 22:18
Danice red bi bio da HDZ izgubi zbog svega što si nabrojala, samo nemoj SDP-u stavljati u zadatak isto, to neće moći SDP, to trebaju svi početi, a to je već teže. Ali da treba početi treba!
Danica
16.3.2009. 22:13
Ma koja koalicija!? Neprincipijelna! pa SDP ogranci niću kao gljive pposlije kiše! HSS si je potpisao smrtnu presudu - čelični je to zagrljaj HDZ_a! Smrtonosan! HSS bi sam dobio još koji glas ovako koalcija DDZ-HSSdobiva glas poljo-tajkuna i pijanog seljaka koji je izbubio kontakt sa stvarnošću!
A potencijal SDP-a je nemjerljiv - i sam će pomesti lopove i prevarante, one koji su prodali zemlju i ZEMLJU, vodu, šume, upropastili poljoprivredu otvarajući vrata za uvoz svega i svačega- od paprike na dalje!
Crljeni vjetre puši, HDZ i HSS otpuši...bit će lakše svakoj poštenoj duši!
miha
16.3.2009. 21:38
e vojskovođo s palicom, badava je larmati protiv gluposti, kad je ona podignuta na pijedestal vrijednosti. Ljudi se svojim nekaraktrom ponose, oni su prilagodljivi trenutnoj situaciji, oni vide, oni su bili malo ustaše, malo seljaci, malo prodane duše, malo veliki pljačkaši. To su vrijednosti koje birači prepoznaju i za njih glasaju. Nije samo glupost postala vrijednost, sad je i beskarakternost postala moralna vertikala.
marshall
16.3.2009. 21:29
obično se veli, miha, što smo izabrali to i imamo. ma ja se ne mogu složit s tim da ako je netko izabrao novokradca i (slažem se) gnjide da to trebam trpjet slijedeće četiri godine. pa nećemo živjet kao kornjače da sve nadoknadimo. i, da ne zaboravim, gujavice, sve si ti to lijepo rekao-interes, dobrotvorna org. i slično, ali čovječe ja j.. onog tko glasa za nekog tko treba za sebe riješit kartaški dug kod šuleta ili kakove druge perverzije. eto, to moram reć pa i ako nije korektno na ovim stranicama.
miha
16.3.2009. 21:20
Ima guja pravo, u njihovom svijetu je to mudrost i kako ono kaže "koalicijski potencijal"? prevedeno na narodski: gnjide. Ali ne treba kritizirati nečije pravo da se time ponosi.
crna guja
16.3.2009. 21:17
pa čekaj marshall kao prvo politika nije dobrotvorna udruga bavljenje politikom znači interesno udruživanje građana radi realizacije određenih ciljeva. kao drugo ja na tvom mjestu nebih odmah nakon objavljene informacije o koaliciji cinično expresno reagirao sa komentarom na skupinu lupeža kako ih ti imenuješ blago rečeno . Ti isti ljudi vide i svjesno reagiraju na odnos snaga na županiji pa ćemo vidit kom opanci kome obojci poslije izbora .
marshall
16.3.2009. 21:03
pa ak je po tebi gujavice ok da se prostituiraju, bez obzira što ništ nisu napravili, a samo da bi svoju guzu ostavili "na toplom", onda si u pravu! lijevi tako neće, a mislim da niti ne trebaju dobiti vlast. a osobno, ne znam zašt su ih crveni moljakali k sebi, ja novokradecu, krali i black dijakoviću ne bih dozvolio niti da skupljaju pseći izmet po gradu. fuuuuuuuuj.
crna guja
16.3.2009. 20:23
pa gospodo ili drugovi jopa je pametniji od crvenih pa zna što mora žrtvovat da bi ostao na vlasti dok gospoda crveni to ne shvaćaju e pa baš zato koalicijski potencijal im je ravan nuli i zato gube izbore .
marshall
16.3.2009. 20:10
šta, kaj, ča ili što?????????????? još nitko nema komentar na ovu prostituciju?? "gospe moja ako si u stanju - uzmi ovu šestoricu a vrati bilo kog ili što!!". jadno, mizerno, vulgarno, odurno, otužno, grozno, zbljuvano, smradno!! E, PA DANAS NIKAKO NE BIH VOLIO BITI ČLAN HRVATSKE SELJAČKE STRANKE. istina je kaj su rekli stari: i ispod dna ima dno.


Još iz kategorije Politika