Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Politika

HDZ i HSS maknut će haeselesovce iz županijskih fotelja

  Dragutin Šantoši/Večernji list           29.09.2010.         3267 pogleda
HDZ i HSS maknut će haeselesovce iz županijskih fotelja

Dva mjeseca nakon što je tročlana županijska koalicija spala na dva politička partnera, a Josip Đakić, predsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a pozvao haeselesovce da, zbog izlaska stranke iz koalicije na državnoj razini, na županijskoj razini podnesu ostavke ili napuste HSLS i zadrže funkcije, stanje se ne smiruje.

Kuhinja

Vladajuća koalicija HDZ-a i HSS-a je na međustranačkom vijeću Županijske skupštine predložila da se na prvoj radnoj jesenskoj sjednici odluči o smjenama haeselesovaca u županijskim odborima i komisijama, upravnim vijećima javnih ustanova i agencija te gotovo svim školskim odborima.

- To što se sada događa rezultat je zajedničke političke kuhinje HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, pa što su zajedno "kuhali" neka to sada i kušaju. Riječ je  o političkom neznanju koje će ih stajati - izjavio je je Zvonimir Šimić, šef oporbenog HSP-a u županiji i član međustranačkog vijeća.

Dojučerašnji partner HSLS iznenađen je silinom HDZ-a da probleme na nacionalnoj razini rješava smjenama na lokalnoj razini.

- Slična koalicijska vlast postoji u Bjelovaru i Slavonskom Brodu i tamo HDZ nikoga ne smjenjuje. Naši su članovi već dva mjeseca pod pritiskom HDZ-a. Za to vrijeme stranku je napustilo deset članova, koji su zadržali svoje funkcije, a dobili smo više od 50 novih članova. I od mene, kao zamjenika župana, tražila se ostavka, ali je sasvim sigurno neću dati - kazao je Zvonimir Koić, šef županijskog HSLS-a, koji se dvadesetak dana nalazi na bolovanju.

U HDZ-u potvrđuju, pak, da će na prvoj idućoj sjednici Županijske skupštine smijeniti 20-ak haeselesovaca, odbacujući sumnje da se radi o čistki.

Naknade

- O svim tim ljudima mislim najbolje, ali nakon što je HSLS napustio koaliciju, više nema potrebe da zajedno s njima radimo. Kako su došli, tako će i otići. Najviše se bune oni koji će ostati bez mjesečnih naknada od 500 do 800 kuna. Mislim da će u nekim slučajevima struka ipak biti iznad politike, a nitko ne bi trebao ostati bez posla - izjavio je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić (HDZ).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
1.10.2010. 11:27
nešto se događa i u vezi HDZ VPŽ

I KIRO JUBITO POD ISTRAGOM
Dok je bio ministar policije, Kirin dao Fimi-Mediji 26 mil. kuna
guru3977
1.10.2010. 8:17
"HDZ i HSS maknut će haeselesovce iz županijskih fotelja"

čemu onda izbori? opet, da li je normalno da bivši hsls-ovci sudjeluju u vlasti?
mislim da je kerum neki dan relno izajvio što su politčari u hrvatskoj iako je s time obezvrijedio sam sebe.
JE LI došlo vrijeme da se HDZ stavi izvan zakona? Kad ga već tako marljivo krši. Je li vrijeme da se ponište njegovi saborski mandati, zabrani bilo kakva stranačka propaganda, zaplijeni imovina i oduzme pravo sudjelovanja na izborima?
Zvuči radikalno, ali to je prvo što pomislite nakon uhićenja Mladena Barišića, kao službene potvrde postojanja "HDZ-ova reketa". Ako se potvrde tvrdnje Damira Mihanovića, Ivana Mravka i Darka Beuka da je Barišić tražio gotovinske isplate za potrebe stranke i da se HDZ doista financirao na taj način, onda je to najsnažniji dokaz kako je HDZ zločinačka organizacija.

Financirana državnim novcem isisanim preko marketinških tvrtki za potrebe stranke: za njezino financiranje, za plaćanje izborne kampanje, za stranačku propagandu i tko zna što još... Ukratko, za dolazak na vlast i ostanak na vlasti.
Ako je sve to istina, onda valja razmisliti o legalnosti njegova vladanja. Jer, Mladen Barišić, a slijedom toga i Ivo Sanader, nisu taj novac uzimali (samo) za sebe, za svoje prijatelje i ljubavnice, već i za Jadranku Kosor, Vladimira Šeksa, Luku Bebića, Božidara Kalmetu, Andriju Hebranga, Darka Milinovića i cijelu bulumentu koja je sada na vlasti. I koja je došla na vlast zahvaljujući tom novcu. Prljavom novcu.

Lako bi bilo da su Barišić, Jurakica i Sanader taj novac krali za svoj džep. Strpamo ih u zatvor i idemo dalje. Ali kako cijelu stranku strpati u zatvor? Jedno je zaključiti da je HDZ "zločinačka organizacija".
znači po tome svi izbori u hrvatskoj su do sada neregularni?????
zenga2008
30.9.2010. 8:32
Zaista mi nije jasno zašto se svi prave mutavi? Pa ta mjesta su hsls-ovci dobili političkom trgovinom..htjeli su sjediti na dvije stolice i sad moraju maknuti guzu s jedne..i u čemu je tu problem??A što se jadnoh zamjenika župana tiče, ako je na bolovanju, onda molim inspekcije HZZO da izvrše nadzor jer nam bolesni zamjenik župana punom parom nadgleda izgradnju stambeno poslovne zgrade u Slatini kod doma zdravlja, a čujem da je viđen i kako se liječi po slatinskim kafićima ...
bečarina002
29.9.2010. 21:13
zaje.... igre....


Još iz kategorije Politika