Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

HDSSB: Oštro se protivimo dokapitalizaciji tvrtke Šprtski objekti

        17.02.2013.         2381 pogleda
HDSSB: Oštro se protivimo dokapitalizaciji tvrtke Šprtski objekti

Kao nova politička snaga kojoj svakodnevno samoinicijativno pristupa sve veći broj članova, HDSSB Grada Slatine budno prati aktualne političke događaje u Gradu. Naš gospodarski program na kojem intenzivno radimo obuhvaća nove projekte koji će stvarati nova radna mjesta, ali i rješenje problema koje je prouzročila loše osmišljena  investicijska politika aktualne vlasti. Da smo bili u njihovoj poziciji, dobro bi razmislili o modelima ulaganja i gradnji kapitalnih projekata koji su Gradu potrebni, samo da li je bilo vrijeme, za kreditna zaduženja? To potvrđujemo činjenicom da je Slatina danas prezaduženi Grad s najvišom stopom nezaposlenosti od stvaranja hrvatske države.

Oštro se protivimo Odluci  o dokapitalizaciji tvrtke „Športski objekti“ d.o.o. Slatina koju je donijelo Gradsko vijeće grada Slatine. To bi se trebalo dogoditi nakon prodaje starog nogometnog igrališta u visini 50 % prodajne cijene, kako bi se razriješilo pitanje reprogramiranja kredita sa  bankom- vjerovnikom tvrtke, a 50 posto sredstava trebalo bi ostati u proračunu. Riječ je o krajnje neodgovornom i u konačnici upitnom postupku vladajućeg HDZ-a na čelu s gradonačelnikom Ivanom Roštašem i njima pridruženih vijećnika.

Da je vladajućoj garnituri na prvom mjestu interes Grada, ni na kraj pameti ne bi joj bilo donositi odluku koja pogoduje jedino banci u kojoj je podignut kredit od osam milijuna kuna. Podsjećamo da „Športski objekti“ nisu u stanju otplaćivati kredit i da se trenutačno otplaćuju samo kamate. Do lokalnih izbora ostalo je svega tri mjeseca. Kategorički se protivimo prodaji starog nogometnog igrališta i provedbi ove odluke, bez temeljite i argumentirane rasprave, nakon izbora novog saziva Gradskog vijeća.

HDSSB intenzivno se priprema za preuzimanje vlasti u Gradu Slatini. Na izbornom programu radimo slušajući savjete sugrađana koji su očajni i dosta im je bahatog ponašanja vlasti čiji pojedinci misle na birače jedino uoči izbora. Obećavamo vam, dragi sugrađani, da će HDSSB preispitati sve odluke koje je sadašnja vlast donijela oko gradnje novog nogometnog igrališta. Kreditno zadužiti ionako prezaduženi Grad bilo je nemoralno, a ukoliko utvrdimo da se gradnjom novog igrališta netko okoristio, poduzet ćemo sve prave mjere da glavni akteri za to i odgovaraju.

Predsjedništvo HDSSB-a
Grada Slatine

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Ana Borongay
18.2.2013. 15:13
Apsolutno da čovjek ne mora biti obrazovan da bi se bavio politikom. Hrvatski sabor je, primjerice, presjek hrvatskoga društva, a ne Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ili skup članova Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskoga fakulteta. No, žalosno je i ostavlja bez perspektive kada takvi političari zbog svojih privatnih interesa i interesa svoje stranke utječu na zapošljavanje (tj. nezapošljavanje) obrazovanih i kvalificiranih osoba. Mada, kad bolje razmislim, nekako mi se čini da i nije zgorega da političar bude i malo obrazovan. But that`s just me.
mirovnjak
18.2.2013. 13:43
Black: Iz tvojih usta u božje uši. Ja doista ne pratim rad pojedinih stranaka, ali pratim rad vijeća i znam da skidanje prijedloga gradonačelnika u 12 mjesecu koji je bio katastrofalan, napravljena nemjerljiva korist gradu, pa ste to ipak trebali pozdraviti. to je učinjeno zahvaljujući argumentima vijećnika SDP-a svi ostali su ili ćutali ili to podržavali. Za čudo prije je proradila savjest vijećnika HDZ-a nego ostalih stranaka.
Ovaj usvojeni zaključak također je loš, ali daleko, daleko bolji od onog iz 12 mjeseca.
Naravno i tada su jedino vijećnici SDP-a bili protiv i imali amandman koji sam opisao, ali nažalost nije prošao. Prihvaćam informaciju da vas je vaš kandidat za grdonačelnika napustio i da se priklonio HDZ-u. Ništa čudno to je svakodnevna pojava da netko iz HDZ-a prelazi u HDSSB i obratno pa je to teško pratiti. No tehnologija vladanja ostaje otprilike ista.
black
18.2.2013. 12:08
Koliko sam upoznat HDSSB trenutno nema niti jednog vijećnika u gradskom vijeću Slatine, gosp. Janković iz osobnih razloga više nije član HDSSB-a, a to pokazuje i činjenica kako podržava rad gradonačelnika, gosp. Janković je nezavisan vijećnik i kao takav može nešto podržati ili ne, radi se o njegovom osobnom mišljenju od kojega se HDSSB u potpunosti ograđuje, a HDSSB vjerovatno nije reagirao u prosincu na Odluku jer je ona skinuta sa dnevnog reda, stoga nevidim potrebu zbog čega bi se i očitovali.
Poštovani "Mirovnjak" nije dovoljno upućen u rad HDSSB-a Slatine pa kao takav ne bi niti trebao komentirati rad HDSSB-a koji gotovo neprestano ukazuje na probleme u Slatini i učinit će sve na slijedećim izborima kako bi Slatina postala grad iz kojega građani neće odlaziti "trbuhom za kruhom"
mirovnjak
18.2.2013. 9:37
Čudi me da gospoda iz HDSSB ne komentiraju moje pitanje.
Osobno sam slušao prijenos obje sjednice vijeća i oba puta je njihov kandidat za gradonačelnika na prošlim izborimaa sada vijećnik podržao prijedlog aktualnog gradonačelnika, čak sudjelovao u raspravi.
Ova odluka je po onoj narodnoj "Bolje ranjen nego poginuo", jer da nije proradila savjest nekih HDZ-ovih vijećnika i da u 12 mjesecu nije na poticaj SDP-ovaca skinut prijedlog sa dnevnog reda gradonačelnika da se Športskim objektima da staro igralište u naravi, a da ga oni stave pod hipoteku, danas bi banka mogla pokrenuti stečej, oba igrališta zaključati i ne dozvoliti nijedan trening nikome.
Ovo je vijećnik HDSSB takođe podržao, a sada se oni javljaju kao dušebrižnici i niti riječe zahvale onima koji svoju dužnost vijećnika obavljaju u interesu građana.
Naglašavam da je jedino razumna odluka bila da se prihvati prijedlog predsjednika kluba SDP_a G-dina Perića o predstečajnoj nagodbi gdje bi banka ušla u vlasništvo športskih objekata umjesto potraživanja, a da nakon toga grad za neku razumnu cijenu od novog vlasnika športskih objekata kupi igralište. Naglašavam po razumnoj cijeni, a ona je razumna samo ako je daleko ispod visine duga.
stole123
17.2.2013. 23:32
mogli bi se mnogi iznenaditi,kad bi u slatini stvarno zasjeli hdssb ovci osim toga nemoraju biti obrazovani da bi vodili politiku grada, osobno ih podržavam. jedina zamjerka im je što primaju sve u stranku kao sad begovića.
slavujj
17.2.2013. 13:31
"Kreditno zadužiti ionako prezaduženi Grad bilo je nemoralno, a ukoliko utvrdimo da se gradnjom novog igrališta netko okoristio, poduzet ćemo sve prave mjere da glavni akteri za to i odgovaraju."

tako se treba govoriti a ne kao ovaj vaš u današnjoj radio emisiji "Gradskog radija"
vi kao da niste u istoj stranci s njim?
dr. evil
17.2.2013. 11:47
Da Ana B...
To bi bila točna ocjena. Nadam se da se neće približiti željenom cilju.
Ana Borongay
17.2.2013. 11:41
Ništa pametno nije nudio ni HDZ do sada pa su osvajali izbore. Tako će, nažalost, biti i sada sa HDSSB-om. A tko se učlanjuje u stranku? Mogu samo nagađati, no pretpostavljam da je riječ o mediokritetima bez obrazovanja koji se nadaju zasjesti na radna mjesta HDZ-ovih mediokriteta bez obrazovanja koji sada u gradu obavljaju poslove za koje nisu stručni.
dr. evil
17.2.2013. 10:20
Malo mi je to čudno da se HDSSB nada da će osvojiti vlast u Slatini. Na čemu graditi takav optimizam osim na članstvu HDZ-a. A i što mogu konkretno ponuditi. Drveno željezo!
mirovnjak
17.2.2013. 9:43
Mogli ste napisati da podržavate one koji su to u još gorem obliku spriječili na sjednici u 12 mjesecu, gdje je cijelo staro igralište trebalo otići banci. Vidite vijećnici SDP-a su tada uspjeli probuditi savjest i kod nekih HDZ-ovaca koji su prihvatili da se taj suludi prijedlog gradonačelnika skine tada sa dnevnog reda.
Bili su jednako glasni i sada, ali su ostali usamljeni, HDZ-e je sa svojim satelitima izglasao ovaj nešto nešto manje štetan, ali još uvijek sulud potez Rokija, naravno uz protivljenje SDP-ovaca. Čudi me da je navodno vaš bivši vijećnik oba puta podržao prijedlog gradonačelnika.


Još iz kategorije Slatina