Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

HBOR-u je dodijeljen osnovni MAMFORCE© Standard za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja

  hbor           15.05.2017.         1772 pogleda
HBOR-u je dodijeljen osnovni MAMFORCE© Standard za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja

HBOR-u je dodijeljen osnovni MAMFORCE© Standard za obiteljski i rodno odgovornu politiku upravljanja. Standard se dodjeljuje u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje privatnog i poslovnog života“ kojeg financira Europska unija. Cilj projekta je pomoći organizacijama u promjeni stavova, ukazati na stereotipe i uvesti nove oblike organizacijskog ponašanja kroz osvješćivanje važnosti provođenja mjera za usklađenje privatnih i poslovnih obaveza te omogućiti rodnu jednakost pri razvoju karijere i napredovanju.

Jednake mogućnosti profesionalnog razvoja i napredovanja

„HBOR već 25 godina uspješno posluje zahvaljujući stručnosti i visokoj profesionalnosti svojih zaposlenika što ne bi bilo moguće bez vođenja brige o usklađenosti privatnog i poslovnog života. Uključivanje u projekt MAMFORCE pomogao nam je da osvijestimo prakse koje se već provode u HBOR-u i pridonose pozitivnoj radnoj atmosferi te nas ohrabrio da ih zadržimo i dalje razvijamo.“ ističu iz HBOR-a.

MAMFORCE Standard dodjeljuje se organizacijama koje uspješno organiziraju posao i radno okruženje uz poštovanje načela ravnoteže profesionalnog i privatnog života te jednakih mogućnosti profesionalnog razvoja i napredovanja.

Mogućnosti daljnjih poboljšanja

Organizacije prolaze neovisni postupak procjene postojećih politika upravljanja i radnih praksi kako bi dobile mjerljive pokazatelje svog sustava u odnosu na tržište i najbolje prakse. Temeljem procjene svaka organizacija dobije konkretne prijedloge za daljnja poboljšanja na kojima se radi kroz sljedećih dvanaest mjeseci. Nakon implementacije dobivenih prijedloga i revizije provedbe može se ostvariti puni MAMFORCE COMPANY Standard koji se zadržava dvije godine do ponovne procjene.

Nositelj ovog projekta je Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a zajedno s HBOR-om ovom prilikom MAMFORCE standard dodijeljen je i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti i Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo