Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Aktualnosti

Gubitak i podrška: Kako nadvladati tugu, preboljeti gubitak, kako pružiti djelotvornu psihološko-duhovnu podršku

  Suzana Đebro Maričić, Udruga Putokaz Orahovica           14.10.2016.         2959 pogleda
Gubitak i podrška: Kako nadvladati tugu,  preboljeti gubitak, kako pružiti djelotvornu psihološko-duhovnu podršku

U srijedu je u hotelu „Ružica grad“ u Orahovici održano predavanje na temu „Gubitak i podrška“ profesorice i sveučilišne specijalistice za krizna stanja Vanese Šerić. Život svakog pojedinca povremeno je obilježen različitim gubitcima. Nevažno je, radi li se o razvodu, otkazu, invaliditetu ili smrti voljene osobe, faze tugovanja kroz koje prolazi svaka osoba nakon gubitka, jednake su. Unatoč različitim emocijama proces tugovanja ili žalovanja može biti otežan, kompliciran i kroničan, što otvara put depresivnim poremećajima. Ovo interaktivno predavanje približit će vam prva korisna saznanja kako nadvladati tugu,  preboljeti gubitak, spriječiti negativan razvoj žalovanja i kako pružiti djelotvornu psihološko-duhovnu podršku, u uvodnom dijelu nazočnima rekla je Vanesa Šerić, univ.spec.theol.

Organizatori predavanja su Udruga Putokaz Orahovica, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Jaglac, Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica, Udruga liječenih od PTSP-a VPŽ, te UHBDVDR Orahovica kao organizacijski nositelj predavanja. Cjelokupna organizacija protekla je u suradnji s dr. Marijanom Peček – Vidaković, koja je u uvodnom dijelu pozdravila prisutne, te se zahvalila Manueli Jergović na ustupanju hotela kako za ovo predavanje, tako i za sva dosadašnja predavanja.

Udruge u organizaciji zahvaljuju se profesorici Šerić, hotelu „Ružica grad“, svim nazočnima, a posebno dr. Peček – Vidaković koja je uvijek potpora i najčešći idejni začetnik edukacije kroz predavanja za naše građane.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti