Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

Grupacija voćarstva i vinogradarstva HGK-Županijske komore Virovitica

        27.01.2015.         1985 pogleda
Grupacija voćarstva i vinogradarstva HGK-Županijske komore Virovitica

U HGK – Županijskoj komori Virovitica je danas je pod predsjedanjem Josipa Tokića, voditelja Grupacije i voditelja PJ Vinogradarstvo i voćarstvo u PP Orahovica, održana 19. sjednica Grupacije vinogradarstva i voćarstva Županijske komore Virovitica. Sjednici su prisustvovali predstavnici najvećih proizvođača vina i Udruga vinogradara i voćara s područja Virovitičko-podravske županije.Raspravljalo o aktualnom stanju u vinogradarstvu i voćarstvu na području Virovitičko-podravske županije.

Vinogradarstvo i vinarstvo su značajne proizvodnje na području Virovitičko-podravske županije, s obzirom na komparativne prednosti: geografski položaj, klimu, tlo, gdje najveći proizvođači vina: PP Orahovica, Diba Suhopolje, Podrum Vineda Vukosavljevica, Stari podrum Slatina i Vinarija Kufner proizvedu, godišnje, preko 10.200 hl vina prepoznatljive kvalitete.

Na sjednici je istaknuta potreba kontinuirane edukacije vinogradara i vinara, od organizacijsko-tehničkih pitanja, podizanja novih nasada, agrotehničkih mjera, primjeni zaštitnih sredstava i dr., kao i razmjena iskustava s drugim proizvođačima, u cilju postizanja što većih prinosa i bolje kvalitete vina.

 Donijeta je i odluka o zajedničkom nastupu članova Grupacije na 20. jubilarnom „Viroexpu“, Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 27. veljače. – 01. ožujka 2015. god., „Zelenog silvanaca“ u Orahovici 7. – 9. kolovoza 2015. god., „Agroexpa“, sajma agroproizvoda i opreme u Virovitici, krajem kolovoza, te na ostalim promo-manifestacijama, u organizaciji i uz potporu, u granicama mogućnosti HGK – Županijske komore Virovitica.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica