Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Aktualnosti

Grijanje u Virovitici “preko noći” skuplje enormnih 95,45 posto

  S.Kadić/Glas Slavonije           29.09.2013.         4457 pogleda
Grijanje u Virovitici “preko noći” skuplje enormnih 95,45 posto

Poskupljenje od 95,45 posto za grijanje u sadašnjoj situaciji veliki je udar na džep Virovitičana pa će ga plaćati skuplje nego Zagrepčani. Na to je na sjednici Gradskog vijeća upozorio Siniša Prpić, vijećnik i predsjednik Hrvatske stranke pravne države iz Virovitice.

- Dobili smo informacije od predstavnika stanara da je veliko poskupljenje jednostavno nepodnošljivo, a riječ je o 800 do 1.000 korisnika grijanja koje grije pet kotlovnica u zgradama Virovitice. Za jedan stan od 70 kvadrata u siječnju potrošilo se 1.000 kuna, sada će to biti 1.950,45 - kaže Prpić naglasivši da građanima neće pomoći ni razdjelnici za toplinsku energiju koji štede energiju i za tridesetak posto.

Na aktualnom satu u srijedu pitao je gradonačelnika Ivicu Kirina (HDZ) čemu poskupljenje, ali nije dobio konkretan odgovor. Samo je Zvonko Kožnjak, direktor poduzeća Plin VTC, objašnjavao kako su energenti skuplji, a oni nekoliko godina nisu dizali cijene.

Neslužbeno doznajemo da je Plin VTC od Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera) tražio poskupljenje u iznosu od 123 posto, ali im to nije odobreno.

Da je grijanje skuplje tvrdi i umirovljenik Zvonimir Smolić. Do sada mu je najveći račun bio 800 kuna i to početkom godine. Za istu potrošnju u sljedećem razdoblju očekuje račun od 1.500 kuna, što je veliki udar na njegov džep.

- Ogorčen sam, ali u mojoj zgradi imamo umirovljenika koji imaju samo 1.600 kuna mirovine i gotovo sav iznos otići će im na plaćanje grijanja, a to je sramota - kaže Smolić.

Nisam ja odobrio poskupljenje nego Hera

Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik, kaže kako će napraviti model za građane jer stanari moraju znati što sve plaćaju i što su zakonski propisani troškovi, a što je mimo toga.

- Postoji nekoliko rješenja: da toplinska energija i dalje ostane u nadležnosti Plin VTC-a, da se odvoji ili da korisnicima zgrada predamo natrag toplinske kotlovnice, ako je to moguće, pa neka se sami brinu o njima. Ja sam na strani građana, a oni neće biti taoci gradskih tvrtki. I na kraju, Hera je odobrila poskupljenje, a ne ja - zaključio je Kirin.

 

S.Kadić/Glas Slavonije

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

MACAN
4.10.2013. 11:13
ajde dajte više ban fitilju i ovom bać jozi (vrijeđanje, trolanje, skretanje sa teme), jel nevidite da mole za ban, registrirajte se na forum.hr pa tamo probajte se ovako razgovarat, malo da vas nauče nečemu.
atma
3.10.2013. 13:59
Predlažem da se držimo teme članka, a ne međusobnim osudama.
bać joza je već poražen argumentima!
fitilj
3.10.2013. 13:50
@nadakon nema na čemu, jer da se držiš pravila portala to se nebi dogodilo.

Piši na komentare i o mojim komentarima što želiš, nema nikakvih problema, ali se drži nika kojeg komentiraš!
nadakon
3.10.2013. 13:33
Fitiljko hvala lijepa i no comment...
fitilj
3.10.2013. 13:27
@nadakon šupčino jedna blesav, da si glupsom per exselanse i nadicin potrčko to sam znao ali nisam vjerovao da si tolika kretenčina i idiot koje nezna čije komentare komentira.

Šupčino jedna blesava

nadakon
3.10.2013. 13:18
Bać joza nemojte vi sada otići sa ovog portala radi gos.tota..svi tu znaju kakav je on i sve što vi mislite o njemu to misli i velika većina komentatora ovog portala..nemojte odgovarati na njegove komentare i to je njemu gore nego da se sukobljavate sa njime jer on to voli tako da može vrijeđati ljude po svim osnovama..meni puno vaših komentara ne odgovara ali vas poštujem jer u njima nema vrijeđanja..vi to napravite onako lijepo i kulturno iako je vidljivo za koga navijate..mislim da bi u svojim komentarima trebali biti isto kritični prema svima i sve pokuditi ili pohvaliti zavisi šta su u tom trenutku učinili..mislim da bi vaš pristup trebao biti takav s obzirom na vaš položaj jer kako sam vam rekao u prošlom komentaru vi morate razmisliti i o drugi političkim opcijama..jer i pripadnici tih opcija dolaze kod vas..lijep pozdrav i nadam se da ćete se predomisliti i dalje ostati komentirati na ovom portalu..
fitilj
3.10.2013. 12:54
@bać joza sve bi možda bilo drugačije, pa i tvoji komentari da ti je prije nego što si počeo pisati komentare pod ovim člankom na pamet palo što na tu temu kaže Sveto Pismo (Luka 11, 46) “Jao i vama, zakonoznanci! Tovarite na ljude terete nepodnosive, a sami ni da ih se jednim prstom dotaknete.”

bać joza
3.10.2013. 12:48
Poštovani!

Ponoviti ću još jednom. Vaše komentare kao i članke nema smisla komentirati. Pretjerali ste u vrijeđanju na osobnoj, političkoj i svakoj drugoj razini, pa mislim da nisam dio vašega kruga.

Makar sam nekoliko puta odustajao od komentiranja na ovom portalu i vraćao se, imam osjećaj da više nema smisla zbog pojedinaca koji ne komentiraju određeni članak, nego samo napadaju i vrijeđaju. Pretpostavljam da to nije smisao niti ovoga portala a niti nas koji čitamo i javljamo se. Prema tome.

Mislim da sam završio priču s vama, ali mislim i na jedno vrijeme s ovim portalom.

Pozdrav!
fitilj
3.10.2013. 12:39
@bać joza drago mi je da se slažeš s mojim komentarima.
bać joza
3.10.2013. 12:19
Poštovani!

Samo izvolite, no ja vaše komentare neću komentirati!

Pozdrav!
fitilj
3.10.2013. 12:07
@bać joza od volje ti kao Šokcu post.

Budući da mi je životno moto; Qui tacet, consentire videtur. Onaj koji šuti, čini se da pristaje. ne mogu ti ispuniti želju.

Osim toga zlo i njegove pristaše treba suzbijati na svakom koraku, a šutnja na tvoje komentare bi bila znak odobravanja!
bać joza
3.10.2013. 11:41
Poštovani!

Budući da više ne komentiram vaše komentare, volio bih da to bude obostrano!

Pozdrav!
fitilj
3.10.2013. 10:20
@bać joza glupost i dokaz tvoje socijalne neosjetljivosti prema socijalno ugroženim građankama i građanima Vitovitice i vjernicima čiju sudbinu ne dijeliš ne izlazi kroz zatvorena usta!

No ti si uporan u dokazivanju svojih sklonosti da pljuješ po žrtvama, umjesto da se kritički osvrneš na nepravdu koja im se nanosi!
bać joza
3.10.2013. 10:05
Poštovani!

Sve je već rečeno! Ljudi se već griju!

Pozdrav!
Mate Vukušić
3.10.2013. 9:45
"Dobro pogledajte tko je napisao ovaj članak koji izaziva bespotrebnu buru."............!!!!!!!????????

baćjoza, dobro sam pročitao tko je napisao ovaj članak...i ??
kišni
3.10.2013. 7:33
pa kak će prehraniti sve te uhljebe ako ne povećaju cijenu plina, a sa druge strane neka se plin vrati u sustav virkoma pa će imati novca i za onu ružnu zgradu kraj stare kavane.
fitilj
2.10.2013. 11:14
@općinaSlatina svi oni koji misle svojom glavom i svojim mukotrpnim radom zarađuju za život misle suprotno od onoga što misli @bać joza.

To je razlika između onih koji moraju zaraditi za svakodnevne potrebe, pa tako i za skuplje enormno 95,45 postotno poskupljenje grijanja i onih kojima kao bać jozi i njegovim branjenicima sve pada doslovno "s neba".

Na kraju krajeva gdje si čuo da vjeran pas grize ruku gospodara koji ga hrani!
bać joza
2.10.2013. 8:58
Poštovani!

Vi si čitajte kako hoćete, jer svi mi čitamo kako hoćemo!

Pozdrav!
općinaSlatina
2.10.2013. 8:08
Pozdrav!

@ bać joza Sad primjetih da je otišlo dva upisa pa ću ovim putem dodatno pojasniti da možda nije uredu da se tako kako vi kažete "između redaka" nabacuje neka sumnja u vjerodostojnost kako autora tako i Glasa Slavonije s kojeg je tekst prenesen.

Pozdrav!
općinaSlatina
2.10.2013. 6:49
Pozdrav!

Kriva je Jagoda i ljuta jer je i ona mogla imati neko grijanje da se njen gazda više brine o svojoj kravici nego što se petlja i svašta pametuje i laprda tamo gdje mu nekad nije baš i mijesto.

@joza Da možda ne insinuirate da onaj drugi portal služi za dezinformacije, kako bi onda tek nazvali potpisnika teksta??

Pozdrav!!

općinaSlatina
2.10.2013. 6:46
Pozdrav!

Kriva je Jagoda i ljuta jer je i ona mogla imati neko grijanje da se njen gazda više brine o svojoj kravici nego što se petlja i svašta pametuje i laprda tamo gdje mu nekad nije baš i mijesto.
@joza Da možda ne insinuirate da onaj drugi portal služi za dezinformacije, kako bi onda tek nazvali potpisnika teksta
bać joza
1.10.2013. 23:41
Poštovani!

Upravo ste rekli jednu veliku istinu, no koga to briga! Bitno je da se napada! Nisi važni argumenti, nije važno zapravo ništa. Bitno je da se napada, a Kiro je za sve kriv!

Pozdrav!
mikeš07
1.10.2013. 23:21
Ja bih drage volje saasuo drvlje i kamenje na gradsku vlast,ali me na sreću ovo poskupljenje ne zahvača,jer imam čisto privatno organozirano grijanje.Istina da me više košta nego ove pogođene poskupljenjem ,ali valjda sam si sam kriv što nisam na vrijeme bio podoban da bi zaslužio stan sa grijanjem.
atma
1.10.2013. 22:58
S odobrenim iznosom novih tarifnih stavki PLIN VTC
d.o.o. može u 2013. godini očekivati povećanje ukupnog prihoda od 60% u odnosu na ukupni prihod u 2012. godini ostvaren prema dosadašnjim iznosima tarifnih stavki.

Nije loše, zar ne?
siniša prpić
1.10.2013. 22:37
Vjerujmo struci, a ćini se da je @atma taj......

A možemo i Pervanu......
youtube.com/watch?v=cJfZMApQcZw
bać joza
1.10.2013. 22:19
Poštovani!

Tekst je prenešen s jednoga drugoga virovitičkog portala. Pitam se kojem portalu vjerovati. Eto, to je naša muka!

Pozdrav!
atma
1.10.2013. 22:00
@bać joza

Vidi se da Vam dobro ide posao glasnogovornika Zvonka Kožnjaka. Problem je u tome što za navedene tvrdnje ne postoji niti jedan dokaz. Kako argumentirate tvrdnju za prosječno poskupljenje od 55%?

Možete li osporiti da povećanje cijene toplinske energije (tarifni element energija) sa 0,22 kn/kWh na 0,43 kn/kWh nije poskupljenje od 95,45%?

Možete li osporiti da povećanje cijene toplinske energije (tarifni element snaga) sa 18 kn/kWh/mj na 22 kn/kWh/mj nije poskupljenje od 22,22%?

Ako ova zima bude ista kao i prošla i ako se stanari u zgradama budu grijali na isti način kao i dosad, kako je moguće da će računi za grijanje poskupjeti prosječno 55%?

Nadalje, gdje je argumentacija da je cijena energenta, prirodnog plina od 2008. godine do kraja 2012. godine porasla za čak 136%? Zar moramo u to slijepo vjerovati????

Odakle taj podatak od 136% ?????

Ovo je činjenica!!!
PLIN VTC d.o.o. tražio je od HERA-e povećanje cijene toplinske energije (tarifni element energija) sa 0,22 kn/kWh na 0,52 kn/kWh što je poskupljenje od 136,36% koje nije odobreno.

I zato @bać joza nije pametno pričati napamet jer nismo baš svi bedaci kao što nas želite prikazati.

Dakle! Mir s Vama!
sugrađanin
1.10.2013. 19:43
Ma ovo je sramota,neka probaju oni (koji dižu cijenu) živjeti sa tako malo novca,a ne voziti auto firme,gorivo,mobitel... Nisu dugo dizali cijene,hahahaha i odma 95 %
bać joza
1.10.2013. 19:15
Poštovani!

U Virovitici je počela sezona grijanja, a djelatnici Službe toplinske energije tvrtke Plin Vtc danas su na zahtjev predstavnika zgrada kolektivnog stanovanja uključili sisteme grijanja u još nekoliko zgrada. U vezi s grijanjem toplinskom energijom direktor tvrtke Plin Vtc Zvonko Kožnjak opovrgao je glasine da će računi za grijanje građanima poskupjeti za više od 95 posto već ističe da će u prosjeku građanima taj energent poskupjeti za oko 55 posto.

Zvonko Kožnjak ističe kako je cijena energenta, prirodnog plina od 2008. godine do kraja 2012. godine porasla za čak 136 posto, a da se za to vrijeme u Virovitici nije dizala cijena isporuke toplinske energije, uostalom kao i u mnogim hrvatskim gradovima u kojima su poneki distributeri zbog nemogućnosti rentabilnog poslovanja otišli u stečaj.

Dakle!

Pozdrav!
Nikola Huljak
1.10.2013. 0:36
bać joza mir s tobom
bać joza
1.10.2013. 0:19
Poštovani!

Zadnji komentar razumiju samo oni koji čitaju između redaka!

Pozdrav!
općinaSlatina
30.9.2013. 23:47
Poštovani!

Već za par dana ili već sljedeći mjesec očekujem smanjenje koje će biti zasluga zna se već koga malo pljuvanja po vladi, eto oni su krivi a mi vas spašavamo i pomažemo. Malo smo skupili za neki tamo kredit sredili prostorije koja večera i to je to.
I taj spin će biti potrošen a naplaćen od tzv. "stoke sitnog zuba" i idemo dalje.

Oni bi da "idu dalje" a mi mislimo da ih treba zaustaviti.
Stavimo točku na pljačku.

I kakve ima veze potpisnik članka s komentarima nije da se njega napada a vi ga kao prijateljski branite.

Pozdrav!
karlo01
30.9.2013. 23:32
“Zaustavite Reuters”
nadakon
30.9.2013. 23:06
Bać joza tvojem cinizmu zaista nema kraja..radi odbrane onih koje uporno braniš ti skrećeš pažnju na onoga tko se usudi napisati da će u vtc strašno puno poskupjeti grijanje..stvarno se od tebe može svašta očekivati..
bać joza
30.9.2013. 22:55
Poštovani!

Nakon svih ovih umnih rasprava i komentara čovjek nema što dodati. Možda ipak samo jedna rečenica.

Dobro pogledajte tko je napisao ovaj članak koji izaziva bespotrebnu buru.

Pozdrav!
atma
30.9.2013. 21:34
@stole123
Mene samo zanima po kojoj cijeni će VTC PLIN obračunavati toplinsku energiju budući da je HERA odobrila povećanje cijena nakon stupanja na snagu Zakona o tržištu toplinske energije. Po tom istom Zakonu HERA regulira djelatnost proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom samo onih energetskih subjekata čiji je toplinski sustav svrstan u skupinu centralnog toplinskog sustava, dok su samostalni i zatvoreni toplinski sustavi (a samo takvi i jesu u Virovitici), prepušteni tržištu i tržišnoj utakmici. Jesam li bio dovoljno jasan?
karlo01
30.9.2013. 21:33
San o uvođenju razdjelnika koji će umanjiti cijene grijanja, trajao je kao san ličkog mede.Investicija koja je puno obećavala , rasplinula se u kratkom vremenu !
stole123
30.9.2013. 21:00
atma kakav će onda biti kraj, možda je bolje da svi masovno otkažu grijanje možda bi tada netko i razmislio,
atma
30.9.2013. 20:40
@stole123
HERA je bila "velikodušna", ali nije to kraj priče. Tek smo na početku ....
atma
30.9.2013. 20:37
@MACAN
Govorimo o cijeni toplinske energije za stanare u zgradama sa zatvorenim toplinskim sustavom (kotlovnica sa distribucijskom mrežom duljine do 2000 m i do 500 priključenih potrošača).
stole123
30.9.2013. 20:26
atma pa to ispada da bi trebali biti zadovoljni sa poskupljenjem od 95 posto mene nebi iznenadilo da su tražili poskupljenje od 500 posto a hera im odobri 400 posto, kod nas je sve moguće pa čak i drvena peć, zar ne i građani trbaju biti zadovoljni sa poskupljenjem moglo je biti i više ali eto imamo heru koja štiti interese građana,stvarno bi trebali biti sretni, pozdrav
MACAN
30.9.2013. 20:18
Pa ali to znaci da su ipak imali jeftiniji plin, jer za kucanstva je 0,32 bas si gledam racun ne?
atma
30.9.2013. 16:42
@macan
Raspolažete krivim "ulaznim podacima"!
0,22 kn/KWh otišlo je odlukom HERA-e na 0,43 kn/kWh što je poskupljenje od 95,45%, zar ne?

PLIN VTC tražio je povećanje cijene sa 0,22 kn/kWh na 0,52 kn/kWh što bi bilo poskupljenje od 136,36%, ali na sreću HERA to nije odobrila.
atma
30.9.2013. 16:31
@vidivraga
Odgovor na Vaše pitanje o odvajanju definirano je Zakonom o tržištu toplinske energije na sljedeći način:

Krajnji kupac, na zajedničkom mjerilu toplinske energije, može se izdvojiti iz zajedničkog toplinskog sustava uz ispunjavanje sljedećih uvjeta:
1. ishođenje pisane suglasnosti za izdvajanje s toplinskog sustava temeljem odluke većine glasova suvlasnika koja se računa po suvlasničkim dijelovima, a ne po broju suvlasnika unutar zgrade/građevine,
2. nakon pribavljene suglasnosti iz točke 1., pisanu suglasnost za izdvajanje iz zajedničkog toplinskog sustava ovlašteni predstavnik suvlasnika dužan je ovjeriti i dostaviti kupcu,
3. radovi za izdvajanje samostalne uporabne cjeline krajnjeg kupca iz zajedničkog toplinskog sustava smatraju se jednostavnim radovima koji se mogu izvoditi bez lokacijske dozvole i akta kojim se odobrava građenje, a u skladu s glavnim projektom, izrađenim po ovlaštenom inženjeru,
4. izvođenje radova za izdvajanje samostalne uporabne cjeline iz zajedničkog toplinskog sustava može izvoditi izvođač koji ispunjava uvjete za obavljanje tih djelatnosti prema posebnom zakonu,
5. nakon izvedbe radova za izdvajanje samostalne uporabne cjeline iz zajedničkog toplinskog sustava izvođač je obvezan izraditi izviješće o izvedenim radovima i dati pisanu izjavu da su izvedeni radovi sukladni glavnom projektu i pravilima struke za ovu vrstu radova,
6. po završetku radova za izdvajanje samostalne uporabne cjeline iz zajedničkog toplinskog sustava i njihovu pregledu, projektant glavnog projekta obvezan je dati izjavu da su izvedeni radovi sukladni glavnom projektu i pravilima struke za ovu vrstu radova,
7. izjave izvođača i projektanta čuva upravitelj zgrade/građevine i obvezni su dio obavijesti opskrbljivaču energije o izdvajanju samostalne uporabne cjeline iz zajedničkog toplinskog sustava,
8. nakon provedenog postupka izdvajanja potrebno je izvijestiti opskrbljivača toplinske energije. Izvješćivanje i dostava dokumentacije iz točke 7. obveza je kupca.
MACAN
30.9.2013. 13:29
koliko ja znam sa 0,32 lipe po "nećemu" je otišlo na 0,42 lipe, nije duplo al je negdje 30% više, ne?
fitilj
30.9.2013. 12:39
To je isto kao i sa Telekomom, ili HEP-om koji koriste naše krovove za svoju mrežu i umjesto da za to plaćaju naknadu još nas pljačkaju na obračunu!
UooH
30.9.2013. 11:58
@vidivraga da tako je, ja mislim da bi oni tebi jos trebali placati za rizik sto zivis u zgradi u kojoj je grijanje na plin. Ja cu isto traziti da mi plate sto u kuci imam plin a to je potencionalna bomba.
A ako mi neplate idem u neku zgradu gdije je grijanje na neku solarnu energiju.
vidivraga
30.9.2013. 10:52
ma super su. naplačuju paušal i još poskupljuju grijanje... kako mi u zgradi koja ima kotlovnicu možemo otkazati grijanje od plina vtc?! ajde netko neka odgovori na to pitanje... i kako oni mogu imati kotlovnicu u nečijoj zgradi i još tražiti paušal.... a to što je zgrada potencionalna bomba... nema veze...
općinaSlatina
30.9.2013. 10:32
Poštovani!!

Starac bi kucao na kriva vrata. Sorry stari takav tu ne živi.

Pozdrav!
fitilj
30.9.2013. 8:41
@bać jozapreispitaj molim te koje su sličnosti i razlike između tvojih komentara i komentara koje bi mišljenja sam smio napisati jedan svećenik, kao istinski i vjerodostojni sluga Božji!

Svećenici moraju biti suosjećajni, moraju voljeti pomagati ljudima. Uz to moraju biti komunikativni i moraju se lako pismeno i usmeno izražavati. Oni služe kao moralni autoriteti svoje zajednice, pa se moraju ponašati u skladu s pravilima svoje vjere i služiti kao primjer.

Svećenici se brinu o duhovnim, pastoralnim, moralnim i obrazovnim potrebama pripadnika svoje crkve. Oni organiziraju i vode obrede, kao što su mise, vjenčanja, sprovodi i slično. Svećenici organiziraju i obrede primanja u svoju religijsku zajednicu. Oni se brinu o svojoj zajednici tješeći i savjetujući one koji trebaju vodstvo u duhovnim i svjetovnim pitanjima, pomažu siromašne i bolesne. Svećenici Rimokatoličke crkve, koja je najbrojnija u Hrvatskoj, podijeljeni su na dijecezanske i redovničke. Njihove su dužnosti vrlo često jednake, a razlike su u njihovu načinu života, vrsti rada i crkvenom autoritetu kojem su izravno podložni.

I zamisli sada da se umirovljenik Zvonimir Smolić, ili netko drugi od stanara kojima je nametnuto nepodnošljivo veliko 95,45 postotno poskupljenje, obrati tebi @bać joza i traži savjet i utjehu
tambora
29.9.2013. 22:36
Očito su troškovi uhljebljavanja čelnika velike pobjedničke koalicije veliki. Imaju li i putne troškove plaćene, gdje žive, a gdje su prijavljeni ?
Kad poskupljuje parkiranje ???????????
Koliko godišnje građani Virovitice ( među njima i vrijedni radnici Tvina ,na minimalcu , koji po nekima nemaju potrebe za knjigom i kazalištem ) plaćaju za službene ( koriste se u privatne svrhe ) mobitele kojekakvim sekretaricama i inim zaslužnim dužnosnicima
siniša prpić
29.9.2013. 22:16
Pođimo u miru......
bać joza
29.9.2013. 22:12
Poštovani!

Svatko onaj tko u svom radu vidi i one oko sebe ima dovoljno razloga biti sretan. Nije lako izabrati pravi put, no današnja nedjeljna čitanja nas potiču da ne zaboravimo tko smo i što smo i koji je najbolji put da svijet po meni i po svakom od nas bude bolje. Doista, ovaj svijet je prolazan i darovan nam je samo da u njemu korektnim, poštenim i savjesnim životom ostvarimo vječnost. Tko to ne shvaća, zapravo je izgubio sve.

P.s. Naći će se rješenje i za grijanje, ali neće za ljudsku glupost pojedinaca.

Pozdrav i svako dobro!
siniša prpić
29.9.2013. 21:48
Velečasni, u Gradskoj upravi, kao i u svakoj drugoj tvrtki, postoje ljudi koji znaju odraditi posao. O čelnim ljudima ovisi kojim smjerom će se ići.
Isto je, od Metkovića, pa ako hoćete do Požege i Zagreba ( Holdinga ). Ako se ode predaleko u krivom smjeru, teško to može izvući taj isti koji je i odabrao taj i takav put. Danas, da i hoće, ne može. I ne smije.
Ovo što se zadnjih godina događa, na samo "pedalj" mjesta od crkve Svetog Roka, ravno je kupleraju. Financijskom, naravno. I o tome sam govorio na sjednicama Gradskog vijeća. Ne po kuloarima. Cijenu će možda platiti samo jedan, a ni to nije pošteno. Nemojte ni pomisliti da itko posebno žudi za gradonačelničkom foteljom. Naravno, onaj tko ne želi ništa drugo, do plaće. Pa tako ni ja. Čudni su puti Gospodnji...., o ljudskim, da i ne govorimo.
atma
29.9.2013. 21:40
@bać joza
P.S. važi i za Vas samo Vi toga niste svjesni.
bać joza
29.9.2013. 21:33
Poštovani Siniša!

Nadam se da ćete svojim radom u gradskom vijeću pomoći da se stvari pokrenu u boljem smjeru. Znamo da je stanje u državi takvo kakvo je i doista je umijeće plivati ovim našim putešestvijama, pa i na gradskim razinama.

Možete priznati ili ne, ali i da ste pobijedili na izborima ne bi imali kvalitetnih ljudi da vode grad Virovitica. Možete reći da bi formirali tim koji bi vam pomagao. Naravno, izabrali bi one koji su vam lojalni i dijele vaše političke stavove. I to je u redu. Tako rade svi oni koji predvode zajednicu. Pa to pravo treba priznati i gospodinu Ivici Kirinu i njegovom timu. Kao što vidimo, do sada su dobivali povjerenje građana Virovitice. Kako će biti dalje, vidjet ćemo. Za sada je tako.

Pozdrav!

P.s. Molimo sve komentatore da zadrže kulturu komuniciranja bez vrijeđanja na osobnoj razini, na svjetonazorskoj i svakoj drugoj razini. To traži elementarna kultura. (Naravno, za one koji su toga svijesni!)
fitilj
29.9.2013. 21:22
@bać joza priznaje da nema dovoljno informacija za kvalitetnu raspravu, ali se uporno ušupkava Kiri i onima koji su krenuli u novu pljačku virovitičkih hrađanki i građana!

STRAŠNO, NAPROSTO STRAŠNO, i tako što nosi csvećenićku odoru i propovjeda o moralu i poštenju!!!!
atma
29.9.2013. 21:11
@bać joza
Niste samo cinični već i nedovoljno poznajete problematiku grijanja iz centraliziranih sustava. Bojim se da ne razumijete niti značenje riječi monopol. Bilo bi puno bolje da se držite svoje struke. Vas očite puno ne brine što će stanari morati plaćati dvostruko veće račune za grijanje. No, to je Vaš izbor.
siniša prpić
29.9.2013. 21:11
Velečasni, mnogi ljudi od struke upravo rade na tome da se iznađe riješenje za nastali problem. Nije potrebno ponavljati kao papagaj da se ovo poskupljenje odnosi na stanare zgrada koje imaju kotlovnice.
Kako komentirate kupovanje poslovnog prostora višemilijunskim iznosom ?! Ili činjenicu da zgradu "Žitnice" ( u sklopu Palače Pejčević ) kupuje gradonačelnikov kum ?! Cijena ?! Prava sitnica - 850.000 kn. Bravo za kuma. Spašava čovjek proračun Grada. Ima se, što ćeš.
Ili pak činjenicu da je Državni ured za reviziju dao bezuvjetno mišljenje ( na financijsko poslovanje Grda ), ali pod uvijetom da se izradi Akt kresanja deficita Grada u vrijednosti od 8,5 milijuna kuna ?!
Negdje prije ste mahali tim podatkom, nemajući pojma o stvarnom stanju financija Grada. A on je, jednom riječju, loš. Dodajte tu još jednu malu sitnicu - kredit, iz 2009. s pripadjućim kamatam u vrijednosti od 24 milijuna kuna. Mašala !
Tu je maca popapala jezik.....
bać joza
29.9.2013. 20:55
Poštovani!

Ponavljam ono što se isčitava iz ove vijesti. Poskupljuje grijanje samo u onim objektima za čije grijanje se brine Plin VTC. Prema tome.
Ponoviti ću još jednom. Vlasnici se stanova mogu sami organizirati i samostalno urediti grijanje svojih stanova. Dakle. Preuzmu upravljanje kotlovnicima, nabavom plina, popravcima i svime što je potrebno za normalno i redovito grijanje. Pa gdje je tu problem.

Znam! Reći će te da sam ciničan, ali ono to mogu stvarno učiniti.

Pretpostavljamo da gospodin Siniša Prpić kao gradski vijećnik ima više informacija od nas običnih smrtnika, ali bih očekivao da bude korektan. No, to je njegov izbor.

Pozdrav!
siniša prpić
29.9.2013. 20:48
@atma, hvala na pojašnjenju.
Osobito u komentaru od 29.9.2013. 14:47:52.
Nekima osobito preporučam da ga opetovano pročitaju. Dakle, nisu svi bedasti.
Ono što sam rekao na aktulnom satu, reći ću i sada..., zašto se nije reklo građanima 18.05.2013. da će cijena toplinske energije poskupjeti 95,94 % ?! Isto tako, valja naglasiti da je Plin Vtc. ušao u kredit od više od 8 milijuna kuna odlukom viječnika Hdz-ove koalicije, još u ožujku ove godine. Na posljednjoj sjednici prošlog saziv Grads. vijeća.
Valja dodati da za poslovni prostor, koji kupuje Plin Vtc., a koji se gradi uz Palaču Pejčević, ide 3 milijuna kuna...... Aleluja !!
atma
29.9.2013. 20:38
@bać joza
Poznato nam je da su energenti poskupjeli jer to osjećamo na vlastitoj koži. Plin kao energent je poskupio cca 30%, a toplinska energija skoro 100%. Nismo dobili transparentno obrazloženje tako velikog poskupljenja toplinske energije. Možda da nam Vi pojasnite kao ekspert?
bać joza
29.9.2013. 20:20
Poštovani!

Da li je netko od vas dao konkretan, razborit, kvalitetan i korektan komentar na pitanej grijanja.

Treba reći da poskupljuje grijanje ide samo za one koji se griju kotlovnicama kojima upravlja Plin VTC, a ne poskupljuje za ostale građane.

Divim se i čestitam nekim komentatorima koji za sve okrivljuju izabranu vlast u Virovitici. Vjerojatno je izabrana vlast u Virovitici odgovorna za poskupljenje energenata.

Pozdrav!
atma
29.9.2013. 20:18
Malo guglanja i elementarne matematike vodi nas do sljedećih zaključaka:

PLIN VTC d.o.o. zatražio je od HERA-e poskupljenje od 136,36% za terifni element energije i poskupljenje od 38,89% za tarifni element snage.

HERA je velikodušno odobrila poskupljenje od 95,45% za tarifni element energije i poskupljenje od 22,22% za tarifni element snage.

Plaćati ćemo daleko više nego do sada, a dobivati puno manje jer je poznato da su postojeće kotlovnice zastarjele i energetski neučinkovite. O toplinskim podstanicama uopće neću govoriti.

Narode, tražili ste, gledajte!
penetrator
29.9.2013. 20:02
ja samo želim da se rokovo produži na bar 3 mjeseca,kirvaja lunaparka i puno pevaljki a po zimi čemo rokat parkete i ormare u peč jel za plina neće bit
fitilj
29.9.2013. 19:58
Ako je suditi po nekim komentarima, bać joza, nadakon, oni nemaju problema sa grijanjam već i zbog toga jer ih grije debela koža!
nadakon
29.9.2013. 19:39
Pa da ona 2 vola šta su se pekla na ribnjacima gdje se već slavila pobjeda i prije izbora..neka ljudi čekaju slijedeće izbore bit će puno više volova..
kišni
29.9.2013. 19:33
pa što se bunite sada lijepo možete čekati kada će biti nekakva trantika pa da besplatno najedete i napijete pa da se jedan da osjećate kao ljudi
nadakon
29.9.2013. 18:56
Za kiru je glasalo 18% građana vtc s obzirom da je bila mala izlaznost na izborima..a sad se vi svi ostali koji ste bili lijeni izaći na izbore lijepo grijte ove zime ako ćete imati para..bać joza to se tebe ne tiče jer ti svejedno već živiš u raju..ti pričaš kao da si sa nekog drugog planeta..
općinaSlatina
29.9.2013. 18:55
Poštovani!

Ma bravo Jagoda, bravo!

Pozdrav!!
bać joza
29.9.2013. 18:17
Poštovani!

Cijene energenata su poskupjele. To je sigurno točno. Budući da se nalazimo u Evropskoj Uniji i da podliježemo tržišnom gospodarstvu, tko brani stanarima da preuzmu sami kotlovnice i sami reguliraju grijanje svojih stanova. Pa tko kaže da to mora raditi Plin VTC. Neka stanari osnuju vlastito poduzeće koje će voditi brigu o grijanju. Vidimo kako je to sa strujom, pomalo će to doći i s plinom. Ovo pitanje nije nikakvo političko pitanje nego čisto tržišno.

Isto tako, treba postaviti pitanje da li je dosadašnje grijanje tih stanova bilo po tržišnim uvjetima. To nažalost nitko od komentatora ne postavlja nego mnogi proizvoljnu donose neke čudne zaključke i optužuju bez argumenata. No, što drugo očekivati od nekompetentnih i neodgovornih komenatora.

Pozdrav!
siniša prpić
29.9.2013. 17:28
Postoji nekoliko neistina na koje se mora reagirati....
- HERA je odobrila poskupljenje, ali je Plin Vtc. zatražio poskupljenje
-Gradonačelnik može smjeniti direktore komunalnih poduzeća bez glasovanj u Gradskom vijeću.
Tako da ne stoji tvrnja Kirina :"Ja sam na strani građana, a oni neće biti taoci gradskih tvrtki."
Jedino ako nije u pitanju neki "spin" ala Sanader - sada ću ja da vas spašavam.....
siniša prpić
29.9.2013. 17:18
@flami, da bih riječi jedne dodao......
@fitilj, baš ste zločesti.....
@atma, bez struke će se iz ove situacije teško izaći ( kao i uvijek )
@razr25, ravno u sridu.
razr25
29.9.2013. 15:29
Ne žalim niti jednog jedinog građanina virovitice,birali su dobili su i neka dalje klimaju glavom i okreću glavu od problema.pa šta, to je samo virovitica, neka poskupe još, ima se, može se...jeli ste pili ste mukte za izbore sada to treba neko i platiti prema tome čkomite ... Svi upiru prstom u Kirina,a isti taj Kirin uvjerljivo dobije izbore u Virovitici. Smiješno,da smješnije ne može.tko je tu lud .HAHHA ma opletit 300% bagru tko nas šiša kad smo ovce.
atma
29.9.2013. 14:47
Preneseno sa službenih stranica Grada Vukovara:

"Prema novom Zakonu, svi toplinski sustavi svrstani su u jedan od slijedeća tri modela:

1) Samostalni toplinski sustav (STS) – sastoji se od kotlovnice, mjerila topline i unutarnjih instalacija kojima upravlja i održava ga kupac toplinske energije

2) Zatvoreni toplinski sustav (ZTS) – kotlovnica sa distribucijskom mrežom duljine do 2000 m i do 500 priključenih potrošača

3) Centralni toplinski sustav (CTS) – sustav koji se sastoji od proizvodnog postrojenja i distribucijske mreže dulje od 2000 m na koju je priključeno više od 500 potrošača toplinske energije

Pojednostavljeno rečeno, građani koji imaju grijanje organizirano u skladu s prva dva modela sami će na tržištu ugovarati cijenu grijanja sa zainteresiranim opskrbljivačima u zavisnosti od vrste i cijene energenata koji se koristi za proizvodnju toplinske energije. Ta, tržišna cijena može biti viša ili niža od one koju plaćaju danas, ali će zasigurno biti realna i ekonomski opravdana.

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) će i dalje regulirati djelatnost proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom onih energetskih subjekata čiji je toplinski sustav svrstan u skupinu centralnog toplinskog sustava, dok su samostalni i zatvoreni toplinski sustavi prepušteni tržištu i tržišnoj utakmici.

Zakon uvodi i novi pojam – djelatnost kupca toplinske energije. Kupac toplinske energije može biti svaka pravna ili fizička osoba izabrana od većine suvlasnika, koja može obavljati djelatnost kupca prema uvjetima propisanih u Zakonu. ovlašteni predstavnik suvlasnika jest ključan sudionik u tržišnoj utakmici, koji u ime i za račun suvlasnika pregovara, ugovara i izabire proizvođača, opskrbljivača i kupca toplinske energije."
fitilj
29.9.2013. 14:05
Sjetimo se riječi kojima bać joza voli braniti svoje partijanere iz HDZ. Narod je birao one kojima vjeruje!
flami
29.9.2013. 13:58
a sto se moglo ocekivati??? koliko novca je plin vtc utukao u zgradu koja se gradi pokraj palace pejacevic. sad ce to placati gradani. jer bilo je uzasno potrebno da se plin seli u novi prostor. isto tako uzasno je potrebno da se gradska uprava preseli u novi prostor jer kad se to napravi svima u virovitici ce biti bolje. sad koji su uvijeti javno privatnog partnrstva za obnovu palace pejacevic? tko to zna, zna se samo da ce gradani grada sa jednom od najvecih nezaposlenosti u hrvatskoj to platiti...


Još iz kategorije Aktualnosti