Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kultura

Grdaski muzej pozvao građane u radionicu Od vrećice do srećice

        14.02.2012.         1436 pogleda
Grdaski muzej pozvao građane u radionicu Od vrećice do srećice

Grdaski muzej Virovitica pozivao je građane na muzejsku radionicu nazvanu “Od vrećice do srećice# na kojoj bi polaznici naučili izraditi  veseli ˝torbuljak˝ postupkom peglanja plastičnih vrećica!  Plastične vrećice su zasigurno dio i vaše svakodnevice… vrlo brzo, ˝sposobni˝ smo sakupiti hrpu vrećica u nekom ormariću koje vrebaju na nas pri svakom otvaranju ladice…

Obično ta šuškava gomila raste, a mi iznova zaboravljamo ponijeti koju od njih u kupovinu kako ne bismo ovoj hrpi priložili novu. Kao alternativa nam preostaje kupiti skuplju platnenu vrećicu, torbu… ili uz malo znanja, truda i utrošene energije… IZADITI SVOJU.

Zašto biste svoje plastične vrećice bacili?!  Ispeglajte ih i napravite nešto korisno poput torbe, torbice ili novčanika!

Kao dio potrošačkog društva,  svjesni smo kako trebamo nešto u čemu ćemo ponijeti naše stvari. U tom procesu je bitno osvijestiti i na koji način možemo funkcionirati unutar naših potreba i savjesnog odnosa prema okolišu. S obzirom da otpad sami proizvodimo trebali bismo o njemu i brinuti ili bar nastojati smanjiti njegovu produkciju. Stoga, uz otkrića novih, dugotrajnih, a time i teško razgradivih materijala koje koristimo kao suvremene alate, zašto ne bismo razvili i nove vještine odgovornog upravljanja istima.

Upoznati ćemo vas s postupkom reciklaže plastičnih vrećica peglanjem te pomoći da na vrlo jednostavan i efikasan način ponovo upotrijebite predmet koji tretirate kao otpad kako biste iz njega dobili sirovinu za nešto korisno i novo –  na primjer veselu i čvrstu plastičnu torbu!

Radionicom ćemo se nadovezati na izložbu trenutno postavljenu u prostoru Muzeja - ˝Tko nosi, ne prosi˝ te nastojati reproducirati ornamentalne motive s ovih krasnih tradicijskih torbi iz različitih dijelova Hrvatske.

Vođeni mišlju kako je jedna od primarnih osobina čovjeka sposobnost stvaranja naspram  sveprisutnog konzumiranja modernog svijeta pozivamo vas da nam se pridružite u porcijama sreće spravljene iz  malih iskustava zajedničkog druženja i kreacije.

p.s. PONESITE SVOJE PLASTIČNE VREĆICE u Muzej

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura