Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Vino&vinogradarstvo

Graševina i cabernet sauvignon Vinede iz Vukosavljevice dobila znak Vrhunska vina

        03.01.2014.         2857 pogleda
Graševina i cabernet sauvignon Vinede iz Vukosavljevice dobila znak Vrhunska vina

Podrum Vineda d.o.o. osnovan je, ne tako davne, 2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji, Kaša i Kovač, a sve iz ljubavi i želje za stvaranjem novih vrijednosti. Kada su 2008. godine, mladi Damir Kaša i Neven Kovač, zasadili prve ozbiljnije površine pod vinogradima sa domaćom autohtonom sortom graševina, nisu ni sanjali da će pet godina kasnije upravo ta graševina dobiti odliku "vrhunsko vino". Cabernet sauvignon i graševina, berba 2012., dva su vina iz Vukosavljevice koja su od strane Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, ocijenjena odlikom "vrhunsko vino". Prema riječima jednog od vlasnika Vinede Damira Kaše, i prijašnjih godina ova dva vina dobivala su visoke ocijene na ocijenjivanjima, ali upravo berba 2012. sorti graševine i cabernet sauvignona donijela je vrhunske rezultate.

Trenutno Vineda proizvodi oko 50.000 litara vina godišnje, i to od poznatih sorti ovog podneblja (graševina, frankovka, chardonnay, cabernet sauvignon...), a više od 70% uspjevaju plasirati na području Virovitičko-podravske županije.

O Podrumu Vineda

Podrum Vineda nalazi se u Virovitičko-podravskoj županiji u srcu virovitičkog vinogorja na pjeskovitom tlu mjesta Vukosavljevica, gdje se proizvode kvalitetna i vrhunska vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom od grožđa ubranog s poznatih bilogorskih obronaka Aršanja i Klainog brda.
Proteklih godina tvrtka je uložila u kupovinu i okrupnjivanje zemljišta, te podizanje novih nasada vinograda. Trenutno je u vlasništvu oko 8 ha, od toga je trenutno 6 ha pod vinogradima uz 1 ha vinograda ugovorenih kroz kooperaciju sa privatnim proizvođačima grožđa. U ponudi vinske karte Podruma Vineda možete pronaći nekoliko crnih i bijelih vina od graševine u kvalitetnim i vrhunskim kategorijama (chardonnay, cabernet sauvignon, frankovka), od suhog do poluslatkog za svakog kušača po odabiru.
Vizija poslovanja Podruma Vineda je daljnje povećenje proizvodnje vina, podizanje novih nasada vinograda, vraćanje u funkciju trenutno zapuštenih površina kojih je svakog dana sve više, te bavljenje ruralnim  turizmom od gastronomske ponude ovoga kraja do uživanja u Podravskim kletima kako je to nekada bilo.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
4.1.2014. 11:43
Čestitke mladim mladim vinarima Damiru Kaši i Nevenu Kovaču, za izvrsno vino.

Nebi ni znao za tu izvrsnu ponudu da nisam dobio dvije boce na poklon. Naravno za puni užitak treba i dobra podloga, a nje u ovim blagdanskim vremenima ima obilato i zato od utorka kraj s blagdanskim delicijama!!Još iz kategorije Vino&vinogradarstvo