Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Gradsko vijeće usvojilo nova pravila prijave za Aktualni sat

  sbg           18.11.2003.         1332 pogleda
Gradsko vijeće usvojilo nova pravila prijave za Aktualni sat
VIROVITICA, 18. studenoga - Gradsko vijeće je potvrdilo predložene izmjene i dopune gradskog proračuna, koji se povećava za 9, 6 posto, odnosno 3,6 milijuna kuna i trebao bi iznositi 41.914.509 kuna. (više o tome Predložen rebalans gradskog proračuna)
Naravno, to je tek prva promjena i sasvim je sigurno da će do kraja godine biti nužna još najmanje jedna kako bi se izjednačila prihodovna i rashodovna proračunska strana. Gradsko vijeće je prihvatilo i izmjene i dopune Poslovnika Gradskog vijeća, kojima je određeno da će se vijećnici ubuduće za rasprave u Aktualnom satu javljati tako da zaokruže «DA» na evidencijskom listiću o nazočnosti na sjednici koji će predati ili osobno tajniku prije početka sjednice ili u Tajništvo Grada od početka radnog vremena, dakle od sedam sati ujutro.
Tako se neće događati, kao na ovoj sjednici, da na pitanje «Tko se javlja za sudjelovanje u Aktualnom satu?» gotovo sve ruke budu u zraku, pa mnogi, zbog preopširnosti pojedinih govornika, niti ne stignu postaviti svoja pitanja.

KREĆE IZMJENA PLOČICA, KNJIŽNICA ČEKA PROLJEĆE

I ovaj puta su se pitanja uglavnom vrtjela u krug: pločice ispred Robne kuće, financiranje Mjesnih odbora, asfaltiranje i javna rasvjeta pojedinih ulica, natječaji za pročelnička mjesta, prosvjedi Branka Svobode zbog nedostupnosti pojedinih dokumenata koje je tražio…
U odgovorima se moglo čuti da izmjena pločica kreće ovih dana, i to ispred trgovine «Hrast» gdje je manja frekvencija pješačkog «prometa»; da je poništeno sve što se do sada uradilo na pripremi dokumentacije za uređenje novog prostora Gradske knjižnice i čitaonice pa prije proljeća nema radova ali će se novac (milijun kuna!) pokušati «sačuvati» za neku drugu namjenu unutar djelatnosti kulture…
Postavljeno je i pitanje zgrade koja se gradi pored zapadnog ulaza u samostan. Riječ je o poslovno-stambenom objektu koji je, čini se, prešao zacrtane gabarite pa su radovi zaustavljeni. To je potaklo priču o bespravno sagrađenim objektima pa je gradonačelnik Ivica Kirin, potaknut raspravom vijećnika Branka Svobode kazao da je, na primjer, zahtjev za zakonitost rada kod izmjene pločica ispred Robne potpisao Josip Novogradec čija je kuća, odnosno radionica, u Radićevoj, čini se, također bespravno sagrađena.
«Onaj tko traži poštivanje zakona od drugih, trebao bi to činiti i sam», zaključio je Kirin.

NOVE ULICE U SUSTAVU NAPLATE PARKIRANJA

Od važnijih odluka, Vijeće je prihvatilo izmijenjenu odluku o organizaciji i naplati parkiranja. Osim što je u njoj odredba o zonama usklađena s preimenovanjem i podjelom dosadašnjeg Trga bana Jelačića, kako bi se moglo ući u treću etapu proširenja sustava automatizirane naplate i kontrole parkiranja, u prvu zonu naplate parkiranja uključene su Bečka (od Rusanove do Mihanovićeve ulice) i Ulica Antuna Mihanovića jer će uskoro uz pješačku komunikaciju na raskrižju Bečke i Mihanovićeve biti postavljen jedan parkirni automat. Drugi parkirni automat bit će instaliran na raskrižju Ulica Vladimira Nazora i Andrije Kačića Miočića. Ulice Vladimira Nazora i Andrija Kačića Miočića (od raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora do raskrižja s Ulicom Ivana Mažuranića) uključene su također u prvu zonu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica