Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Gradski vijećnici osudili ponašanje direktora Flore, Ivica Kirin - ne zna ništa ni o čemu

  Iva Anzulović           09.01.2023.         7126 pogleda
Gradski vijećnici osudili ponašanje direktora Flore, Ivica Kirin - ne zna ništa ni o čemu

Po objavi vijesti kako je direktor Flore VTC Željko Iharoš šakom dvaput udario vlasnika LIRE Maria Kolarevića te ga vrijeđao i vukao za odjeću pred zaposlenicom Flore VTC Nadom Komar na njenom radnom mjestu tijekom radnog vremena, poslali smo upite za komentar gradskim vijećnicima i gradonačelniku Ivici Kirinu koji je ujedno i predstavnik 72% dionica tvrtke Flora.

JAVNA ISPRIKA JE NAJMANJE ŠTO NASILNIK MOŽE UČINITI

Gradska vijećnica SDP-a Nada Bartolić za naš je portal izjavila kako je "šamar članu obitelji okvalificiran prema Obiteljskom zakonu nasiljem u obitelji i bude sankcioniran a kako se ne bi trebalo sankcionirati kada se to dogodi na javnom mjestu i to od osobe koja obavlja javnu funkciju. Najmanje što može učiniti nasilnik je javno se ispričati a sankcije neka odrede i provedu institucije."

Elvira Grabić (HSU) ne odobrava niti jedan oblik nasilja. "Mislim da je došlo vrijeme da izgradimo jedno tolerantnije društvo u kojem neće dolaziti do fizičkog ili verbalnog sukoba.", kaže. U tom je stavu podržava i vijećnik Vladimir Antunović (MOST) koji je osudio ovakvo ponašanje te smatra kako je Željko Iharoš trebao odstupiti odmah nakon što je Flora VTC izgubila nacionalnu koncesiju za zbrinjavanje električnog otpada.

"No, što je za očekivati u gradu gdje nestane 17 mil. kuna, gdje tragično skonča  pročelnik za financije a bez provedene obdukcije, gdje se vrijeđaju Gradski vijećnici i tjeraju iz grada ili s posla.... Ovo sada, malo šamaranja i poneka šaka i psovka - pa to je prava sitnica. Na sjednici Gradskog vijeća u studenom, za situaciju u Gradu Virovitici sam rekao da me podsjeća na karmine", reagirao je vijećnik Siniša Prpić (HSPD) otkrivši kako je HSPD upoznat sa višegodišnjim naporima obrtnika Maria Kolarevića kako bi poslovao zakonito.

"Na sve navedene nepravilnosti, mi iz HSPD-a upozorili smo još u lipnju 2022. na tiskovnoj konferenciji ispred tvrtke LIRA te zatim na dva aktualna sata sjednica Gradskog vijeća. Osobno sam otišao izraziti podršku Mariu Kolareviću ispred samog  Ministarstva gospodarstva u Zagrebu, no oni koji su to prvi trebali čuti, nisu čuli a pri tome mislim i na predsjednika Uprave društva Flore, Ivicu Kirina. Da nas se slušalo, ovakav nemili događaj sigurno se ne bi dogodio. Ipak, moram upozoriti da me ne bi iznenadilo, s obzirom na već viđenu 'nepristranost i objektivnost' temeljnih institucija ove države, da se navodi Kolarevića ispostave i neistinitim".

Na stanje u gradu, vijećnik Prpić osvrnuo se zanimljivim podacima. "Ako su u 2023. predviđeni 60% manji prihodi Flore zbog gubitka poslova zbrinjavanja elektronskog otpada, ako Crveni križ Virovitice posuđuje od Grada pola milijuna kuna, ako će vatrogascima trebati isplatiti zbog nepotrebno izgubljenih radnih sporova možda i 1,5 milijun kuna, ako računi za toplinsku energiju stanovnicima stambenih zgrada u Virovitici ne stižu od listopada prošle godine - pa što je to nego kaos? Pitanje ostavke ili pak smjene nekog direktora trivijalno je jer će se, kako stvari stoje, po ulicama Virovitice hvatati moguće kandidate za direktorska mjesta. Pa i za gradonačelnika. No, dok na izbore ne izlazi više od 50% Virovitičana, treba li se ljutiti kada se kaže da svaki narod ima baš onakvu vlast kakvu i zaslužuje ? Što bi rekao moj omiljeni pjesnik : "Kakav je slućaj biti rođen na istoku, ne znam, ali osjećam se upravo tako.", zaključuje Prpić

IVICA KIRIN:"NISAM PRISUSTVOVAO, NISAM UPOZNAT, NEMAM KOMENTARA"

Vladimir Besek (DP) ponašanje direktora Iharoša smatra nedopustivim upravo zbog javne funkcije koju obnaša i štete koju je nanio ugledu poduzeća Flora VTC. "Ukoliko se u naknadnom postupku koji se očekuje zbog podnošenja prekršajne, odnosno kaznene prijave zbog vrijeđanja i fizičkog napada direktora FLORE VTC na fizičku osobu utvrdi da je prijava osnovana, stav je mene kao vijećnika i predsjednika kluba vijećnika kako je apsolutno nužno da inkriminirani direktor i zakonski zastupnik podnese ostavku, kao i javnu ispriku jednako g. Kolareviću i zaposlenici Nadi Komar te naknadi sve troškove postupka i štetu nanesenu svim sudionicima. Nedopustivo je da se zakonski zastupnik trgovačkog društva kojemu je jedan od osnivača grad Virovitica ponaša nasilno i fizički agresivno prema klijentima", jasan je Besek i dodaje kako "ukoliko se prijava zbog napada pokaže osnovanom i istu potvrdi u kasnijem procesu nadležno tijelo, osim fizičkim osobama i sudionicima konflikta, i samoj FLORI VTC nanesena je šteta po ugledu i dobrom glasu, te je time narušeno pravo osobnosti definirano čl. 19. Zakona o obveznim odnosima za što treba tražiti odgovornost dosadašnjeg zakonskog zastupnika FLORE VTC".

Konkretno, odgovornost je na zastupniku imena Ivica Kirin koji nam je, pak, u svom odgovoru poslao slijedeće; "Navedenom događaju nisam osobno prisustvovao, samim time nisam upoznat s okolnostima događaja te stoga nemam komentara. Za dobivanje informacija obratite u tvrtku Flora VTC.“

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica